0528 - 264007
info@schelhaas.com

Fosfaatrechten

Het aan- en verkopen van fosfaatrechten is een belangrijke gebeurtenis en hangt ook vaak samen met een andere grote stap en handeling zoals de beslissing om uw bedrijf te beëindigen of om met een gedeelte daarvan te stoppen. Gedurende afwegingen en beslissingen als deze, spelen ook de financiële en fiscale belangen een grote rol. Het is van belang dat u wordt bijgestaan door een makelaar die voor u als adviseur, alle aspecten met u kan bekijken en kan doorspreken wat in uw situatie de beste beslissingen zijn.

Wilt u fosfaatrechten kopen of verkopen ? De Fosfaatstroom helpt u daar graag bij ! De Fosfaatstroom is een samenwerking tussen zeven gerenommeerde agrarische NVM makelaarskantoren, verspreid over heel Nederland. Wij bemiddelen bij de succesvolle aankoop en verkoop van uw fosfaatrechten, rechtstreekse boer-boer transacties.

De voordelen van De Fosfaatstroom
Door de landelijke spreiding van de makelaarskantoren ontstaat er een uitwisselingssysteem met vraag en aanbod van fosfaatrechten door het hele land. Door dit samenwerkingsverband wordt het aanbod van fosfaatrechten (koop of lease) volledig en transparant uitgewisseld. Deze werkwijze biedt zowel de koper als verkoper grote zekerheden en voordelen bij de aan- of verkoop van fosfaatrechten.

Actuele prijs fosfaatrechten
Door de actuele prijsnotering in De Fosfaatstroom ziet u direct voor welke prijs u fosfaatrechten kunt kopen of verkopen. De Fosfaatstroom biedt volledige transparantie van werkelijk gerealiseerde transactie prijzen van boer naar boer. Zo krijgt u een goed inzicht in de gerealiseerde transactie prijzen en ontvangt of betaalt u een eerlijke prijs voor de fosfaatrechten.

Actuele marktomstandigheden
Het aanbod van fosfaatrechten is enigszins beperkt dit jaar en er is wel voldoende vraag in de markt, alhoewel dit zeer met vlagen op en neer gaat. De prijs zit nu al een paar maanden rond de € 150,– per kg. excl. B.T.W. Door krapte op de markt kunt u op dit moment de fosfaatrechten (100% te benutten) snel via ons laten verhandelen.

Actueel nieuws
Normaal geldt bij iedere transactie in fosfaatrechten dat 20% moet worden afgedragen.
De mogelijkheid om maximaal 100 kilo fosfaat afromingsvrij te (ver)leasen in het fosfaatrechtenstelsel is een stap dichterbij gekomen. Onlangs heeft de ministerraad ingestemd met het wetsvoorstel van demissionair landbouwminister Carola Schouten. Ze zal het wetsvoorstel binnenkort naar de Tweede Kamer sturen.

Service
Aan – of verkoop van uw fosfaatrechten ?
Neem contact op met René Eijsink, telefoonnummer 06-54 35 38 26. Wij ontzien u van A tot Z, leggen de afspraken vast, maken de contracten op, begeleiden u bij het overschrijven van de rechten en regelen het betalingsverkeer via Stichting Derdengelden, zodat u zich volledig op uw bedrijf kunt focussen.