0528 - 264007
info@schelhaas.com

Jeulenwijk 104 Elim

Omschrijving

Leuke vrijstaande woning met een tweetal weilanden en volop privacy in het buitengebied van Elim. Deze plek is uitermate geschikt voor mensen die graag wat kleinvee of enkele paarden bij huis willen hebben of op zoek zijn naar een woning met ruimte voor het ontvangen van (camping)gasten.

Situering
De woning staat nabij de grens van Drenthe en Overijssel, midden in het voormalige “Hollandscheveld” tussen Elim, Nieuw Moscou, De Krim en Slagharen. De landelijke ligging met meerdere dorpen op goede afstand brengt het aangename van vrij wonen nabij voorzieningen samen. Elim is ontstaan rond 1786 door de veenwinning, maar de naam van het dorp dateert uit 1923. De tekeningen van de vele voormalige wijken (kanaaltjes) voor de afvoer van het veen zijn in de omgeving nog volop te vinden. Plaatsen als Elim, Hollandscheveld en Slagharen zijn de aangewezen dorpen voor de dagelijkse boodschappen. Tevens zijn hier diverse basisscholen, kerken en sportvoorzieningen aanwezig. Voor het voortgezet onderwijs en voorzieningen zoals theater, ziekenhuis of treinstations kunt u kiezen uit Hoogeveen, Coevorden of Hardenberg.

Bouwaard
De woning is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit een betonvloer en spouwmuren met glaswol isolatie. De beschoten kap is met tempex geïsoleerd en met pannen bedekt. De woonkamer wordt verwarmd middels vloerverwarming aangestuurd door de houtkachel in de woonkamer. Verdere verwarming geschiedt middels radiatoren met een Remeha Calenta cv-ketel uit 2010. De woning is deels voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen (enkele zijn lek en zullen vervangen moeten worden) en glasvezel is aangelegd in de straat tot aan de buren.

De vrijstaande garage met werkplaats beschikt over een betonvloer en damwand gevelbekleding. Een stalen spant vormt de constructie en het geheel is bedekt met stalen profielplaten met anti-condens vilt (2021). Krachtstroom en water is aanwezig net als diverse vaste kasten en een ruime bergzolder. Een schuif- en een kanteldeur bieden toegang tot het garagedeel. Loopdeuren bieden toegang tot de inpandige werkplaats. In het verlengde van de kap is een kas aangebouwd en tevens een overkapping met een watertappunt.

Indeling
Entree/hal met meterkast, toilet met fontein en de masterbedroom. De woonkamer met uitzicht op het weiland aan de voorzijde (oosten) met houtkachel en een vloer met travertin tegels. Aangrenzend de woonkeuken met eenvoudig keukenblok en de bijkeuken met een keukenblokje, vaste trap en een deur naar het terras. Tevens een achterdeur met hal en een tweetal vaste kasten. De keuken, hal en douche zijn eveneens voorzien van een vloer met travertin tegels, de overige vertrekken zijn voorzien van plavuizen/vloertegels. Op de verdieping een overloop met knieschotten, waar aan de noordzijde kastruimte met schuifdeuren is gerealiseerd. De verdiepingsvloer is van hout en met laminaat bedekt. Er zijn een viertal slaapkamers van respectievelijk circa 6, 8,5, 7,5 en 7,5 m². Verder een cv-kast en een luik naar de vliering.

Het erf
Een tweetal weilanden van respectievelijk circa 2.700 m² en 5.500 m² maken het ideaal voor wat kleinvee of de paarden aan huis. In de achtertuin is tevens een paardenbak aanwezig, al is hier inmiddels een grasveld over gelegd. Diverse groenblijvende heggen zorgen voor voldoende privacy en een geregistreerde zomereik zorgt voor de nodige schaduw. De tuin en het weiland achter de woning beschikt over diverse fruitbomen en een walnootboom. De tuin is zeer geschikt voor enkele camping- of camperplaatsen.

Er zijn tevens enkele houtstekjes en schuurtjes aanwezig voor de praktische opslag van hout, voorraad en tuingereedschap. Een moestuin achter de laurierhaag ligt gunstig op de zon en aan de schouwsloot. Een zwembad met buitendouche maakt de tuin compleet al heeft het zwembad wel enig onderhoud nodig.

Het geheel wordt verkocht inclusief de in de woning aanwezige wasmachine, vaatwasser en koelkast.
De in de schuur aanwezige tractor met aanhanger (beide met kentekenbewijzen), een paardenkoets, een loop- en zitmaaier en takkenversnipperaar zijn eveneens bij de koop inbegrepen.

Aanvaarding: In overleg
Bestemming: Wonen met agrarisch II
Bestemmingsplan: Buitengebied Zuid Hoogeveen 2018

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1981
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
177 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
4 m²
Externe bergruimte
210 m²
Perceel
16.182 m²
Inhoud
652 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, ligbad, wasmachineaansluiting, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Rookkanaal

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha Calenta ( uit 2010, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hoogeveen M 4195
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Hoogeveen M 6171
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd hout

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?