Reminder: energielabel 2021
Nieuws

Reminder: energielabel 2021

18 december 2020
 In onze vorige nieuwsbrief stond een artikel over het definitief maken van het energielabel, wat per 1 januari 2021 gaat veranderen. Hieronder in het kort de wijzigingen;

Het huidige (vereenvoudigde) energielabel voor woningen kan nog tot en met 31 december 2020 worden aangevraagd, via de website www.energielabelvoorwoningen.nl. U kunt via uw eigen DigiD inloggen en middels het beantwoorden van een paar vragen en eventueel wat foto’s, het voorlopige energielabel definitief maken. Op afstand worden de eigenschappen door een deskundige gecontroleerd en met één druk op de knop is het label definitief. De kosten hiervoor variëren nu van € 1 tot € 15,-.

Vanaf 1 januari 2021 verkrijgt u een energielabel door een afspraak te maken met een vakbekwaam energieadviseur. Deze komt bij u thuis en bekijkt in gemiddeld 1 á 2 uur tijd de woning. De adviseur neemt alle kenmerken van de woning op, waaronder de afmetingen, aanwezige isolatie en installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen. De prijs van het energielabel in 2021 is een stuk hoger dan in 2020. De verwachting is dat de kosten ongeveer uit komen rond € 250,- tot € 300,-.

Omdat u plannen heeft om uw woning en/of boerderij te verkopen, adviseren wij u om het energielabel nog dit jaar definitief te maken. Dit scheelt behoorlijk in de kosten. Het energielabel is 10 jaar geldig.