0528 - 264007
info@schelhaas.com

Oranjekanaal N.Z. 49 Orvelte

Omschrijving

Deze leuke vrijstaande woonboerderij met vrij uitzicht is gelegen in het landelijke gebied van Orvelte. Met ruim 1,5 hectare land heb je hier volop ruimte voor het houden van paarden of ander (klein) vee. De huidige eigenaren hebben het geheel grotendeels gemoderniseerd waardoor je een zeer aangenaam woonhuis hebt met nog volop mogelijkheden voor extra slaapkamers of kantoor aan huis.

Situering
De woonboerderij is gelegen net buiten het dorp aan het Oranjekanaal. Het museumdorp beschikt over een diversiteit aan (rijks)monumenten en een beschermd dorpsgezicht. In dit stukje “Oerdrenthe” zijn diverse overblijfselen gevonden van mammoeten wat de omgeving geologisch en biologisch uniek maakt. In de omgeving vind je diverse natuurgebieden en kan je uren wandelen in de prachtige bossen.
Voor de dagelijkse boodschappen en voorzieningen kan je naar Westerbork of Schoonoord. Voortgezet onderwijs is aanwezig in Assen, Emmen en Hoogeveen waarbij deze steden tevens beschikken over een theater, bioscoop en ziekenhuis. Ook hebben deze steden treinstations en een uitgebreid winkelaanbod.

Bouwaard
De huidige eigenaren hebben de afgelopen jaren de woonboerderij flink gemoderniseerd. Zo is de kap opnieuw uitgelijnd, geïsoleerd en voorzien van een nieuwe kap met dakpanplaten. Nagenoeg alle muren zijn voorzien van isolatie en dat geldt eveneens voor de betonvloeren van het woongedeelte. Op de verdieping is nog de mogelijkheid voor het realiseren van meerdere slaapkamers. Hier zijn nu twee slaapkamers klaar en is de zolder voorzien van isolatie om de warmte op de begane grond in de woonkamer te houden. Het geheel wordt verwarmd middels vloerverwarming en radiatoren; aangestuurd door een nieuwe Remeha CV ketel uit 2021. De woning is aangesloten op het glasvezelnet en beschikt over een waterontharder.

Indeling
Entree/hal met meterkast, opkamer met een kleine kelder en een woonkamer aan de voorzijde met pvc-vloer. De ruime woonkeuken is eveneens helemaal nieuw en heeft door de dakramen en de schuifpui ontzettend veel daglicht. Een aangename ruimte met vloerverwarming is het resultaat. De keuken is voorzien van een schiereiland met een inductie kookplaat met afzuiging en een granieten aanrechtblad. Verder beschikt de keuken over een vaatwasser, een quooker, een koel- vriescombinatie en een combi-oven. Aangrenzend een centrale hal met vaste trapopgang, een toilet met fontein, de bijkeuken met witgoedaansluiting en de masterbedroom met een badkamer en suite voorzien van een ligbad, een inloopdouche met Sunshower, een tweede toilet en een dubbele wastafel.

Op de verdieping een overloop en een tweetal slaapkamers met Velux dakramen. Er is dus ruimte om hier een tweetal slaapkamers extra te realiseren. In het achterhuis is er volop ruimte voor opslag, het uitvoeren van een hobby of de mogelijkheid tot het parkeren van de auto intern. Wel zo handig bij regen of vorst. Het achterhuis is voorbereid om een extra keukenblok te realiseren.

Het erf
Het erf is ruim opgezet met voldoende parkeergelegenheid (zowel binnen als buiten). Het achterhuis staat in verbinding met een schuur door middel van een berging wat voorheen dienst deed als paardenstal. De schuur werd voorheen gebruikt voor aardappelopslag en beschikt over een betonvloer, gebinten en steens muren. Hier is voldoende ruimte voor het plaatsen van een caravan of camper, maar is ook ideaal voor klassiekers of voor het plaatsen van enkele paardenstallen.

Het geheel wordt afgemaakt met een weiland, een boomgaard en diverse terrassen zodat er altijd ruimte is voor zon of schaduw. Het oude bakhuisje dient nog opgeknapt te worden, maar is daarom niet minder charmant. Het maakt dit object een ruime plek met vrij zicht en volop mogelijkheden. Het grootste deel van het werk is al gedaan, maar de ruimte om er een eigen invulling aan te geven maakt het misschien nog geschikter voor de nieuwe eigenaar.

Aanvaarding: in overleg
Bestemming: enkelbestemming Agrarisch met waarden -1 / dubbelbestemming Waarde Archeologie -2
Bestemmingsplan: Buitengebied Midden-Drenthe 2022

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Soort dak
Overig
Ligging
Buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, open ligging, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
163 m²
Overige inpandige ruimte
190 m²
Externe bergruimte
226 m²
Perceel
15.429 m²
Inhoud
1.556 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Glasvezel kabel, mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas, muurisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha ( uit 2021, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Westerbork S 901
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Perceelnaam
Westerbork S 828
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd steen

Garage

Capaciteit
5 auto's
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?