0528 - 264007
info@schelhaas.com

Geschiedenis Schelhaas Makelaardij

Na een halve eeuw vol beweging is Schelhaas Makelaardij nog steeds dezelfde betrouwbare partner. Ook wij overstijgen generaties, net als in de agrarische sector. Als boer zorg je er altijd voor dat je een gedegen en steady bedrijf runt. Dat doe je voor jezelf én voor je opvolger. Net als jouw makelaar.

In 1972 is het bedrijf opgericht door Willem Schelhaas. Naast zijn melkveebedrijf begon hij met de agrarische makelaardij.

In 1989 komt Jan Tjeerdsma het team versterken. Hij volgde de opleiding tot makelaar en verhuisde met zijn gezin vanuit Nieuw-Weerdinge naar Hoogeveen. Toen Willem Schelhaas in 2002 met pensioen ging nam Jan zijn aandelen over en trad ook zijn vrouw Corry toe tot het bedrijf. Zij doet tot op de dag van vandaag nog steeds de financiën.

In 2020 is Paul van ’t Veer het team als Makelaar-Taxateur komen versterken. Paul is sinds 2021 medeaandeelhouder, nadat Jan Krol met pensioen is gegaan. Paul is opgegroeid op een melkveebedrijf en inmiddels al 15 jaar werkzaam als makelaar en taxateur van agrarisch vastgoed, woningen en speciale of monumentale objecten.

Al 50 jaar is Schelhaas Makelaardij , uw betrokken makelaar-taxateur voor agrarische bedrijven en woningen in het buitengebied.

Hieronder hebben we de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen 50 jaar op een rijtje gezet.

Willem Schelhaas begint naast zijn melkveebedrijf met de agrarische makelaardij vanuit zijn boerderij aan Alteveer 120 te Hoogeveen.

1972

In November de eerste verkooptransactie van een boerderij in Kerkenveld.

1972

Schelhaas makelaardij werkt samen met agrarisch makelaar Lukkien uit Veendam. Jarenlang wordt er gezamenlijk en wekelijks geadverteerd in het vakblad Boerderij.

1973

Emigratiebegeleiding naar Canada wordt opgezet samen met Henk den Hollander in Ontario en met Ben van Dijk in Alberta. Emigratie Begeleider Floor Duijzer en later Wim Duijzer.

1980

Schelhaas Makelaardij wordt lid van de NVM.

1982

Schelhaas Makelaardij BV wordt opgericht.

1988

De boerderij, Alteveer 120 in Hoogeveen, wordt intern verbouwd en voorzien van meer kantoorruimtes.

1988

Jan Tjeerdsma wordt aangenomen als assistent makelaar en begint met de opleiding Makelaar – Taxateur.

1989

De heer Lukkien wordt 65 jaar en stopt met de makelaardij. Jan Tjeerdsma wordt NVM makelaar en vormt samen met Willem Schelhaas het nieuwe gezicht van Schelhaas Makelaardij.

1992

Het kantoorpand aan de Hoofdstraat 68 in Hoogeveen wordt aangekocht en de makelaardij activiteiten worden verplaatst van Alteveer 120 naar de Hoofdstraat in Hoogeveen.

1992

René Eijsink uit Twente komt het bedrijf versterken als Vastgoed Adviseur

1993

Ina Zwiggelaar treedt in dienst als Commercieel Medewerkster.

1998

Jan Krol maakt de overstap van LTO makelaardij en komt als Agrarisch Makelaar – Taxateur werken bij Schelhaas Makelaardij.

1999

Farmersland International wordt opgericht samen met collega makelaars, Koning en Witzier uit Waarder en Renkema en Flapper uit Drachten.

2001

Landelijk Wonen wordt een gespecialiseerde afdeling binnen Schelhaas makelaardij.

2001

Willem Schelhaas stopt en Jan Tjeerdsma neemt Schelhaas Makelaardij over.

2002

Corry Tjeerdsma neemt de financiële administratie van het bedrijf voor haar rekening.

2002

Jan Tjeerdsma en Jan Krol gaan als compagnons samen verder.

2004

Harrie Wenneker komt in dienst als Makelaar – Taxateur Agrarisch. Tevens ook onze Onteigeningsspecialist en Rentmeester.

2005

Farmersland International voegt haar activiteiten samen met Interfarms uit Veeningen.

2007

Opening van ons nieuwe en tevens huidige kantoor aan Griendtsveenweg 27 in Hoogeveen. De verdere groei van ons kantoor neemt een vogelvlucht.

2009

Erik Brink treedt in dienst als Makelaar – Taxateur Agrarisch.

2015

Ellen Meijerink treedt in dienst als Commercieel Medewerkster.

2018

Mark Jan Wijnstra komt het team versterken als (kandidaat) Makelaar voor Landelijk Wonen. Myrthe Boonstra is bij ons begonnen met een stageperiode. Hierna is ze bij ons blijven werken en inmiddels doorgegroeid naar adviseur vastgoed.

2019

Alie Helms en Janine Olde gaan aan de slag als Commercieel medewerksters. Kwant Vastgoed en Schelhaas Makelaardij slaan de handen ineen.

2020

Jan Krol stopt in het voorjaar en gaat met pensioen. Later in het jaar gaan Jan Tjeerdsma en Paul van ’t Veer samen verder als compagnons van Schelhaas Makelaardij.

2021

Roy Kregel treedt in dienst als Adviseur Vastgoed en volgt daarnaast de opleiding tot Makelaar – Taxateur Agrarisch.

2022