0528 - 264007
info@schelhaas.com

Kavelruil

Steeds meer vrijwillige kavelruil dankzij ons uitgebreide lokale kennisnetwerk

De laatste vijf jaar is gemiddeld 7.100 hectare landbouwgrond (per jaar) via kavelruil overgedragen.

Het is opvallend dat in “ons werkgebied” veel meer grond van boer tot boer gaat
via een vrijwillige kavelruil dan in de rest van Nederland.
Dit hoeft echt niet altijd een grootschalige, bureaucratische actie te zijn. In de periode van 2012-2016 is in 80% van de kavelruil akten minder dan 50 hectare geruild.

In deze periode waren er gemiddeld 6 inbrengende en toegedeelde partijen bij betrokken.

Het lijkt op zich geen spectaculair nieuws, maar het geeft ons wel vaak de mogelijkheid om via ons grondaanbod (soms gestart met een aantal kleinere percelen) lokaal meerdere boeren van dienst te kunnen zijn om te komen tot een structurele verbetering van hun eigen kavelindeling.

Onze opdrachtgever, in ons geval is dat vaak de verkoper, mag van onze makelaardij verwachten dat wij in beeld hebben wie er in de markt is als potentiële koper, waar hij zit en op welk prijsniveau hij mee zou kunnen of willen doen als wij vanuit ons verkoopopdracht daar met meerdere inbrengers een potentiële kavelruil van kunnen maken.

Het is voor ons dus van belang dat u uw wensen kenbaar maakt bij ons, want in de huidige markt wordt door ons, in overleg en / of op verzoek van de verkoper, de meeste grond al van boer tot boer verkocht, zonder dat daar een advertentie, te koop bord of publicatie op onze website voor nodig is geweest. Zorg er dus voor dat u als koper of zoeker bij ons in het zoekersbestand komt te staan. Hiermee geeft u in de huidige markt uw positie echt niet weg, maar geeft u ons de kans om strategisch met u mee te denken.

Wie open kaart speelt, krijgt meestal de beste troeven in handen.

Maar beloven kunnen we niets, als de verkoper opdrachtgever is en zelf al de voorkeur voor een aantal gegadigden aandraagt, dan proberen wij in eerste instantie in alle discretie natuurlijk aan zijn of haar wensen te voldoen.

De beste manier om beloften na te komen, is niet te veel te beloven.