0528 - 264007
info@schelhaas.com

Kanaalweg 5 Echten

€ 225.000 k.k.

Omschrijving

Landelijk Wonen op die ene mooie plek in Gemeente De Wolden!

U droomt ervan om uw ideale woning zelf te bouwen in de Gemeente De Wolden (Koekange, Echten of misschien Zuidwolde)? En op een perceel grond waar dat niet vanzelfsprekend is? Of een perceel grond wat u al heeft in het buitengebied en graag zou willen gebruiken voor de nieuwbouw van een woning?

Het probleem is dat op die grond vaak geen bouwbestemming zit: u heeft dus geen bouwrechten voor de grond om deze als een bouwkavel te bebouwen met nieuwbouw.

Een bouwrecht (ook wel wooncontingent genoemd) geeft u het recht om een locatie zonder bouwbestemming alsnog geschikt te maken voor bebouwing. In verband met sanering van een agrarisch bedrijf binnen de gemeente De Wolden is dit bouwrecht (wooncontingent) voor woningen ontstaan. Dit bouwrecht is te koop en mag binnen bepaalde randvoorwaarden worden uitgegeven binnen dezelfde gemeente. Zo krijgt u de kans om op een unieke locatie binnen de gemeente De Wolden uw droomhuis te bouwen.

Heeft u een locatie op het oog zonder bouw- én woonbestemming?

Als de locatie die u op het oog heeft volgens het bestemmingsplan geen bouw- én woonbestemming heeft gaat u in overleg met de gemeente. Het bestemmingsplan moet dan namelijk worden aangepast. De gemeente gaat o.a. de locatie stedenbouwkundig toetsen. Kansrijk zijn de bebouwingslinten en -clusters.

Het bouwrecht koopt u op voorwaarde dat u een vergunning krijgt om uw huis te bouwen.
Uw risico’s blijven daarmee beperkt.

Het bouwrecht heeft een vraagprijs van € 225.000,- inclusief BTW.

PS:
in principe moet in het zelfde landschapstype de compensatie woning worden gerealiseerd.
De locatie ligt in Echten en valt onder het Slagenlandschap/laagveenontginning.
De ruimte voor ruimte regel voor de locatie compensatiewoning moet in principe voldoen aan eisen LOK (zie website De Wolden).
Het gebied rondom Zuidwolde is aangemerkt als Esdorpenlandschap. Zuidwolde ligt derhalve niet in zelfde landschap als locatie in Echten.
Voor een afwijkende locatie kunt u een vooroverleg/conceptaanvraag doen, zodat de Gemeente kan uitzoeken of in afwijking eisen LOK de compensatiewoning in een ander gebied van de Wolden gerealiseerd kan worden.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 225.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?