0528 - 264007
info@schelhaas.com

Veranderende markt

Veranderende markt foto

Als kantoor ervaren wij dagelijks dat voorgenomen plannen van de overheid impact hebben op u als ondernemer en op uw bedrijfsvoering. Wat kunnen wij naast agrarische taxaties, aan en verkoop, voor u betekenen?

Overheidsingrijpen:

De overheid maakt geld vrij om de stikstofbelasting terug te dringen middels vrijwillige opkoop van veehouderijen. Welke regelingen zijn er en welke regeling past het beste bij uw situatie?

Als u jaren naar volle tevredenheid op een plek woont en aan uw bedrijf bouwt, kan de confrontatie met een opkoopregeling of onteigening flink wat emoties met zich meebrengen. Dit nog los van de ingewikkelde en juridische materie die op u af komt.

Juist dan is het fijn te kunnen vertrouwen op een deskundige die u begeleidt en adviseert. Iemand die de procedures kent en die uw belangen behartigt.

Schelhaas Makelaardij heeft met een betrokken team dat specialisme in huis en wij kunnen u dan ook begeleiden op het gebied van de overheidsregelingen MGO, MGA2 en LBV en onteigening.

Heeft u een voorstel van de overheid liggen? Vraag dan om een second opinion, samen bekijken we of dit het beste is voor uw situatie. 

Ruimte voor Ruimte:

De toegenomen interesse in wonen in het buitengebied loopt parallel met het inkrimpen van de agrarische sector. Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor ruimte voor ruimte.

Er komt heel wat kijken bij de transitie van agrarische grond en bebouwing naar andere bestemmingen zoals wonen, zorg of recreatie. Zo’n transitie betekent meer dan alleen verkoopklaar maken. Uit ervaring weten wij dat een succesvolle herbestemming vraagt om veel overleg en onderzoek.

Emigratie:

Emigratie is een ingrijpende beslissing. Het is een langdurig en gecompliceerd proces, waarbij u niet over één nacht ijs wilt gaan. Een dergelijke beslissing vraagt om een gedegen voorbereiding en professionele ondersteuning. Kennis van de formaliteiten in Nederland en in het land waarnaar u wilt emigreren, is noodzakelijk.

Schelhaas Makelaardij heeft jarenlange ervaring met emigratiebegeleiding naar Canada, Denemarken, Zweden, Amerika, Duitsland, Nieuw Zeeland en verschillende Oostbloklanden. We werken nauw samen met een groot aantal vaste contacten in de voornaamste emigratielanden.

Wij staan u graag bij als betrokken adviseur en klankbord. Neem contact met ons op voor een oriënterend en vrijblijvende gesprek.

Schelhaas Makelaardij