0528 - 264007
info@schelhaas.com

Europaweg Schoonebeek

Omschrijving

Bouw je droomhuis op een mooie landelijk gelegen plek in het buitengebied van Schoonebeek. De kavel van circa 2.367 m² is één van de twee kavels die wordt aangeboden aan de rand van het dorp in het kader van het Ruimte voor Ruimte traject Europaweg 188. Als onderdeel van het typische boerenerf betreft dit de voorste woning, type (kap)schuurwoning, kavel A.

Situering
Het dorp Schoonebeek ligt in de gemeente Emmen, is relatief welvarend, heeft een goed voorzieningenniveau en een divers verenigingsleven en dat allemaal op fietsafstand. De dorpskern is onlangs gemoderniseerd. Schoonebeek is een van de oudste veenontginningsdorpen van Drenthe en bekend van de oliewinning. Het vlakbij gelegen natuurreservaat Bargerveen is één van de weinige plaatsen in Nederland waar nog stukjes hoogveen te vinden zijn en waar bijna 300 vogelsoorten voorkomen. De stilte is oorverdovend en met een paar goede kaplaarzen kan je heerlijk wandelen. In de verdere directe omgeving vind je diverse publiekstrekkers als Wildlands Adventure Zoo in Emmen en Plopsaland in Coevorden. Voortgezet onderwijs, ziekenhuis, theater en bioscoop zijn o.a. in Emmen en/of Coevoerden aanwezig, net als het treinstation met een verbinding naar Zwolle vanwaar de rest van het land bereikbaar is. De A37 is op 10 autominuten bereikbaar en via de buslijnen 44 en 94 zijn Emmen en Coevorden bereikbaar.

(kap)Schuurwoning
Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om een (kap)schuurwoning te bouwen dat moet voldoen aan de volgende voorwaarden conform de bestemmingsplanregels.
– Eén woning per bouwblok met een gezamenlijke oppervlakte van woning inclusief bijbehorende bouwwerken van maximaal 250 m²;
– De voorgevel van het hoofdgebouw dient in de gevellijn te worden opgericht, dan wel op de bestaande locatie indien de huidige voorgevel achter de gevellijn is opgericht;
– De afstand van een hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelsgrens dient minimaal 3 meter te bedragen;
– De bouwhoogte van een woning mag maximaal 9 meter bedragen;
– De goothoogte mag maximaal 3,5 meter bedragen;
– de dakhelling mag niet minder dan 35 graden bedragen.

De verdere voorwaarden die zijn gesteld aan het hoofdgebouw en eventuele bijgebouwen kunnen terug gevonden worden in de bestemmingsplanregels welke aan de brochure zijn toegevoegd. De getoonde prijs is een Vrij Op Naam prijs en is dus inclusief 21% btw en notariskosten.

De koper dient zelf zorg te dragen voor:
– Het (laten) maken van een ontwerp voor een te bouwen woning (foto’s geven puur een impressie);
– Het aanvragen van de benodigde vergunningen bij de gemeente:
– Het (laten) bouwen van de woning;
– De aanleg en aansluiting op de nutsvoorzieningen van de kavelgrens tot de woning.

Deze bouwkavels worden gerealiseerd als onderdeel van de Ruimte-voor-Ruimte regeling. Het voormalige melkveebedrijf is gesloopt en het bestemmingsplantraject is afgerond. De verkoper zal zorg dragen voor een gezamenlijk toegangspad naar de beide bouwkavels en de vrijstaande woonboerderij aan de Europaweg 188. Dit wordt middels het recht van overpad gerealiseerd. Verkoper draagt zorg voor de aanleg van nutsvoorzieningen (elektra, water en riool) tot aan de kavelgrens.

Aanvaarding: in overleg
Bestemming: wonen – vrijstaand
Bestemmingsplan: Schoonebeek, Europaweg 186, 187 en 188

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Bouwgrond, bouwgrond
Soort bouw
Niet van toepassing
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Perceel
2.410 m²

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Schoonebeek C 6343
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?