0528 - 264007
info@schelhaas.com

Oeps, het land van de buren is NU te koop!

Herkent u dat gevoel, net een nieuwe trekker gekocht, schuur of stal gebouwd en dan hoor je van ons dat de buren nu toch eindelijk die grond willen verkopen waar je al jaren op hebt gewacht.

Het valt ons als verkopende partij vaak op dat er dan nogal wat verschil zit tussen de buren. De één wil wel graag kopen maar heeft geen idee hoever hij van de bank “mee mag gaan”. De ander zag deze kans al even aankomen, buurman heeft immers geen opvolger, en hield af en toe ruggespraak met zijn bank om samen te bepalen hoeveel geld hij zou kunnen mobiliseren voor zijn “oorlogskas” indien deze kans zich plotseling toch voordoet, want ook belangstellenden van verder weg, zowel akkerbouwers als veehouders, roeren zich nu nadrukkelijk in de markt.

Onze opdrachtgever, vaak de verkoper, mag van onze makelaardij verwachten dat wij in beeld hebben wie er in de markt is als potentiële koper, waar en op welk niveau, ook als het om kavelruiling gaat. Het is voor ons dus van belang dat u uw wensen kenbaar maakt bij ons, want in de huidige markt wordt door ons de meeste grond al van boer tot boer verkocht zonder dat een advertentie, te koop bord of publicatie op onze site nodig was. Dus zorg ook als koper dat u bij ons in ons zoekersbestand komt. Hiermee geeft u in de huidige markt echt uw positie niet kwijt, maar geeft u ons de kans om strategisch met u mee te denken.

Maar beloven kunnen we niets, als de verkoper opdrachtgever is, en zelf al de voorkeur voor een aantal gegadigden aandraagt, dan proberen wij in eerste instantie in alle discretie natuurlijk aan zijn wensen te voldoen.

De beste manier om beloften na te komen, is niet te veel te beloven.

»