Wonen en werken in het buitengebied

Brugstraat 4 Orvelte

Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.
Bekijk 35 foto's
Bekijk 35 foto's
Brugstraat 4
Orvelte
Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1996
Perceeloppervlakte: 15970m2
Woonoppervlakte: 550m2
Inhoud: 2390m3
Aantal kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers

Een aan de rand van het sfeervolle, authentieke dorp Orvelte gelegen Saksische boerderij (beschermd dorpsgezicht én rijksmonument), in 1996 geheel herbouwd, met een fraai woongedeelte met drie grote multifunctionele ruimten, geschikt voor meerdere doeleinden waaronder bedrijfsmatige activiteiten. Het gebouw is omgeven door een in de omgeving passende landschapstuin en is plaatselijk bekend Brugstraat 4 te Orvelte, staand op 1.59.70 ha.

De boerderij is gelegen aan de rand van het museumdorp Orvelte (gemeente Midden Drenthe), waar de sfeer van weleer met monumentale boerderijen, statige bomen en straten met kinderkopjes en oude klinkers nog zeer goed voelbaar is. Maar ook hier heeft de tijd niet stil gestaan, want diverse activiteiten zorgen voor een levendig dorp.
Westerbork is gelegen op ca. 3 km. afstand, waar de dagelijkse voorzieningen volop aanwezig zijn. Op ca. 5 km. afstand bevindt zich een op- en afrit van de N381 (autoweg Emmen-Drachten). Binnen ca. 15 min. is de autosnelweg A-28 te bereiken.

De boerderij is groot ca. 2.390 m³ en is oorspronkelijk gebouwd in 1872 met een dubbele dwarsbaander. In 1996 is de boerderij echter nieuw gebouwd en volledig geïsoleerd (slechts de voormuur en een kleine zijmuur zijn intact gebleven), waarbij kosten noch moeite zijn gespaard om een sfeervolle, comfortabele boerderij te creëren, waar naast het wonen ook ruimte is en mogelijkheden zijn om bedrijfsmatige activiteiten te ontplooien. Zo is een gedeelte van de boerderij jarenlang gebruikt als atelier, expositieruimte en galerie, maar voor velerlei doeleinden biedt dit gedeelte mogelijkheden.

De kozijnen zijn van hardhout, voorzien van dubbele beglazing. De gehele begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming, met uitzondering van een klein gedeelte in de woonkamer. Er is een schotelantenne aansluiting en een beveiligingssysteem. Verder is er een afwateringssysteem rondom de boerderij aangebracht.

Indeling:
Hal met entree, meterkast en toiletruimte voorzien van hangend toilet met fontein. In de hal is een imposante eikenhouten trap naar de bovenverdieping. Via de hal verkrijgt men middels grote/brede dubbele Saksische eikenhouten deuren toegang tot een ruime, lichte woonkamer met verhoging ter plaatse van de voormalige opkamer met hieronder de oorspronkelijke “provisiekelder” met oude estriken plavuizen, die gebruikt is als speelkamer voor de kleine kleinkinderen. De vloer in de woonkamer betreft een zeer fraaie natuurstenen “kasteel”vloer, uiteraard met vloerverwarming.

Verder is de woonkamer voorzien van een balkenplafond, gebinten, roede verdeelde ramen, twee bedsteden en twee open haarden, een antieke marmeren schouw en een rustieke zandstenen schouw (beide thans in gebruik als gashaard, maar wel voorzien van dubbelwandige pijp). Er is een sfeervolle inbouwkeuken aangebracht, voorzien van een origineel Heartland fornuis met afzuigkap, vaatwasser, koelkast en natuurstenen aanrechtblad.

Via een brede Saksische eikenhouten deur verkrijgt men toegang tot een gang met achter entree (met ruimte voor de CV-ketel van ca. 2010 met een gecombineerde boiler). Via deze gang komt men in een grote ruimte aan de achterzijde van het gebouw, die thans in gebruik is als atelier. In deze ruimte is tevens een tweede keuken opgenomen. De afscheiding met de woonkamer is een dubbele gemetselde muur, zodat geluid niet doordringt. Vanuit zowel de atelierruimte als de grote hal komt men in een tussenkamer met tweede toilet en de wasmachine en de droger. In deze ruimte zijn diverse opbergkasten geplaatst. Via deze opberg- en werkkamer komt men in de galerie aan de voorzijde van het gebouw. Zowel via de galerie, alsook via het atelier komt men in een imposante museumzaal, die loopt over de volle breedte van het gebouw en reikt tot in de nok. Op de begane grond zijn aan weerszijden de zeven indrukwekkende dragende gebinten in de ruimte geplaatst.

Op de verdieping bevindt zich een ruime vide. Ter linkerzijde ligt de ouderslaapkamer, met badkamer, aan de rechterzijde bevindt zich een aparte afdeling met drie slaapkamers en een badkamer. Beide badkamers zijn voorzien van ligbad, wastafel, toilet en douchecabine.
Via een vlizotrap is de ruime zolderberging te bereiken.

Tevens bevindt zich op het perceel een zogenaamde zuddenschuur; een ambachtelijk en in traditionele stijl gebouwde kapschuur.

De tuin:
De tuin is fraai aangelegd passend bij de stijl van de gebouwen. Aan de voorkant (de straatkant) zijn er meerdere buxushaagjes met grind aangelegd. Aan de zijkant links van de boerderij bevindt zich een zeer ruim gazon met grote appelhof. De boerderij wordt verder omgeven door een zeer ruim erf, dat weer wordt omgeven door diverse doorlopende gazons en bosjes. Daarachter strekt zich nog een natuurlijk wandelpark, dat weer wordt omgeven door natuurgebied van Staatsbosbeheer en ook het Drentsche Landschap, ideaal om een wandeling in te maken en te onthaasten op eigen terrein en, zo men wil, ook daarbuiten.

Algemeen:
Het betreft een zeer bijzonder verbouwde en hoogwaardig afgewerkte boerderij, met aan de ene kant het karakteristieke dorp en aan de andere kant de natuur.

Naam bestemmingsplan:
Bestemming: Woondoeleinden.

Waterschapslasten: € 320,47
Ruilverkavelingslasten: n.v.t.
Onroerende zaakbelasting
- Eigenaarsgedeelte: €

Oplevering: in overleg

Omschrijving

Een aan de rand van het sfeervolle, authentieke dorp Orvelte gelegen Saksische boerderij (beschermd dorpsgezicht én rijksmonument), in 1996 geheel herbouwd, met een fraai woongedeelte met drie grote multifunctionele ruimten, geschikt voor meerdere doeleinden waaronder... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1996
Perceeloppervlakte: 15970m2
Woonoppervlakte: 550m2
Inhoud: 2390m3
Aantal kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com