0528 - 264007
info@schelhaas.com

Landelijk wonen

Landelijk wonen is voor iedereen anders. Je kunt landelijk wonen in het buitengebied of op het platteland, maar je kunt ook landelijk wonen aan de rand van een dorp of midden in een ruim opgezette dorpskern van een plattelandsgemeente. Veelal is het een prachtige woonlocatie omringd met grote delen bos en natuur. Voor landelijk wonen in Drenthe, Groningen of de kop van Overijssel bent u bij Schelhaas Makelaardij aan het juiste adres. Bent u op zoek naar een deskundige makelaar met kennis van dit specifieke deel van de markt?

Voor zowel het kopen als verkopen van landelijke woningen? Het buitengebied is onze specialisatie voor verkoper en koper.

Landelijk wonen in Drenthe en daarbuiten

Tot het landelijk wonen segment bij Schelhaas Makelaardij behoren de woonboerderijen in het landelijk gebied van met name Drenthe en de kop van Overijssel, maar evenzeer in Zuidoost-Friesland en Groningen. Daarbij zijn wij breed georiënteerd, zowel de (karakteristieke) originele woonboerderijen alsmede vrijstaande woningen in het buitengebied treft u aan in ons segment, waar men naar eigen wensen een sfeervol en comfortabel woonhuis van kan maken, tot de luxe verbouwde woonboerderijen.

Tevens treft u bij het landelijk wonen de voormalige agrarische bedrijven aan welke niet langer agrarisch worden geëxploiteerd, maar door de ruime opstallen naast het wonen een andere bestemming krijgen. Hierbij kunt u denken aan een zorgboerderij, een recreatieve bestemming zoals een mini-camping, Bed & Breakfast of een groepsaccommodatie, maar ook bouwkavels die via de Ruimte voor Ruimte regeling worden aangeboden. Wanneer er gedachten spelen om het agrarisch bedrijf om te zetten helpt Schelhaas graag, zoals we dit reeds bij velen succesvol hebben gedaan. Zo bent u bij ons verzekerd van een divers aanbod en service in landelijk wonen.

Aanbod landelijk wonen in het buitengebied

Af en toe op Funda aan het zoeken naar een woning in landelijke stijl of op het platteland? Als NVM makelaar wordt ons aanbod naast onze eigen site ook optimaal op Funda gepubliceerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een lidmaatschap van de NVM (de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen).
Daarnaast publiceren wij ons aanbod en bijzonderheden geregeld op onze Facebook pagina en sturen wij een nieuwsbrief uit. Op deze manier houden wij u en andere belangstellenden optimaal op de hoogte van wat er speelt in het buitengebied in het algemeen, over landelijk wonen en in de makelaardij in het bijzonder. Daarnaast bieden wij onze klanten een digitaal klantendossier aan genaamd Move.nl.

Verkoop woonboerderij of landelijk gelegen woning

Wij kennen als geen ander de mooiste plekken in het buitengebied. Al 50 jaar ervaring weten wij wat het buitengebied u te bieden heeft en vooral, wat bij u past. Wanneer de ene koper het liefst te midden van de landerijen wil wonen, of dichtbij de natuur, vindt een ander de nabijheid van voorzieningen belangrijk.

Alle soorten wensen zijn bij ons welkom. Bekijk hier onze werkwijze en het stappenplan voor het kopen/verkopen van uw landelijk object.

Bij de verkoop van uw woonboerderij of landelijk gelegen woning komt er veel op u af. Waar moet u allemaal rekening mee houden? Door onze jarenlange ervaring in woonboerderijen en landelijk gelegen woningen loodsen wij u door het woud van gemeentelijke en provinciale regelgeving. Wij helpen u bij een juiste informatievoorziening, zowel naar u, als namens u naar een potentiële koper. Mede door onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid bestand aan potentiële kopers en zoekenden, zodat een optimale snelle verkoop gerealiseerd kan worden. Uiteraard kan Funda ook een goede bijdrage leveren aan een succesvolle verkoop. Wilt u liever een ingetogener verkoop kunnen wij uw woning ook in de “stille verkoop” nemen. Informeer gerust naar de voors en de tegens van zowel een openbare als een stille verkoop.

Specialist in kopen en verkopen landelijk gelegen woningen

Het verkopen of kopen van een woonboerderij in landelijke stijl of landelijk gelegen woning vraagt om een optimale benadering, waarbij kennis in het buitengebied essentieel is. Hierbij kunt u denken aan alle wet- en regelgeving in het buitengebied zoals de bestemming, is het bijbehorende weiland verpacht of in gebruik gegeven, zijn er erfdienstbaarheden aanwezig maar ook aan bijvoorbeeld zaken, zoals mogelijke houtworm in de gebouwen, mestkelders, olietanks, bodemonderzoek, asbest, schouwsloten, het jachtrecht etc.
Bij Schelhaas Makelaardij helpen we u als geen ander om een verantwoorde beslissing te nemen waarbij u goed beslagen ten ijs komt, zowel met de verkoop als aankoop van een object in het buitengebied.

Succesvol verkocht

De afgelopen periode heeft Schelhaas deze landelijke woon objecten succesvol verkocht, in een fijne samenwerking met de eigenaren.

Kwalitatieve dienstverlening in landelijk wonen als basis

Wij hebben een belangrijke naam achter ons staan: de NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Vastgoeddeskundigen. De NVM is de brancheorganisatie binnen de makelaardij, die met continue kwaliteitscontrole en scholing de kwaliteit van haar leden waarborgt en u bescherming biedt bij eventuele geschillen.
Ons lidmaatschap van de NVM betekent ook dat uw woning op Funda wordt geplaatst, als u deze via ons verkoopt. Funda is de grootste huizensite van Nederland, waarop alleen objecten van NVM-makelaars staan vermeld.