0528 - 264007
info@schelhaas.com

Stap 1: Vraagprijs bepalen en publiciteitsplan opstellen

Het is uiteraard belangrijk om een juiste vraagprijs te bepalen voor uw onroerend goed, als NVM-makelaar helpt Schelhaas u daarmee. Een realistische vraagprijs is de prijs die leidt tot genoeg belangstellenden, maar waar je niet ten onder gaat door een te lage vraagprijs. Schelhaas heeft een 6-stappenplan opgemaakt, waardoor we u meenemen in de stappen die moeten worden gezet om uw onroerend goed succesvol te verkopen en wat wij voor u als makelaar kunnen betekenen.

De vraagprijs van uw onroerend goed bepalen

De eerste stap is het berekenen van de vraagprijs. Hoe wordt een vraagprijs precies berekend? En wat is precies een vraagprijs? Er spelen een aantal factoren mee in het bepalen van de vraagprijs. Ten eerste de belangstelling in uw onroerend goed, ten tweede uw persoonlijke situatie en tot slot binnen welke zoekcategorieen het onroerend goed valt. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met eventuele onderhandelingen in de prijs. 

Inspectie en opnamerapport

Nadat we met u kennis hebben gemaakt, komen wij langs bij uw onroerend goed om alle woninggegevens te inspecteren voor in een opnamerapport. Als er gebreken zijn, geven wij hierin advies en is het mogelijk nodig om bepaalde clausules op te stellen. Als NVM-makelaar geven wij ook advies over de marktprijzen van vergelijkbare woningen, energielabels en meer indien dit van toepassing is. Het opnamerapport creëert de basis van de vraagprijs van uw onroerend goed.

Mededelingsplicht, clausules en energielabels

Bij het kopen van een huis, onroerend goed of agrarisch goed wil niemand voor verrassingen staan na een grote investering. Daarom zijn er een aantal regels opgesteld die dit voorkomen en waarbij u aan moet voldoen bij het verkopen van uw woning/onroerend goed. 

Meldingsplicht

Als verkoper heb je een meldingsplicht (informatieplicht) als u uw woning/onroerend goed verkoopt. Dit betekent dat u verplicht bent om alle informatie te verstrekken en alle gebreken van de woning door te geven. Bij Schelhaas helpen we u met het invullen van dit meldingsplicht en nemen we dit door zodat u zorgeloos uw woning kunt verkopen. 

Clausules

Als makelaar overzien wij de meeste gebreken van een woning, maar mocht er toch nog iets over het hoofd worden gezien, dan kunt u ervoor kiezen om een clausule op te nemen in de koopovereenkomst. weg. Wij adviseren in de verschillende clausules die mogelijk van toepassing zijn en of u die daadwerkelijk moet inzetten. 

Energielabels

Als makelaar bieden wij hulp en advies aan in het aanvragen van een definitief energielabel. Dit is in tegenstelling tot een voorlopig energielabel. Een definitief energielabel is verplicht bij de overdracht van de notaris, maar is gebruikelijk om van te voren al te weten gezien kopers er vroegtijdig naar vragen. Wij helpen u met alle vragen die u heeft met betrekking tot energielabels en energieprestaties.

Makelaarscourtage

Bij het verkopen van uw woning vragen wij een courtage. Dit is afhankelijk van de diensten en verkoopactiviteiten die wij ondernemen binnen het verkoopproces. Neem vrijblijvend contact op voor prijzen, we informeren u graag persoonlijk met betrekking tot uw situatie. 

Publiciteitsplan

Het is natuurlijk een stap om uw verkoopprijs te hebben gegenereerd, maar het onroerend goed moet ook worden verkocht. Wij adviseren en begeleiden u met een strategisch publiciteitsplan. Omdat Schelhaas een NVM-makelaar is, publiceren wij uw woning voor verkoop op Funda.nl, de meest populaire website voor koop en verkoop in Nederland.

 In toevoeging daarvan organiseert funda Open Huizen Dagen. Uw woonobject kan hier deel van uitmaken om op deze manier uw woning extra onder de aandacht te brengen. Op één specifieke dag in het jaar worden er dan bezichtigingen gepland. Het ligt aan uw persoonlijke situatie wat wij bieden en waar de mogelijkheden liggen en welke publiciteit instrumenten er worden ingezet. Schelhaas stelt dit plan af op uw persoonlijke situatie.

Vraagprijs en publiciteitsplan opgezet? Dan bent u bereidt om uw woonobject verkoopklaar te maken.