0528 - 264007
info@schelhaas.com

Bloksleat 5 Broek

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Unieke kans tot deelneming of overname!

Het betreft een ver bovengemiddeld melkveebedrijf welke bestaat uit een tweetal locaties. De hoofdlocatie voor het melkvee met de jongste kalveren is gevestigd aan de Bloksleat 5 te Broek en is voorzien van een jonge, moderne en zeer ruime ligboxenstal. De tweede (jongvee)locatie bevindt zich aan de Bloksleat 2 en is afgelopen decennia gerenoveerd. Het bedrijf is voorzien van een NB-vergunning op de hoofdlocatie voor het houden van 243 stuks melkvee en 168 stuks jongvee. Voor de tweede locatie is een NB-vergunning afgegeven voor het houden van 250 stuks jongvee. Eerste stikstofgevoelige Natura 2000 gebied op circa 15 km.

Totaal oppervlakte: 127.67.33 hectare welke volledig is gelegen als huiskavel bij de locaties.

Eigenaar staat open voor diverse vormen van (deel)verkoop, participatie of inbreng. Vraag naar de unieke mogelijkheden!

Bloksleat 5, Broek

Woning:
De woning is gebouwd in 1976 en door de jaren heen gemoderniseerd en goed onderhouden. Het betreft een degelijk gebouwde woning welke is voorzien van houten kozijnen en dubbel glas, gemetselde spouwmuren en betonnen vloeren. Centrale verwarming met jonge HR-ketel. De woning heeft een inhoud van ca. 450 m³ en is gedeeltelijk geïsoleerd. Middels tussenlid en garage is de woning verbonden met de ligboxenstal.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal is met hoge kwaliteit bouwmaterialen gebouwd in 2001 en daarna in 2020 vergroot tot de huidige stal. Opgebouwd met gegalvaniseerde spanten en een met sandwichpanelen geisoleerd dak. Betonelementen en kelder van gestort beton. Zeer robuust en onderhoudsarm geheel. Zware inrichting en ruime opzet. Totaal groot circa 3.500 m². Enkele highlights:
• 230 ruime ligboxen
• Diepstrooisel ligplaatsen met zwevende boxen en schoftboom
• Strohokken en separatieruimte
• Voergang met zelfsluitend Engels voerhek
• Mestrobot
• Drie keer een Lely A5 melkrobot uit 2020
• Melktank 32.000 liter, bouwjaar 2020
• Voorzien van skybox / kantoor / kantine / ontvangstruimte
• Zeer ruime opzet
• Hoog dierwelzijn
• Voorzien van 406 zonnepanelen
• Volledig onderkelderd; 5.300 m³

Jongveestal:
De jongveestal is van oorsprong uit 1976, echter recent gerenoveerd, aangepast en vorig jaar voorzien van een geheel nieuw dak met sandwichpanelen. Thans is de stal in gebruik voor de jongste kalveren en de nuchtere kalveren. Voorzien van mechanische drukventilatie. Tevens voorzien van een hygiënesluis en voerkeuken. Totaal groot: 400 m²

Voorzieningen:
Kuilopslag:
Er zijn vier royale, zeer nette sleufsilo’s aanwezig met een totaal oppervlakte van circa 1.300 m²

Erfverharding:
Totaal is er, naast de sleufsilo’s, circa 4.000 m² erfverharding van goede kwaliteit welke voornamelijk bestaat uit (beton)klinkers.

Nutsaansluitingen:
• Stroomaansluiting incl. krachtstroom
• Riolering betreft een IBA
• Gasvoorziening: Butagas
• Glasvezel
• Waterbron

Overig:
Op het erf staan meerdere krachtvoersilo’s met wisselende inhoudsmaten. Verder is er een bijproducten opslag en mestscheider.

Bestemming en Vergunningen:
Bestemming:
Het bedrijf valt onder het bestemmingplan ‘Buitengebied Noord – 2017’ van de gemeente De Fryske Marren van 28 juni 2017. De bestemming voor het bedrijf is ‘Enkelbestemming Agrarisch’. Middels een lijn is de relatie tussen beide bedrijven (nr. 2 en 5) in het bestemmingsplan aangegeven.

Milieuvergunning:
Het bedrijf is voorzien van een milieuvergunning voor:
250 stuks melkvee
450 stuks jongvee
Dit betreft een gezamenlijk vergunning van beide locaties waarbij het meeste jongvee betrekking heeft op nummer Bloksleat 2.

NB-vergunning:
Bloksleat 5 is voorzien van een rechtsgeldige NB-vergunning voor het houden van :
243 stuks melkvee
168 stuks jongvee
Met een totale NH3-emissie van 3.000,20 kg / jaar.

Veestapel:
Het bedrijf heeft momenteel 200 stuks melkvee en 125 stuks jongvee. Het betreft een genetisch hoogwaardige en hoogproductieve veestapel met een hoge gezondheidsstatus.

Bloksleat 2, Broek

Woning:
De woning is gebouwd in 1976 en door de jaren heen gemoderniseerd en goed onderhouden. Het betreft een degelijk gebouwde woning welke is voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas, gemetselde spouwmuren en betonnen vloeren. Centrale verwarming met jonge HR-ketel. De woning heeft een inhoud van ca. 450 m³ en is gedeeltelijk geïsoleerd. De woning is middels tussenlid verbonden met de ligboxenstal.

Ligboxenstal:
Oorspronkelijk in 1976 gebouwde 2 + 2 ligboxenstal welke in 2006 en 2007 volledig is gerenoveerd. Wel nog voorzien van asbesthoudende golfplaten. De stal heeft verhoogde ligplaatsen met zwevende boxen en een voergang met zelfsluitend Engels voerhek. Totaal 110 ligboxen voor jongvee en diverse (stro)hokken. Mestopslag van 1.200 m³.
Rechtsvoor in de stal is een afgesloten en geïsoleerde opslag aanwezig, deze is EU erkend. Verder is de stal deels in gebruik als stro- en machine opslag alsmede winterberging.
De stal leent zich uitstekend voor ombouw naar één groep melkkoeien op één robot. Relatief eenvoudige ingreep om een extra melkstroom te genereren.

Voorzieningen:
Royaal verhard erf met circa 3.800 m² aan betonklinkers

Nutsaansluitingen:
• Stroomaansluiting incl. krachtstroom
• Riolering betreft een IBA
• Gasvoorziening: Butagas
• Glasvezel
• Waterbron

Bestemming en Vergunningen:
Bestemming:
Het bedrijf valt onder het bestemmingplan ‘Buitengebied Noord – 2017’ van de gemeente De Fryske Marren van 28 juni 2017. De bestemming voor het bedrijf is ‘Enkelbestemming Agrarisch’. Middels een lijn is de relatie tussen beide bedrijven (nr. 2 en 5) in het bestemmingsplan aangegeven.

Milieuvergunning:
Het bedrijf is voorzien van een milieuvergunning voor:
250 stuks melkvee
450 stuks jongvee
Dit betreft een gezamenlijk vergunning van beide locaties waarbij het meeste jongvee betrekking heeft op nummer Bloksleat 2

NB-vergunning:
Bloksleat 2 is voorzien van een NB-vergunning voor het houden van 250 stuks jongvee, met een totale NH3 – emissie van 1.100,00 kg / jaar.

Landbouwgronden:
Totaal oppervlakte van 127.67.33 hectare (inclusief ondergrond en erf) waarvan de cultuurgrond is gelegen als huiskavel bij de locaties. Betreft zeer goed onderhouden en door eigenaar telkens verbeterde cultuurgrond met een goede vruchtbare humus. Grondsoort Klei op veen, op de bodemkaart aangemerkt als weideveengronden op veenmosveen. Uitgebreide bodemanalyses zijn beschikbaar. De percelen zijn allen goed ontsloten en prima bewerkbaar.

Eigenaar staat open voor diverse vormen van (deel)verkoop, participatie of inbreng.
Voor nadere inlichtingen omtrent deze unieke mogelijkheid kunt u contact opnemen met:

Paul van ’t Veer
Mob.: 06-14033303

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1976

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
127 ha 67 a 33 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Langeweer L
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?