0528 - 264007
info@schelhaas.com

Monumenten

Schelhaas makelaardij is lid van de Nationale Monumentenorganisatie. De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) werkt samen met geselecteerde partners, die niet alleen een groot hart hebben voor monumenten, maar ook een bijzondere bijdragen willen leveren aan een sterke monumenten sector.

Monumenten

Filters
Filters
Prijs van
Prijs tot
Bennevelderstraat 15
Benneveld
Vraagprijs € 495.000 k.k.
Woonopp.
488 m²
Perceelopp.
5.260 m²
Aantal kamers
5 kamers
Farmsumerweg 40
Delfzijl
Vraagprijs € 389.000 k.k.
Woonopp.
301 m²
Perceelopp.
6.800 m²
Aantal kamers
6 kamers
Balloerweg 10
Loon
Vraagprijs € 575.000 k.k.
Woonopp.
278 m²
Perceelopp.
1.520 m²
Aantal kamers
7 kamers
Borgerweg 7
Sellingen
Vraagprijs € 545.000 k.k.
Woonopp.
280 m²
Perceelopp.
2.880 m²
Aantal kamers
6 kamers

Drenthe is goed vertegenwoordigt in het aantal (rijks)monumenten. Samen met de provincie Noord-Holland is het de enige provincie die ook provinciale monumenten kent. De provincie wil hiermee actief haar cultuurhistorische waarden beschermen en het cultureel erfgoed beleefbaar houden.

Bij Schelhaas Makelaardij dragen wij graag ons steentje bij. De diverse monumenten die wij hebben mogen verkopen zijn vaak de pareltjes van onze portfolio. Naast de pracht en praal is er vaak ook een verhaal te vertellen die eigenaren graag overbrengen op de volgende eigenaren. Het is aan ons als makelaars kopers en verkopers te matchen. Daarnaast helpen wij kopers graag op weg, omdat je niet elke dag een monument
koopt.

De NMo zet zich graag in voor kennisdeling met elkaar en met de partijen die vanuit de eigen expertise -al dan niet gerelateerd aan monumenten- een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het behoud en exploitatie van monumenten. Uitgangspunt hierbij is altijd om monumenten efficiënt te behouden en beheren.

De NMo heeft toegang tot veel diverse expertises, zoals over bouwhistorie, restauratie en renovatie, duurzaamheid, herbestemming, erfgoedcommunicatie of kennis op het gebied van Wet- en regelgeving. De gedeelde passie voor ons cultureel erfgoed opent deuren en bereikt moeiteloos allerlei vormen van samenwerking.

Schelhaas Makelaardij en de NMo hechten grote waarde aan het beleven van monumenten. Zo delen wij het gehele jaar vele verhalen die monumenten bieden met het grote publiek. Daartoe heeft de NMo een monumentenportaal ontwikkeld en staat Schelhaas uitgebreid stil bij de monumenten in onze portefeuille. Zo geven wij beide een visitekaartje van onze sector.

Monumenten.nl maakt u wegwijs in Monumentenland. Hier vindt u alle relevante informatie als u uw monument gaat onderhouden, restaureren, verduurzamen of 
aankopen. In de Monumenten Community ontmoet u andere eigenaren, deelt u ervaringen en wisselt u kennis en tips uit. 

Bent u op zoek naar een goede specialist?
Lees hier de ervaringen van andere monumenteigenaren inde SpecialistenWijzer, of deel een review over de specialist die u heeft geholpen bij de werkzaamheden aan uw monument. 

Wij staan graag tot uw dienst!