Noordenveldseweg 1, Wachtum

Noordenveldseweg 1 Wachtum

Vraagprijs: € 535.000,- k.k. Onder bod
Bekijk 52 foto's
Bekijk 52 foto's
Noordenveldseweg 1
Wachtum
Vraagprijs: € 535.000,- k.k. Onder bod

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1924
Perceeloppervlakte: 4522m2
Woonoppervlakte: 317m2
Inhoud: 2244m3
Aantal kamers: 8, waarvan 7 slaapkamers

Omschrijving

Landelijk gelegen in een typische Saksische omgeving kenmerkt deze vrijstaande woonboerderij met agrarische bestemming in het buitengebied van Wachtum in de gemeente Coevorden. De boerderij leent zich perfect voor dubbele bewoning, als mantelzorg object of bed en breakfast.

Situering
Wachtum is een mooi klein esdorp met veel boerderijen en vrijstaande woningen. In het dorp bevindt zich een school, een bakker, een dorpshuis, een voetbalclub en korenmolen de Hoop waar alle benodigdheden voor het "buitenleven" te verkrijgen zijn. Voor de overige voorzieningen (o.a. supermarkt en overige winkels, huisarts, fysiotherapie, sportfaciliteiten etc.) is men aangewezen op het gezellige dorp Dalen dat op circa 2 km. afstand ligt. Hier is ook een gezellig horeca aanbod, Center Parks De Huttenheugte en Plopsa Indoor Coevorden.

Wachtum ligt op circa 10 km afstand van de middelgrote steden Emmen en Coevorden met vele winkels, dierentuin, theater, bioscoop etc en een ziekenhuis en scholen voor voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs.

Bouwaard
De woonboerderij is traditioneel gebouwd; opgetrokken uit steensmuren, betonvloeren op de begane grond en houten verdiepingsvloeren. De beschoten kap is voorzien van riet en is aan de binnenzijde nageïsoleerd. Er is sprake van grotendeels dubbele beglazing waarbij de kozijnen van zowel kunststof als hardhout zijn. De wanden zijn aan de binnenzijde grotendeels nageïsoleerd net als de betonvloer. Verwarming geschiedt middels vloerverwarming en radiatoren en worden aangestuurd door Intergas cv-ketels (beide woongedeeltes hebben een eigen ketel).

Indeling
Entree/hal met meterkast, woonkeuken met openslaande deuren naar het terras, plavuizen vloer met vloerverwarming en toegang to de volgende ruimtes:
Woonkamer aan de voorzijde met uitzicht op de Noordenveldseweg, werkkamer met uitzicht op de voorzijde en de zuidzijde, een ruime bijkeuken met cv-opstelling, witgoedaansluiting, het toilet met fontein en diverse deuren naar het achterhuis, het tweede woongedeelte en naar buiten, hal met vaste trapopgang en toegang tot de badkamer op de begane grond. Deze badkamer beschikt over een ligbad, inloopdouche, toilet en een wastafelmeubel. Op de verdieping een ruime overloop met toilet met fontein en vier slaapkamers van respectievelijk circa 14, 15, 16 en 19 m². De ouderslaapkamer beschikt over een vaste kastenwand en de twee achterste slaapkamers hebben via een deur toegang tot de zolder in de deel.

Het tweede woongedeelte staat via de bijkeukens met elkaar in verbinding en heeft eveneens een eigen ingang en achteringang. Via de entree/hal met vaste trapopgang naar de overloop met één slaapkamer van circa 6 m², bereik je de woonkamer aan de voorzijde met uitzicht op de straat en de noordzijde. De eenvoudige, dichte woonkeuken heeft eveneens uitzicht op de noordzijde. Verder een toilet met fontein, verouderde badkamer met wastafel en een inloopdouche, slaapkamer van circa 17 m² met een badkamer ensuite voorzien van een inloopdouche, toilet en een wastafelmeubel. De bijkeuken beschikt over een witgoedaansluiting en de cv-opstelling van dit woongedeelte. Het staat middens een tussenhal in verbinding met het hoofd woongedeelte.

De deel bestaat uit een voormalige koestal waarvan de grup deels met zand is gevuld. Het aangrenzende melklokaal doet nu dienst als berging en beschikt over een wasbak en een groepenkast.

Bijgebouwen
De voormalige melkveestal uit de jaren 70 van circa 375 m² doet nu dienst als schuurruimte. De mestput is nog aanwezig en het dak is bekleed met asbest golfplaten. Voor de stal is een kapschuur aangebouwd van circa 15 meter breed. Ook deze is met asbest golfplaten bedekt. In de kapschuur is tevens nog een schuurtje geplaatst van circa 16 m². De aangrenzende jongveestal is met pannen bedekt. Hier is de voormalige betonvloer deels weggegraven.

Het voormalige stookhok is naast de woning gelegen. De oude schouw voor het vuur om de ketel te verwarmen is nog keurig aanwezig. In het aangrenzende voormalige varkenstalletje/zwienhok bevindt zich een watertank die wordt voorzien van vers bronwater uit een 65 meter diepe bron. Deze voorziet de woning van het kraanwater naast de gebruikelijke watervoorziening vanuit het WMD.

Weiland
Het geheel wordt aangeboden zonder het naastgelegen weiland (aan de zuidzijde). Deze kan echter in overleg wel bijgekocht worden. Dit weiland is groot 2 ha. 56 a. 15 ca. en heeft een agrarische bestemming.

Kortom, een leuke plek voor een groot gezin, samengesteld gezin, twee huishoudens die de kap willen delen, maar toch hun eigen plekje willen hebben. Mantelzorg is tevens een goede mogelijkheid voor deze "kangoeroewoning". Voor deze opties zijn nog geen aanwezige vergunningen en er is ook geen sprake van een tweede huisnummer. Het biedt echter wel kansen die meer dan de moeite waard zijn om uit te zoeken. Een bed en breakfast is eveneens een hele goede optie voor deze locatie. De mogelijkheden zijn er volop.

Bestemming: Agrarisch met waarden - Beekdallandschap
Bestemming: Waarde - Archeologische verwachtingswaarde
Bestemmingsplan: Buitengebied
Aanvaarding: in overleg

« terug

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com