Wonen en werken in het buitengebied

Kerkbrink 7 Rolde

Vraagprijs: € 445.000,- k.k.
Bekijk 32 foto's
Bekijk 32 foto's
Kerkbrink 7
Rolde
Vraagprijs: € 445.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1900
Perceeloppervlakte: 1100m2
Woonoppervlakte: 214m2
Inhoud: 3290m3
Aantal kamers: 8, waarvan 5 slaapkamers

Op een zeer bijzondere locatie gelegen monumentale woonboerderij (provinciaal monument) gelegen aan de brink in Rolde, naast de Jacobuskerk, doch aan de rand van het dorp, staand op ca. 1.100 m² grond, plaatselijk bekend Kerkbrink 7 te Rolde. Eventueel te koop met extra grond.

Rolde is één van de grotere kernen in de gemeente Aa en Hunze. Het is oorspronkelijk een esdorp en kent verschillende brinken. Rolde kent twee winkelconcentraties: een kleine concentratie van winkels rond de Albert Heijn supermarkt aan de Grolloërstraat en het winkelcentrum Baanderhoek.
Verspreid over het dorp komen diverse voorzieningen voor, zoals tandarts- en huisartspraktijken, een basisschool, kinderopvang en sportvoorzieningen. Aan de Grote Brink is een zorgkantoor (in het voormalige gemeentehuis) en een brandweerkazerne gevestigd. In de molen aan de Grote Brink bevindt zich een Toeristisch Informatie Punt. Aan de Zuides bevindt zich de Boerhoorn, met onder meer een sporthal en een bibliotheek.
Door de ligging nabij de 4 baans autoweg N-33 is de ontsluiting zeker goed te noemen. Assen is gelegen op slechts 4 km. afstand. Op ca. 1,5 km. afstand ligt het Balloërveld, een ca. 367 hectare metend heideveld tussen Gasteren, Rolde en Loon. Ideaal om te wandelen, fietsen of per paard te verkennen.

De zeer karakteristieke, statige boerderij is gebouwd rond 1900. Het woonhuis van de boerderij is deels gedekt met pannen over een beschoten kap en heeft deels een plat dak, het achterhuis is gedekt met riet. Het riet aan de zuidzijde is van ca. 2009, de rest van het riet is ouder. De verwarming geschiedt door middel van CV (Nefit Ecomline 2011). De woning is voorzien van een kabeltv-aansluiting.

Indeling:
Gang met entree en antieke plavuizen. Aan de zuidzijde van de gang bevindt zich een sfeervolle woonkamer met een schitterend vrij uitzicht over de brink, met schouw, haard en parketvloer, met aansluitend een half open woonkeuken, voorzien van L-vormige inbouwkeuken met een gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combi-magnetron en koelkast. De woonkamer en keuken zijn tezamen ca. 50 m² groot. Achter de keuken bevindt zich de bijkeuken op de voormalige pompstraat.
Aan de noordzijde van de gang bevindt zich een 2e woonkamer (de voormalige pronkkamer), groot ca. 27 m², met een schouw, vaste kasten en tevens een fraai uitzicht over de brink en aan de zijkant naar de naastgelegen kerk en het Balloërveld. Achter deze woonkamer bevindt zich de ouderslaapkamer, zijnde een opkamer, eveneens voorzien van vaste kasten. Onder de opkamer bevindt zich een zeer ruime dubbele kelder.
De gang is verbonden met een dwarsgang, vanwaar de trap naar de verdieping te bereiken is, een moderne toiletruimte en een recent vernieuwde badkamer, voorzien van douchehoek, wastafelmeubel en ligbad.

Op de verdieping bevindt zich een overloop, twee slaapkamers gelegen aan de voorzijde van de boerderij, met balkon. Verder zijn er nog twee slaapkamers aanwezig, alsmede een ruim toilet en een mooie zolderruimte.
Het goed onderhouden achterhuis van de boerderij is voorzien van gebinten met een sporenkap, 9 paardenboxen (Corton) met automatische drinkwatervoorziening, zolderruimte, een zadelkamer en een langsdeel. Het achterhuis is groot ca. 25 x 16 meter.

Achter de boerderij staat een stenen schuur, gedekt met pannen, groot ca. 17 x 8 meter, dit is een voormalige jongveestal, thans tevens in gebruik als paardenstal, met hieronder deels mestopslag. Aan deze schuur is een houten garage vast gebouwd, groot ca. 11 x 4,5 meter.

Op minder dan 20 meter van de boerderij bevindt zich een perceel grond, wat extra bij te kopen is, ter grootte van 6.786 m². Dit perceel bestaat uit weidegrond met een paardenbak. Tevens zijn 2 perceeltjes grond bij te kopen, totaal groot 800 m².

Algemeen:
De boerderij leent zich uitstekend om op een bijzondere locatie te wonen, maar ook om wonen en werken te combineren.
Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 24 paarden.

Naam bestemmingsplan : Rolde Dorp
Bestemming : Wonen – 3,
Aanduiding karakteristiek
Dubbelbestemming archeologie

Ruilverkavelingslasten : n.v.t.

Oplevering : in overleg

Omschrijving

Op een zeer bijzondere locatie gelegen monumentale woonboerderij (provinciaal monument) gelegen aan de brink in Rolde, naast de Jacobuskerk, doch aan de rand van het dorp, staand op ca. 1.100 m² grond, plaatselijk bekend Kerkbrink... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1900
Perceeloppervlakte: 1100m2
Woonoppervlakte: 214m2
Inhoud: 3290m3
Aantal kamers: 8, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com