Wonen en werken in het buitengebied

Paasgroet 2020

Paasgroet 2020En de boer hij ploegde voort

Nu het coronavirus al weken achter elkaar het nieuws bepaalt lijkt heel Nederland vrijwel stil te liggen. Daarom is het een welkome afwisseling te kunnen constateren dat ondanks dit alles de boer weer vol ongeduld in de startblokken staat om ook dit jaar weer een goed bedrijfsresultaat bij elkaar te oogsten.

Natuurlijk is het de vraag hoe corona, ook economisch zijn sporen na zal laten op het boerenerf, maar in boeren nuchterheid geredeneerd: “Daar hebben wij maar weinig invloed op, dat waar wij wel invloed op hebben, daar zullen we onze stinkende best voor doen”,
of vrij vertaald naar Van Assisi:

Geef me de moed en de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen
Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien

Nu ik dit zo schrijf, zo vlak voor Pasen, ontwaakt hier de natuur en doet ook het weer z’n uiterste best, zo doet geloof, hoop en liefde de rest.

Dit gegeven is voor ons als het Schelhaas Makelaardij team een geweldige inspiratiebron om er ook zakelijk samen met u wat van te maken.
Dat vraagt onder de huidige omstandigheden natuurlijk wel een wat ander werkritme en een andere werkwijze. Wij zijn als uw betrokken makelaardij gewend om vrij dicht naast u te staan bij uw vraag om aandacht bij verkoop, aankoop of advies maar dat kan nu “letterlijk” dus even niet.
Toch komen wij er gaandeweg wel achter, en dat geldt zelfs voor de meest digitale analfabeet van ons team die hier dit stukje zit te tikken, dat er toch best nog wel veel mogelijk is om de contacten die er echt toe doen digitaal en telefonisch vast te houden en zelfs uit te diepen.
Bij de notaris wordt nog vrijwel uitsluitend bij volmacht gepasseerd maar op ambtelijk niveau en bij de banken worden de beslissingen bij voorkeur uitgesteld.

Voor de ondernemer is het goed niet bij de pakken neer te gaan zitten. Pasen is een tijd van vernieuwing als voorloper van de wederopstanding, het voorjaar geeft nieuwe rondes en nieuwe kansen want:

naar buiten gaan is niet afgelast
familie bellen en aandacht geven is niet afgelast
vrienden bellen en aandacht geven is niet afgelast
lachen is niet afgelast
muziek luisteren en lezen is niet afgelast
het hebben van vertrouwen op betere tijden is niet afgelast

Laten we blij zijn met wat we wel nog hebben, kunnen en mogen en deze interim tijd gebruiken om nog eens even serieus bij ons zelf te rade te gaan: waar zijn we nu eigenlijk mee bezig en waar willen we naar toe, maar we ploegen samen voort.

Pluk de dag en geniet van de positieve kansen van het hier en nu, blijf gezond en zorg goed voor uzelf en voor elkaar.

Prettige Paasdagen!
Namens het team van Schelhaas Makelaardij,

Jan Krol


« terug naar alle berichten

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com