Wonen en werken in het buitengebied

Jan Krol

Jan Krol
Makelen is mensenwerk en vooral in de agrarische sector beslist geen “hit and run” . Het doel van ons team bij Schelhaas Makelaardij is het duurzaam opbouwen van een langdurige vertrouwensrelatie met de opdrachtgever.
“Alles voor de boer” en altijd eerst in dienst van de klant, dat is de betrokkenheid en de werkwijze waar mijn collega’s en ik het voor doen. Werken bij Schelhaas is voor mij dan ook het werken met een mooi uitgebalanceerd team van kundige collega’s die iedere dag opnieuw meer dan 100 % inzet en beleving tonen. Mijn rol binnen dat team is o.a. dat ik sinds 2003 naast makelaar mede eigenaar en directeur mag zijn van Schelhaas Makelaardij B.V..
Als ik naar mezelf kijk dan denk ik dat ik een makelaar ben met een grote betrokkenheid en voldoende inlevingsvermogen om samen met de boer als agrarisch ondernemer zijn hedendaagse uitdagingen aan te gaan. Het op een goede manier stoppen of overdragen van het bedrijf blijkt daarbij volgens mijn ervaring zelfs vaak nog het moeilijkste te zijn, ik kan er hele streekromans over schrijven. Sterker nog, ik ben er al mee begonnen.
Ik ben in Oldendiever geboren op een melkveehouderijbedrijf met varkens. Na de HLS te Groningen heb ik diverse commerciële functies in de mengvoerindustrie en  de agrarische dienstverlening gehad. Nadat ik o.a. mijn NIMA a t/m c heb gehaald en in 1995 voor de Arrondissement Rechtbank te Assen als makelaar werd beëdigd, kon ik alles combineren door uiteindelijk agrarisch makelaar te worden, eerst bij de standsorganisatie van voorheen het “Drents en Veenkoloniaal Landbouw Genootschap” en later als zelfstandig ondernemer met Schelhaas Makelaardij. 
Ik ben NVM lid Agrarisch en Landelijk Vastgoed, landbouwspecialist binnen alle facetten van de agrarische makelaardij en probeer met een praktische blik  de kansen en mogelijkheden in de markt van woonboerderijen en overig landelijk vastgoed te zien.
In mijn vrije tijd ben ik “Streektaol activist” in het Neder Saksisch taalgebied, voel me betrokken bij traditionele en moderne boerderij (ver)bouw en de daarbij behorende erfinrichting en beplanting. Ik houd van reizen en van de natuur, zowel van dichtbij als die van wat verder  weg. Tenslotte probeer ik nog met frisse tegenzin “hard” te lopen in ons Schelhaas Running Team.


j.krol@schelhaas.com
06-20133102

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com