0528 - 264007
info@schelhaas.com

Muntsgroppe 2 Rottevalle

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Hierbij bieden wij u aan namens opdrachtgever te koop aan een mooi gelegen (voormalig) melkveebedrijf staand op een zeer ruim erf van 1.06.00 hectare.
Het bedrijf is thans in gebruik als melkveebedrijf en is zeer geschikt om in te zetten als jongvee opfok/mestvee/paardenhouderij locatie.
Er is een Hinderwetvergunning aanwezig van 15 januari 1992 voor het houden van 87 melkkoeien, 63 stuks jongvee en 1 stier, alsmede een positieve weigering NB-wetvergunning van de provincie Fryslan.

Het bedrijf ligt op een prachtige plek in het buitengebied en aan de rand van het levendige en pittoreske dorpje Rottevalle.
Rottevalle ligt op ca. 4 km van het centrum van Drachten.

De boerderij ligt op een schitterende en unieke plek tussen de Friese weilanden aan de rand van het dorp, in het mooie coulissen landschap. Deze kop-romp boerderij staat op 10.600 m². Op minder dan 1 km. afstand bevindt zich het meer “De Leijen” met aan de rand van het dorp een kleine haven. Rottevalle kent een basisschool, bakker, sportvelden en kerken. Voor een supermarkt kun je naar Drachten of Surhuisterveen op ca. 6 km. afstand. Het dorp is centraal gelegen in de noordelijke driehoek Leeuwarden, Groningen, Assen.

De kop-romp boerderij is grotendeels in originele staat. Het woongedeelte is gedekt met Friese pannen en het bedrijfsgedeelte van ± 250 m² heeft gebinten, een sporen kap en is gedekt met goed onderhouden riet. Naast de boerderij staat nog het originele en pannen gedekte stookhok.

Indeling:
Entree met gang en bijkeuken, een woonkeuken, aansluitende slaapkamer, een gang met toilet en douche en een woonkamer. Op de verdieping bevindt zich een kleine overloop en 3 afgetimmerde slaapkamertjes.
De boerderij is voorzien van dubbel glas en cv met HR combi-ketel. De schuur wordt momenteel gebruikt voor de stalling van machines en heeft nog de originele Friese stal.

Het betreft een melkveebedrijf met op het erf o.a. de volgende bedrijfsgebouwen:

De ligboxenstal:
Een 1 + 1 rijige ligboxenstal welke is gebouwd in 1974 en verlengd in 1981, totaal groot ca. 58 x 16 m. en ± 928 m²;
De capaciteit is ca. 100 stuks grootvee met verhoogde ligplaatsen, deels paddenstoel boxen met schoftboom en deels zwevende box afscheidingen en zelfsluitende Engelse voerhekken.
Een 2 x 7 visgraatmelkstal van 2005 met de nodige randapparatuur. (de silo melktank van 15.000 l. is niet inbegrepen bij de verkoop) .
De stal is voorzien van roostervloeren en gedekt met asbesthoudende golfplaten.
De mestkelders met een inhoud van ca. 450 m³ zijn goed te mixen.

De jongveestal:
Een moderne jongveestal gebouwd in 2007 met in beton gestorte mestkelders, prefab zijwanden, damwand topgevels, gegalvaniseerde stalen spanten en gedekt met asbestvrije golfplaten, groot ca. 18 x 261 m. en groot ca. 468 m².
De capaciteit is ca. 40 stuks groter jongvee met verhoogde ligplaatsen met zwevende box afscheidingen en zelfsluitende Engelse voerhekken, 3 groepshokken op stro voor de kleine kalveren. Deze kalveren kunnen daarna doorschuiven op de roosters met zwevende boxjes, ook is er in het binnenhok ruimte voor eenlingboxen. Het grotere jongvee kan dooschuiven naar het buitenhok in het open front gedeelte.
De stal is geheel onderkelderd met een mestopslag van ca. 640 m³.

Mestsilo:
Een betonnen mestsilo van 1990 met spankap en een inhoud van ca. 750 m³ en ondergronds verbonden met de ligboxenstal. De silo is gekeurd voor gebruik.

Machineberging:
Achter de boerderij staat een goede en functionele werktuigenschuur van 1984, opgetrokken in damwand, verhard met beton en gedekt met asbesthoudende golfplaten, groot ca. 12 x 18 m. en ca. 216 m²;
In de schuur staat een eigen (verouderde) waterinstallatie en worden ook de kleinste kalveren gehuisvest in losstaande eenlingboxen.

Kuilplaten:
Achter de stallen liggen 2 kuilvoerplaten (35/40 x 9 m.) met voldoende aansluitende erfverhardingen en een vaste mestopslag met prefab wanden en gierafvoer naar de jongveestal en een vaste mestopslag plaat achter de schuur met gierafvoer naar de onderliggende kelder van 100 m³.
De aanwezige sleufsilo wanden worden niet te koop aangeboden.

De boerderij is nu nog in gebruik als compleet melkveebedrijf met een agrarische bestemming.

Bestemmingsplan: Buitengebied
Bestemming: Agrarisch met waarden – Besloten gebied
Aanvaarding: in overleg.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1868

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
1 ha 6 a 0 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Rottevalle D 1107
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Rottevalle D 1109
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?