0528 - 264007
info@schelhaas.com

Midden 153 A Wapserveen

Omschrijving

Deze degelijk gebouwde woning met aangebouwde ruime veldschuur is gelegen in de lint van Wapserveen. De kavel is totaal 2.490 m² groot en heeft daarmee veel ruimte en mogelijkheden om de woning. De gebouwen zijn tot voor kort onderdeel geweest van een melkveebedrijf waarbij de overige bedrijfsgebouwen gesloopt zijn en de bestemming is gewijzigd naar ‘wonen’. De aangebouwde schuur geeft volop mogelijkheden om de woning naar eigen smaak uit te breiden.

Situering:
De woning is gelegen in de lintbebouwing van Wapserveen in de gemeente Westerveld. Het dorp telt ongeveer 800 inwoners en is, op enkele zijstraten met nieuwbouw na, een lang lint van oost naar west.

Naast de openbare basisschool zijn er diverse sportverenigingen in het dorp. Voor aanvullende voorzieningen kan men het beste terecht in Steenwijk.

Even ten zuiden, op een paar kilometer van de woning ligt het natuurgebied ‘Holtingerveld’ met vele wandel-, fiets- en ruiterpaden. Hierin kan men uitgebreid genieten van dit prachtige natuurgebied.

Bouwaard:
De woning is in basis degelijk gebouwd en goed onderhouden. De laatste grote verbouwing is in 2002 geweest waarbij de binnenkant is aangepakt, opnieuw is ingericht en onder andere de gehele elektrische installatie is vernieuwd. Deze verbouwing is robuust en degelijk uitgevoerd. Door middel van een tussenlid onder plat dak is de woning verbonden aan de veldschuur waarin de bijkeuken, achteringang en badkamer zijn uitgebouwd.

De woning zelf is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit gemetselde spouwmuren. De beschoten kap is gedekt met pannen. De aangebouwde veldschuur is opgetrokken uit houten gebinten welke deels zijn vervangen door stalen spanten, gemetselde steens + halfsteens muren en de sporenkap is voorzien van een stevig pakket riet.

Indeling:
Entree onder plat dak met kastenwand en toilet. Woonkamer met trapopgang naar de eerste verdieping, een nette keuken en ruim uitzicht naar achteren en een slaapkamer/werkkamer. Onder de slaapkamer is een ruime, goed toegankelijke, kelder die droog is. De uitbouw in de veldschuur bestaat uit de bijkeuken met meterkast en cv-kast, een badkamer met douche en ligbad en een hal naar de schuur met kastenwanden. Op de eerste verdieping van de woning zijn er naast de overloop, drie slaapkamers van respectievelijk circa 6, 8 en 10 m².

In de veldschuur is er deels een zolderruimte gemaakt. Verder is dit vooral één grote open ruimte voor vele mogelijkheden geschikt. Aan de zijkant zijn er twee riante, elektrische, overheaddeuren en een loopdeur naar de achteringang. Aan de achterzijde is nog een extra loopdeur.

Extra schuur:
Achter op het perceel is een bouwvergunning afgegeven voor het bouwen van een extra schuur/loods. Vanaf de voorkant gezien is dit rechtsachter op het perceel. Tegen meerprijs zal deze schuur door de verkopers nog gebouwd worden. De te bouwen schuur meet 14,9 m. lang en 14,4 m. breed. Deze zal worden gebouwd met houten gelijmde spanten, een dak bedekt met golfplaten, zij- en achtermuren van betonnen muurelementen met steenmotief, een gemetselde voormuur met elektrische overheaddeur en loopdeur en tot slot een vloer van beton. Deels worden bouwmaterialen gebruikt van een reeds gedemonteerde schuur, deze zijn circa 12 jaar oud. Dit betreft de muurelementen, houten spanten, gordingen, golfplaten en de deuren.

Erfinrichting:
Onderdeel van de uitgevoerde bestemmingswijziging is dat er een erfinrichtingsplan is opgesteld. Hierin is onder andere opgenomen enkele hagen gecombineerd met bomen aan de zijkant en een houtsingel aan de achterzijde van het perceel. Dit zal nog door verkopers worden uitgevoerd.

Afhankelijk van het wel of niet bouwen van de extra schuur zal het overige opgeleverd worden als ingezaaid gras of met woudzand ten behoeve van een erfverharding.

Het object is niet geschikt voor het houden van paarden.

Naam bestemmingsplan: ‘Wapserveen – Midden 153 en 153a van de gemeente Westerveld
Bestemming: Wonen
Ruilverkavelingslasten: Niet van toepassing
Oplevering: In overleg

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking, pannen, riet

Oppervlakten en inhoud

Wonen
116 m²
Overige inpandige ruimte
233 m²
Perceel
2.490 m²
Inhoud
1.837 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Glasvezel kabel, natuurlijke ventilatie

Energie

Energielabel
G
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit ( uit 2015, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Havelte N 1451
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
20 auto's
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur, vliering, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?