0528 - 264007
info@schelhaas.com

Zuidveld 14 Onnen

Omschrijving

Namens opdrachtgever verstrekken wij u geheel vrijblijvend, informatie over het melkveebedrijf te Onnen:

Het betreft een aan de rand van de Onnerpolder prachtig gelegen melkveebedrijf van 59.62.30 hectare, bestaande uit een bedrijfswoning met ligboxenstal voor 122 melkkoeien, een jongveestal van 2014 voor ca. 60 stuks jongvee, een machineberging, een open front machineberging en bij de boerderij gelegen landerijen. Het bedrijf is zeer geschikt voor natuur inclusieve landbouw maar kan ook als traditioneel melkveebedrijf worden voortgezet.

Algemeen:
Het melkveebedrijf ligt op korte afstand het dorp Onnen. De bedrijfswoning staat voor op het fraai gelegen erf, de bedrijfsgebouwen liggen naast en achter de bedrijfswoning op een huiskavel van 25.86.75 hectare.
Onnen is bijzonder geliefd door zijn landelijke ligging in combinatie met de goede fietsafstand tot het stadscentrum van de stad Groningen. Binnen enkele autominuten bent u in het levendige dorpscentrum van Haren en Zuidlaren, hier zijn allerhande voorzieningen beschikbaar en er is een uitgebreid winkelaanbod voorhanden.

De woning:
De woning is gebouwd in 2013 door een Duitse aannemer en gebouwd conform het nieuwe bouwbesluit. De woning heeft een inhoud van circa 600 m³, is zeer goed geïsoleerd en voldoet aan alle huidige eisen. Tevens is een waterontharding installatie aanwezig voor de woning en de ligboxenstal.

Indeling begane grond:
Een entree met hal, trapopgang naar de verdieping, toilet, een woonkeuken met half open keuken voorzien van de nodige inbouwapparatuur, een woonkamer en suite, een ruime badkamer met inloopdouche, toilet en badmeubel en een aansluitende slaapkamer op de begane grond.
Daarnaast is er een achter entree met bijkeuken en meterkast, welke in de woonkeuken uitkomt.
Het geheel is aangesloten op het gemeentelijk riool.

Indeling verdieping:
Op de verdieping zijn vier slaapkamers, een badkamer met inloopdouche, ligbad, toilet en wastafel en een bergruimte met Cv-installatie.

Ligboxenstal:
De 2+2 rijige stal is oorspronkelijk gebouwd in 1995 en verlengd in 2010, totaal groot 1.240 m². Een groot deel van de stal is onderkelderd, mestopslag 1800 m³. De stal biedt plaats aan ca 122 stuks melkvee met deels R box-afscheidingen en deels met zwevende boxen, verhoogde ligplaatsen met koematrassen en rubbermatten. In de stal bevinden zich tevens enkele ruime strohokken en een stierenhok. Voor in de stal bevindt zich een technische ruimte met melklokaal en een eigen melktank, een ruimte met een eigen waterinstallatie van 2002 en een eenvoudige 2 x 5 visgraat melkstal. De stal biedt een mooie mogelijkheid om in de toekomst met 2 melkrobots te gaan melken.

Jongveestal:
Achter de machineschuur staat een moderne jongveestal. De stal is gebouwd in 2014 en heeft een voergang met aan 1 zijde 5 strokhokken voor de jongste kalveren en aan de andere zijde roostervloeren met verhoogde ligboxen voor ca. 42 stuks jongvee met zwevende boxafscheidingen in verschillende leeftijdsklassen. De stal is ca 460 m³ groot en een mestopslag van 600 m³.

Machine en werktuigenberging:
Achter de woning staat een open front damwand machineberging van 150 m² groot met aansluitend een in 2018 gebouwde dichte schuur voorzien van een borstwering van prefab beton elementen met steen motief en daarboven damwand en 3 ruime overheaddeuren in de voorgevel, waarvan 1 elektrisch bedienbaar is. Deze schuur is totaal groot 210 m².

Voorzieningen:

Vaste mestopslag:
Achter de jongveestal is een ruime mestopslag met gierafvoer voorzien van prefab betonwanden, groot 50 m².

Mestopslag:
Er bevindt zich onder één kuilplaat nog een mestopslag van ca. 400 m³.

Kuilopslag:
Er zijn 3 kuilplaten, deels van beton en deels van klinkers,
resp. groot 10 x 27 m., 7 x 27 m. en 50 x 10 m. totaal groot 960 m².

Erfverharding:
Totaal meet de erfverharding inclusief de kuilplaten circa 3.200 m².

Zonnepanelen:
Het melkveebedrijf is voorzien van 112 zonnepanelen, totaal 36.000 kwh.

Nutsaansluitingen:
Stroomaansluiting 3×50 amp, gasaansluiting, cai, riool

Bestemming en vergunningen:

Bestemming:
Het bedrijf valt onder het bestemmingplan ‘beheersverordening Buitengebied Haren’ van de gemeente Haren van 24 juni 2013. De bestemming voor het bedrijf valt onder de Beheersverordening Buitengebied, Agrarisch Bedrijf.

Milieuvergunning
Het bedrijf is voorzien van de volgende milieuvergunning: milieuvergunning d.d. 5 april 2001 voor het houden van 105 melkkoeien en 73 jongvee.

NB-vergunning
Het bedrijf is voorzien van een rechtsgeldige NB-vergunning, afgifte datum 1 mei 2018. waarin vergund 105 stuks melk- en kalfkoeien, 73 stuks jongvee NH3 emissie van 1686,20 kg.

Cultuurgronden:
De bij het bedrijf behorende cultuurgronden zijn gelegen rondom en op korte afstand van de bedrijfsgebouwen. De totale oppervlakte bij het bedrijf is 59.62.30 hectare. Hiervan is ca. 01.00.00 hectare aan te merken als ondergrond, erf en tuin waardoor er 58.62.30 hectare resteert als cultuurgrond.
Deze is verdeeld in: 25.86.75 hectare als directe huiskavel. Nabij de huiskavel liggen 2 percelen met een totale oppervlakte 05.87.80 hectare.
De percelen zijn goed bereikbaar via een openbaar zandpad en deels via een verhard kavelpad. Op de es en tegen de bossen van Onnen liggen enkele aaneengesloten percelen mooie esgrond, totaal groot 08.22.10 hectare, goed bereikbaar via een openbare zandweg op korte afstand van de bedrijfsgebouwen. In de Onnerpolder liggen 2 percelen grasland bereikbaar via een verharde openbare gravelweg. De grond is geschikt als grasland. Een perceel van 10.56.00 hectare is afgewaardeerd naar natuur. Het tweede perceel van 09.09.65 hectare is in gebruik met agrarisch natuurbeheer en verschillende beheerpakketten.

Pachtgronden:
Naast de percelen in vol eigendom is er 41.83.37 hectare in gebruik middels geliberaliseerde pacht. Het grootste gedeelte hiervan ligt tegen de huiskavel aan.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
59 ha 62 a 30 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Haren O 284
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren O 285
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren O 495
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren O 496
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 63
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 64
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 97
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 100
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 119
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 120
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 214
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 215
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Haren P 715
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?