Wonen en werken in het buitengebied

Marathon in Reykjavik

Marathon in Reykjavik Op donderdag 16 augustus vertrokken we voor een reis naar Reykjavik in IJsland.
Na ca. 2,5 à 3 uur gevlogen te hebben kwamen wij aan op vliegveld Keflavik, daarna nog ca. 45 minuten met de bus naar Reykjavik. Hier verbleven wij de eerste dagen van onze reis. Vrijdagmiddag konden we ons startnummer ophalen en daarna hebben we rondgekeken op de hardloopbeurs. De volgende morgen op 18 augustus begon de marathon om 08.40 uur (2 uur tijdsverschil met Nederland, waar het inmiddels al 10.40 uur is). Er deden ca. 1.350 marathonlopers mee met vele verschillende nationaliteiten van over de hele wereld. De halve marathon (ca. 2.600 lopers) begon ook op dat tijdstip, dus er waren vele lopers. Het was een schitterende zonnige dag (heel bijzonder, want IJsland beleeft deze zomer de slechtste zomer in ruim 100 jaar! Het is er nog nooit zo koud en regenachtig geweest in de zomer).
Eerst door Reykjavik gelopen en al gauw langs de zee. Ook op dit redelijk vroege tijdstip stonden er vele toeschouwers langs de kant om alle lopers aan te moedigen.
Er waren wat (lichte) hoogteverschillen en op sommige plekken nogal wat tegenwind, maar het is een schitterende, afwisselende omgeving om een marathon te lopen!

Yvonne Kamies
 

« terug naar alle berichten

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com