0528 - 264007
info@schelhaas.com

Ruinerwoldseweg 5 Uffelte

Omschrijving

Het betreft een ruim en goed onderhouden zoogkoeienbedrijf op een prachtige landelijke locatie met een NB-vergunning voor 250 stuks zoogkoeien, 117 stuks jongvee, 8 fokstieren, 39 vleeskalveren en 19 vleesstieren. Het bedrijf bestaat uit een degelijke woning, zeer ruime hellingstal, royale potstal en een riante kapschuur. Totaal perceeloppervlakte, inclusief cultuurgrond, erf , tuin en ondergrond van de gebouwen: 04.18.56 hectare.

Het bedrijf is ook zeer geschikt voor alternatief gebruik, bijvoorbeeld paardenhouderij of ander (klein)vee.

Ligging:
Het bedrijf is gelegen in het rustgevende buitengebied van Uffelte aan de Ruinerwoldseweg 5. Vanuit de vrijstaande, moderne woning is vrij zicht over de weilanden en natuurgebieden, wat de definitie van landelijk wonen eer aan doet.

Uffelte is een knus dorp met ca. 1450 inwoners en beschikt over meerdere sportverenigingen, een basisschool en verscheidene horecagelegenheden. Uffelte kenmerkt zich door de gigantische bos-. Heide, veen- en stuifzandgebieden waar heerlijk gefietst of gewandeld kan worden.

Het nabij gelegen dorp Havelte heeft allerhande basisvoorzieningen. Denk hierbij aan meerdere supermarkten, bibliotheek en winkels. De dichtstbijzijnde grote stad, op een kwartiertje rijafstand, is Meppel waar alle overige denkbare voorzieningen aanwezig zijn.

De woning:
De woning is gebouwd in 1999. Het betreft een vrijstaande woning met aanbouw en dubbele punt. De woning is traditioneel gebouwd, heeft gemetselde spouwmuren, betonnen vloeren en is voorzien van dubbelglas in houten kozijnen, dak-, muur- en vloerisolatie en beschikt over energielabel C. De woning wordt verwarmd middels een Cv-installatie met een HR-combiketel van 2012. Het woonoppervlakte van de woning is 200 m² en de woning heeft een inhoud van 775 m³.

Indeling:
Begane grond: Achteringang, bijkeuken, leefkeuken, woonkamer, hal en toilet. De begane grond beschikt ook nog over een slaapkamer, werkkamer en badkamer met douche en toilet. De werkkamer is voorzien van een klein keukenblok.
Eerste verdieping: Overloop, drie slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Zolder bereikbaar via een vlizotrap.

Hellingstal:
De hellingstal is in 1998 gebouwd en heeft afmetingen van ca. 17 x 96 m en 20 x 56 m. Een hellingstal is een doorontwikkeling van de potstal. Het stroverbruik van een hellingstal ligt ongeveer dertig procent lager door de snelle afvoer van mest en urine door de automatische mestschuif.
De stal is gebouwd met stalen spanten, houten gordingen en voorzien van een golfplaten dak. De stal is toegankelijk aan de voor- als achterzijde middels ruime overheaddeuren.
Langs de gevels bevinden zich drukwanden en de voergang is voorzien van een Zweeds voerhek. Ventilatie via de zijgevel en de open nok. De stal heeft ruimte voor een kleine 300 stuks vee.

Potstal:
Naast de hellingstal bevindt zich de potstal die gebouwd is in 2008. De stal heeft afmetingen van ca. 22 x 75 m en een oppervlakte van 1.650m². De potstal is opgezet met stalen spanten, houten gordingen en voorzien van een golfplaten dak.
De drukwanden bestaan uit gemetselde betonblokken en de voerhekken zijn deels zelfsluitend en deels buizen. De ventilatie gaat via het ventilatiedoek in de buitengevel en de open nok. In de stal is ruimte voor 136 stuks vee.

Kapschuur:
Achter de potstal bevindt zich de in 2017 gebouwde kapschuur met een geheel open front. De schuur heeft afmetingen van 15 x 45m en een oppervlakte van 675m². De schuur is gebouwd met stalen spanten, houten gordingen, damwandprofielplaten gevels en een golfplaten bedekte kap. Tevens is de schuur volledig voorzien van betonklinkers. Momenteel wordt de kapschuur gebruikt voor opslag als stro, voer en machines.

Voorzieningen:

Vaste mestopslag:
Achter de hellingstal is een verharde mestopslag van ca. 17 x 14m met gierafvoer en opstaande betongestorte randen.

Erfverharding:
Totaal is het erf voorzien van ca 4.000 m² erfverharding, deze bestaat voornamelijk uit betonnen H-klinkers en een half verhard pad. Op het erf is ruim voldoende ruimte voor voeropslag.

Nutsaansluitingen:
– Stroomaansluiting inclusief krachtstroom
– Gas
– Glasvezel
– Riool
– Eigen waterbron installatie

Bestemming en Vergunningen:

Bestemming:
Het bedrijf valt onder het bestemmingsplan “Buitengebied Westerveld 2018” van de Gemeente Westerveld van 5 december 2019. De bestemming is Agrarisch-1 en Waarde-Archeologie 3. Het betreft een specifieke vorm van agrarisch – agrarische bedrijfskavel grondgebonden bedrijf.

Milieuvergunning:
Het bedrijf is voorzien van een melding activiteitenbesluit milieubeheer alsmede een revisievergunning.

NB-vergunning
Het bedrijf is voorzien van een rechtsgeldige NB-vergunning voor het houden van:
– 250 stuks zoogkoeien
– 117 stuks vrouwelijk jongvee
– 8 fokstieren en overig rundvee
– 39 vleeskalveren tot circa 8 maanden
– 19 vleesstieren en overig vleesvee van circa 8 tot 24 maanden
Met een totale NH3-emissie van 1.826,6 kg.

Landbouwgronden:
Totaal oppervlakte van het perceel is 04.18.56 ha (inclusief ondergrond en erf) waarvan de cultuurgrond is gelegen als huiskavel. Het perceel cultuurgrond is groot 02.83.56 ha. De grondsoort betreft volgens de bodemkaart; madeveengronden op zand zonder humuspodzol, beginnend ondieper dan 1.2 m.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
Paul van ’t Veer
Mob.: 06-14033303

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt. Wij doen onze uiterste best een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving te geven van de werkelijkheid. Desondanks kunnen er afwijkingen optreden.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Overig agrarisch
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1999

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
4 ha 18 a 56 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Havelte P 230
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?