0528 - 264007
info@schelhaas.com

Jan Tjeerdsma

Directeur / Makelaar-taxateur

Ik ben Jan Tjeerdsma, ing. Al meer dan 30 jaar ben ik actief als beëdigd makelaar taxateur in de agrarische makelaardij in Noord Nederland. Hierdoor ken ik het hele gebied goed. Inmiddels ontving ik van de NVM een makelaarsstafje als bevestiging voor de 25 jaar dat ik als beëdigd makelaar taxateur werkzaam ben.

Ik ben opgegroeid op de boerderij en na mijn Hogere Landbouwschool opleiding ben ik op het agrarisch bedrijf van mijn ouders toegetreden tot de maatschap. Dit bedrijf is beëindigd en sinds 1989 ben ik werkzaam bij Schelhaas Makelaardij. Al vrij snel werd ik compagnon van de heer Schelhaas en in 2001 heb ik het bedrijf volledig overgenomen. Samen met Paul van ’t Veer geven wij nu als compagnons / vennoten leiding aan een mooi team van enthousiaste betrokken makelaars, adviseurs en binnendienst medewerkers.

Als makelaar en taxateur volg ik jaarlijks een aantal trainingen en cursussen en lees ik daarnaast de agrarische vakbladen en andere vakliteratuur. Samen met mijn praktijkervaring blijf ik zo op de hoogte van de steeds veranderende wet- en regelgeving in de agrarische sector.

Sinds een aantal jaren ben ik REV-taxateur. Hiermee voldoe aan de hoogste standaard op het gebied van taxeren. Het is erg belangrijk om van dag tot dag op de hoogte te zijn van wat er speelt in de agrarische sector. Met deze kennis kan ik onze opdrachtgevers op een goede, zorgvuldige wijze adviseren en van dienst zijn.

Samen met mijn vrouw, die de financiële administratie van het bedrijf verzorgt, hebben wij een gezin met 4 volwassen kinderen die inmiddels elk hun weg hebben gevonden en we hebben inmiddels 5 kleinkinderen. De laatste jaren ben ik in mijn vrije tijd graag aan het hardlopen, waarbij ik uren kan dwalen door de prachtige Drentse natuur. Het geeft mij ontspanning en voldoening.

De agrarische makelaardij is voor mij het mooiste beroep wat er is. De betrokkenheid bij ondernemers en hun gezinnen die belangrijke en ingrijpende beslissingen moeten nemen maakt het voor mij een waardevol vak. Als adviseur lever je hieraan een belangrijke bijdrage.

In mijn herinnering staat een speciale transactie. Ik leverde een belangrijke bijdrage aan het tot stand brengen van een kavelruil. Een melkveehouder gaf mij de opdracht zijn hele bedrijf via Schelhaas Makelaardij te verkopen. Tijdens het verkoopproces ontstaan er verschillende gesprekken met aanliggende melkveehouders. Uiteindelijk ontstaan er verschillende verkoop- en aankooptransacties met als resultaat een kavelruil waarbij vijf melkveehouders hun huiskavels hebben kunnen vergroten. Dit was een project die zonder mijn inzet en betrokkenheid niet tot stand was gekomen.