0528 - 264007
info@schelhaas.com

Stap 4: De onderhandelingen

Het is fantastisch nieuws als uw landelijk woonobject aantrekt en er potentiële kopers zijn. Maar het verkoopproces is nog niet voorbij. Nu beginnen de onderhandelingen en het biedingsproces. Er zijn diverse manieren om deze uit te voeren, hierbij een overzicht. 

Onderhandelingen per uitgebracht bod

Als er een bod is uitgebracht, kunt u een tegenbod doen of het bod accepteren. Er zijn geen verplichtingen voor de verkoper om zich aan de vraagprijs te houden, een bod kan uiteraard ook erboven of eronder vallen. Wij begeleiden u in het biedingsproces en ondersteunen u met belangrijke informatie gaandeweg. U kunt met elke potentiële koper onderhandelingen starten. 

Inschrijvingsprocedure

Als uw woonobject erg populair is en er veel belangstellenden zijn, dan is het mogelijk om via ons een inschrijving produce te starten. Dit betekent dat alle bieders een gelijke kans krijgen om een bod uit te brengen. Enkele toezegging als verkoper bent u wel verplicht om na te komen, indien u de procedure wilt aanpassen.

NVM Online Bieden

Schelhaas Makelaardij is een NVM-makelaar. Dit betekent dat het platform NVM Online Bieden ook kan worden gebruikt als optie om te onderhandelen. NVM Online is een digitaal platform dat het proces veel transparanter maakt, met gelijke kans en een eerlijke manier van verkopen. Dit leidt vaak tot de maximale opbrengst!

Hoe werkt dit? Wij melden uw woning aan in het systeem en wij bepalen samen de start en einddatum van de biedingen. Als het biedingsproces begint is het mogelijk om voor potentiële kopers te zien welk bedrag anderen bieden, wellicht kunnen zij hun bod verhogen of de ontbindende voorwaarden veranderen. Dan is het aan u de keuze welk bod en voorwaarde voor u het meest voordelig is om een koopovereenkomst mee af te sluiten, met advies en begeleiding van Schelhaas.

Bij Schelhaas adviseren we u in welk biedingsproces het beste bij uw situatie past.