0528 - 264007
info@schelhaas.com

Mark-Jan Wijnstra

Kandidaat makelaar Landelijk wonen K-RMT

Sinds april 2019 ben ik werkzaam bij Schelhaas als verantwoordelijke voor het Landelijk Wonen. Een prachtige baan waar geen dag hetzelfde is, omdat de klant en het mooie Drentse land geen dag verveelt.

Na mijn studie Vastgoed & Makelaardij aan de Hanze Hogeschool Groningen was de crisis van 2010 in volle gang. Ik ben toen aan het werk gegaan bij de ING bank als adviseur hypotheken. Drie jaar later kon ik de overstap maken naar het vastgoed. Ik werd kandidaat-makelaar en assurantie adviseur met als standplaats de stad Groningen. Hier mocht ik de eerste kneepjes van het vak leren in zowel de stad als de provincie Groningen en Noord-Drenthe.

Als er een vak is die vooral in de praktijk eigengemaakt moet worden is dat het vak van makelaar. Mijn passie voor (landelijke) huizen en de diversiteit in mensen is wat mij vooral aanspreekt in dit mooie vak. Ik houd van een menselijke omgang en persoonlijk contact (het liefst in het Drents). Het is mijn uitdaging om kopers en verkopers samen te brengen door op een heldere en intensieve wijze een koop te sluiten met oog voor detail en kwaliteit. Iets wat in het buitengebied erg belangrijk is, omdat je juist hier niet alledaagse objecten tegen komt. Dat buitengebied is wat wij doen en daarom kunnen wij het verschil maken in kwaliteit en persoonlijk contact.

Ons werkgebied is mij overigens niet vreemd. Ik ben opgegroeid in het mooie Zuidwolde wat ik na 23 jaar voor mijn studie verruilde voor de stad Groningen. Na er nog een aantal jaar gewoond te hebben ben ik in 2013 teruggekomen naar Drenthe. De eerste zes jaar in Assen en sinds 2019 woon ik in Exloo.  

In mijn vrije tijd speel ik tennis en sta ik graag op de golfbaan. Daarnaast zet ik mij al jaren in voor het Nederlandse volleybal. Na in 2008 gestart te zijn als volleybalscheidsrechter ben ik 2014 gepromoveerd naar de eredivisie. Sinds 2021 ben ik internationaal scheidsrechter en fluit ik wedstrijden in heel Europa. Tevens ben ik begeleider en beoordelaar van scheidsrechters en mag ik sinds 2019 nieuwe scheidsrechters opleiden om op het nationale niveau te gaan fluiten.