0528 - 264007
info@schelhaas.com

Washuisterweg 3 Ten Boer

Omschrijving

Hierbij verstrekken wij u, geheel vrijblijvend, informatie over:

Een mooi vrij gelegen en goed verkaveld klei weidebedrijf bestaande uit een boerderij met ruime ligboxenstal voor 120 melkkoeien en 33 groter jongvee, bedrijfsgedeelte met ruimte voor 33 jongvee en machines, ruime ruwvoer opslagplaatsen, mestsilo en EAZ windmolen, totaal groot 54.25.65 ha. gelegen aan de Washuisterweg 3 te Ten Boer.

Algemeen:
Het bedrijf ligt op korte afstand van het dorp Ten Boer. De bedrijfsgebouwen liggen mooi vrij midden in de eigen landerijen aan een goede en doodlopende asfaltweg met doorlopend fietspad naar de stad Groningen. Vanuit de woonkeuken en woonkamer is er een mooi uitzicht over een deel van de eigen landerijen.
Alle landerijen zijn zeer goed bereikbaar voor het vee via kavelpaden en goed ontsloten aan de openbare weg. De gebouwen liggen geconcentreerd op een compact erf en bestaan uit een traditionele en karakteristieke boerderij, een ligboxenstal van 2002 welk is uitgebouwd in 2015 voor 120 melkkoeien en 33 stuks groter jongvee en een 2 x 9 GEA 60 gradenstal.
Achter de stal staat een ronde betonnen mestsilo van 500 m³, een sleufsilo voor de opslag van vaste mest, een sleufsilo voor bijproducten en 3 sleufsilo’s voor het ruwvoer.
Voor dagelijkse voorzieningen is het nabij gelegen Ten Boer met een goede middenstand, basisonderwijs met naschoolse opvang, sportverenigingen, open lucht zwembad, bibliotheek en openbaar vervoer, maar ook Groningen, Appingedam en Delfzijl zijn uitstekend bereikbaar.

De boerderij:
Oorspronkelijk is de traditionele en karakteristieke boerderij gebouwd in 1925 (het bedrijfsgedeelte is van ca. 1900). De boerderij is traditioneel gebouwd met steens muren. Het woongedeelte is gedekt met dakpan profielplaten en is grotendeels van binnenuit geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten.
Het bedrijfsgedeelte is nog gedekt met asbesthoudende golfplaten, heeft gebinten en een sporen kap. De woning is voorzien van vernieuwde hardhouten kozijnen met HR++ glas. Verwarming geschiedt door middel van een CV-installatie met HR-combi ketel van 2021.

Indeling begane grond:
Aan de voorzijde van de woning bevinden zich een woonkamer en een slaapkamer (met vaste wastafel). Verder bevindt zich er een hal met de trapopgang naar de verdieping, de toegangsdeur tot de kelder, een klein kantoor en een doorgang naar de woonkeuken met eenvoudig keukenblok. Er is een doorgang naar een hal met een zij-uitgang naar tuin en terras, de badkamer (met ligbad, wastafel en aparte douche), het toilet en een kleine ruimte voor wasmachine en droger. Verder is er een achter entree met een berging met de CV-ketel.

Indeling verdieping:
Een ruime overloop met drie afgetimmerde slaapkamers.

Bedrijfsgedeelte:
Het achterhuis is groot ca. 19 x 35 m. en totaal ± 630 m² en in gebruik voor het houden van jongvee en als machineberging met een ruime zolder voor stro opslag. De voormalige koestal met ruimte voor 33 stuks jongvee is ingericht met 2 kleine groeps strohokken met drinkautomaat voor jonge kalveren en 9 ligboxen met roostervloeren.
In een hooivak is een groot strohok (7.5 x 5 m), een afdeling met 5 eenlingboxen en een kleine werkplaats. Het eigen geteelde graan kan worden opgeslagen in een petrussilo van 40 ton met beluchter en opvoervijzel.

Ligboxenstal:
De 1-6-0 ligboxenstal is gebouwd in 2002 en uitgebouwd in 2015, totaal groot 37 x 44 m. en 1.630 m². De stal is geheid en geheel onderkelderd met in beton gestorte mestkelders en voldoende mixmogelijkheden. De stal heeft voldoende luchtinhoud met een dubbele kap, gegalvaniseerde stalen spanten, houten gordingen en gedekt met asbestvrije golfplaten met 2 open nokken. De zijgevels zijn voldoende open met windbreekgaas en rolgordijnen. De gevels zijn deels opgetrokken in metselwerk en deels prefab beton elementen met grindmotief aan de buitenzijde en damwand topgevels.
De beide voergangen van de stal zijn voorzien van betonnen voerkeringen met degelijke, ruime zelfsluitende voerhekken en gecoate voerplaatsen. Verder zijn er verhoogde ligplaatsen, zwevende box afscheidingen, koematrassen en 5 krachtvoerboxen. De opgeruwde betonroosters worden schoongehouden door mestschuiven.
Voor in de stal bevindt zich het tanklokaal met voorkoeler en een eigen melktank van
10.300 l. Een technische ruimte met koelaggregaat van 2021 is voorzien van warmte terugwinning, een elektrische boiler, compressor en vacuümpomp met frequentieregelaar. Verder is er een kantoorruimte en de GEA melkstal is een 2 x 9 60 graden stal van 2002 en uitbreiding in 2015 met melkmeting, koe herkenning en afname apparatuur.
Er is een mogelijkheid om melkkoeien te separeren (middels een selectiepoort) in een aparte afdeling. Verder is er een ruime afkalfstal met aslast roosters en schuifdeuren waardoor het strohok van buiten af ruim toegankelijk is. De gehele stal is voorzien van LED verlichting.
Doordat alle grootvee ligboxen in 1 afdeling achter de melkstal aanwezig zijn is de stal zeer geschikt voor het plaatsen van 2 automatische melksystemen.

Mest- en kuilopslag:

Mestopslag:
Naast de ca. 2.600 m³ mestopslag in de mestkelders onder de stallen is er een betonnen mestsilo van 500 m³ (1992) met spankap (is in 2022 gekeurd voor weer een periode van 5 jaar). Er is een vaste mestopslagplaats met prefab wanden en gierafvoer van 4 x 16 m. en prefab wanden van 1.5 m. De totale mestopslag capaciteit is ca. 3.200 m³.

Kuilopslag:
Er zijn 4 ruime sleufsilo’s aanwezig bestaande uit beton elementen met prefab wanden en de volgende afmetingen:
Ca. 43 x 7.5 x 1.75 m.
Ca. 45 x 6 x 1.20 m.
Ca. 48 x 10 x 2.00 m.
Ca. 16 x 4 x 1.50 m.
De totale oppervlakte verharding voor de opslag van ruwvoer bedraagt ca 1.140 m².

Erfverharding:
Het erf is voorzien van ca. 1.750 m² verharding en bestaat uit beton.

Windmolen:
Op het erf staat een keine EAZ windmolen (2018) met een capaciteit van ca. 15 kWh.
De geprognotiseerde jaarlijkse opbrengst van 30.500 kwh is sinds de opstellling ook gehaald, waarmee het bedrijf grotendeels zelfvoorzienend is qua stroom verbruik.

Algemeen:

Krachtvoersilo’s:
Er zijn 5 krachtvoersilo’s op het bedrijf aanwezig (5t, 14t, 10t, 8t, en 3 ton) en twee kunstmestsilo’s (10 ton en 12 ton).

Nutsvoorzieningen:
De gebruikelijke nutsvoorzieningen, gas, water, elektriciteit, glasvezel en krachtstroom zijn aanwezig. Afvoer van het afvalwater van de woning gaat via een septic tank.

Bestemming en vergunningen:

Bestemming:
De bedrijfslocatie valt onder het bestemmingsplan “Bestemmingsplan Buitengebied” en de enkelbestemming is “Agrarisch” met een agrarisch bouwperceel van ca. 1.00 hectare.
De landerijen zijn gelegen in het hetzelfde bestemmingsplan.

Milieuvergunning:
Het bedrijf heeft een milieuvergunning d.d. 10 november 1992 voor het houden van 87 melkkoeien en 40 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jr. Verder is er een Melding Activiteitenbesluit landbouw d.d. 18 juni 2014 voor 123 melkkoeien en 66 stuks jongvee.

NB-vergunning:
Op 6 juli 2015 is er bij de provincie Groningen een PAS-melding gedaan voor
123 melkkoeien en 66 stuks jongvee.

Landbouwgronden:
Het bedrijf is totaal groot 54.25.65 ha. waarvan ca. 1.00 hectare ondergrond en erf bedrijfsgebouwen. De landerijen liggen in een paar mooie kavels rondom de bedrijfsgebouwen, goed ontsloten via een kavelpad van 800 m. en vanaf de openbare weg. De grond bestaat uit goed onderhouden, gedraineerde en vochthoudende kleigrond, deels geschikt als akkerbouwgrond, alles in vol eigendom.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
54 ha 25 a 65 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Ten Boer E 2333
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2343
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2344
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2770
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2772
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2917
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2919
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Ten Boer E 2342
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?