0528 - 264007
info@schelhaas.com

Stap 2: Uw woning verkoopklaar maken

Na de inspectie en het opmaken van een verkoopprijs in stap 1, is de volgende stap om uw woning verkoopklaar te maken. Om de potentiële kopers een enthousiaste eerste indruk te laten geven van het woonobject, is het belangrijk dat deze verkoopklaar is. Als makelaar adviseren en begeleiden we u persoonlijk om uw woning verkoopklaar te maken. 

Schoonmaken en opruimen

Niemand wordt vrolijk van een vies huis. Wel van een frisse en schone omgeving. Een opgeruimd en schoon huis zorgt voor een goede eerste indruk. Zorg dat uw badkamer, keuken en woonkamer tip top schoon zijn. Verwijder schimmel en hardnekkige vlekken in de badkamer, maak uw keukenapparatuur grondig schoon (ook van binnen) en klop uw vloerkleed uit. Plaats schone theedoeken, handdoeken en vaatdoekjes. Stof tot slot alle planken, vloeren, en woonaccessoires af zodat het een aantrekkelijk plaatje wordt om naar te kijken. 

Persoonlijke spullen

Het is soms moeilijk voor sommige kijkers om door het huidige interieur heen te kijken doordat er veel (persoonlijke) spullen staan en alles is aangepast op de smaak van de huidige bewoners. Maar daar is wat aan te doen. Een optie is om muren met een felle kleur een likje verf te geven voordat er bezichtigingen plaatsvinden. Door gebruik te maken van aardetinten kun je een kalme omgeving creëren. Denk aan wit, sage groen, licht grijs of taupe kleur.  Berg daarnaast zoveel mogelijk persoonlijke items op zoals foto’s en souvenirs zodat de kijkers zichzelf kunnen inbeelden in de woning. Tot slot, gooi alle gordijnen en luiken open zodat er maximaal licht naar binnenkomt in de woning of boerderij. 

Interieuradvies

Als uw woning een beetje kaal is na het verwijderen van uw persoonlijke spullen is het belangrijk om uw woning aan te kleden op de juiste manier, zodat potentiële kopers zich wel genoeg thuisvoelen. Plaats in de keuken een bos bloemen, een fruitmand en een neutrale geurkaars. Vergeet niet om in uw woonkamer de kussen ‘op te poffen’, een plant neer te zetten en kaarsjes aan te steken. De badkamer krijgt een transformatie met een nieuw douchegordijn, een nieuwe badmat of kleedje, een plant, een mooi zeepje en wellicht een nieuwe spiegel indien nodig.

Biedt (uit)bouwmogelijkheden aan

Wellicht zijn er mogelijkheden voor de landelijke woning om een uitbouw, dakkapel of nieuwe keuken te realiseren. Dit staat mogelijk op het wensenlijstje staat van de kijkers. Om kosten te besparen hoeft u niet meteen aan de gang met een nieuwe keuken of dakkapel. Wat u wel kunt doen is bouwtekeningen laten maken van een eventuele verbouwing of uitbouw! Zo kunnen de kijkers zich een nieuwe voorstelling maken en kunnen zij dit meenemen in hun financiering. Zo houdt u geld over voor klussen in uw nieuwe huis en kunt u er ook zelf van genieten. 

Tuinadvies 

Het verkoopklaar maken van de binnenkant woning is belangrijk, maar de tuin is net zo belangrijk voor de verkoop. Zorg dat alles wat gesnoeid moet worden is gesnoeid, het gras netjes is, bladeren niet op elke vierkante meter van de tuin liggen, verwijder onkruid en zorg dat uw tuinspullen netjes zijn opgeruimd in de schuur of garage in plaats van de tuin.