Jan Tjeerdsma

Jan Tjeerdsma

Directeur / Makelaar


Ik ben Jan Tjeerdsma, ing. Al meer dan 25 jaar ben ik actief als beëdigd makelaar taxateur in de agrarische makelaardij in Noord Nederland. Hierdoor ken ik het hele gebied goed. Inmiddels ontving ik van de NVM een makelaarsstafje als bevestiging voor de 25 jaar dat ik als beëdigd makelaar taxateur werkzaam ben.

Ik ben opgegroeid op de boerderij en na mijn Hogere Landbouwschool opleiding ben ik op het agrarisch bedrijf van mijn ouders toegetreden tot de maatschap. Dit bedrijf is beëindigd en sinds 1989 ben ik werkzaam bij Schelhaas Makelaardij. Al vrij snel werd ik compagnon van de heer Schelhaas en in 2001 heb ik het bedrijf overgenomen. In 2003 ben ik de samenwerking aangegaan met Jan Krol, mijn huidige compagnon in het bedrijf.

Als makelaar en taxateur volg ik jaarlijks een aantal trainingen en cursussen en lees ik daarnaast de agrarische vakbladen en andere vakliteratuur. Samen met mijn praktijkervaring blijf ik zo op de hoogte van de steeds veranderende wet- en regelgeving in de agrarische sector.

Onlangs heb ik mijn studie afgerond als REV-taxateur. Dit is een intensieve training en cursus die er aan bijdraagt dat ik voldoe aan de hoogste standaarden op het gebied van taxeren. Het is erg belangrijk om van dag tot dag op de hoogte te zijn van wat er speelt in de sector. Met deze kennis kan ik onze opdrachtgevers op een goede en zorgvuldige wijze van dienst zijn.

Ik heb een gezin met 4 volwassen kinderen die inmiddels elk hun weg hebben gevonden en we hebben 4 kleinkinderen. De laatste jaren ben ik graag aan het hardlopen. Het geeft mij ontspanning en voldoening.

De agrarische makelaardij is voor mij het mooiste beroep wat er is. De betrokkenheid bij ondernemers en hun gezinnen die vaak belangrijke en ingrijpende beslissingen moeten nemen maakt het voor mij een waardevol vak. Als adviseur lever je een belangrijke bijdrage hieraan.

In mijn herinnering staat een speciale transactie. Ik leverde een belangrijke bijdrage aan het tot stand brengen van een kavelruil. Een melkveehouder gaf mij de opdracht zijn hele bedrijf via Schelhaas Makelaardij te verkopen. Tijdens het verkoopproces ontstaan er verschillende gesprekken met aanliggende melkveehouders. Uiteindelijk ontstaan er verschillende verkoop- en aankooptransacties met als resultaat een kavelruil waarbij vijf melkveehouders hun huiskavels hebben kunnen vergroten. Dit was een project die zonder mijn inzet en betrokkenheid niet tot stand was gekomen. 

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com