0528 - 264007
info@schelhaas.com

Stoppen is ook ondernemen

De laatste jaren worden wij steeds vaker geconfronteerd met actieve agrarische ondernemers, tussen de 50 en de 60 jaar, die er dan al serieus over na denken te gaan stoppen met hun bedrijf. Ze zijn en voelen zich dan echt nog niet oud en versleten, maar weten nu wel al zeker dat zij geen bedrijfsopvolger hebben.

Ze worstelen met de vraag: kan ik zo nog 10 tot 15 jaar door met mijn huidige bedrijfsvoering of moet ik om dat mogelijk te maken toch nog weer een keer fors gaan investeren in stallen, grond of rechten. En wil ik dat eigenlijk nog wel. Wil ik me daarvoor nu nog wel weer opnieuw zulke langdurige financiële verplichtingen op de hals halen zodat ik nog zeker 10 jaar door zal moeten boeren, alleen al om de daaruit voortkomende financiële verplichtingen weer op te kunnen hoesten.

Als de lust om te boeren geleidelijk aan een last begint te worden door steeds weer nieuwe, onvoorspelbare regeltjes en voorschriften, opgelegd vanuit Den Haag of Brussel en je zo voor jezelf het gevoel krijgt de grip op het plezier in je eigen bedrijfsvoering te verliezen en niet meer het optimale uit je bedrijf te kunnen halen, dan is het verstandig om ook de optie om nu te gaan stoppen eens te overwegen. Op deze leeftijd ben je nog jong genoeg om, wellicht financieel onafhankelijk, andere wegen in te slaan.

Meedenken met u is ook voor ons het leukste van ons werk. Met onze passie, kennis en ervaring komen wij van Schelhaas Makelaardij graag vrijblijvend bij u langs om samen met u te bekijken of het inslaan van zo’n welbewuste afslag in deze fase van uw leven ook voor u een mogelijkheid kan zijn of worden naar een nieuwe uitdaging: rendabel stoppen op het juiste moment.