Gronningweg 2, Wachtum

Gronningweg 2 Wachtum

Vraagprijs: Prijs op aanvraag Verkocht onder voorbehoud
Bekijk 35 foto's
Bekijk 35 foto's
Gronningweg 2
Wachtum
Vraagprijs: Prijs op aanvraag Verkocht onder voorbehoud

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1836
Perceeloppervlakte: 5000m2
Woonoppervlakte: 125m2
Inhoud: 970m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers

(Woon)boerderij op ruim 5000 m² met uitbreiding tot ruim 5 hectare mogelijk !

De boerderij met bijgebouwen is gelegen in het landelijk gebied tussen Oosterhesselen en Wachtum aan de rustige weg, de Gronningweg. Een mooie kans om landelijk te gaan wonen nabij diverse voorzieningen, met een goede bereikbaarheid o.a. middels de nabij gelegen A37 en prachtige natuur in de omgeving.

De combinatie van ligging, hoeveelheid grond en gebouwen maken het tot een unieke mogelijkheid.

Situering
Oosterhesselen is een prachtig esdorp gelegen binnen de gemeente Coevorden met landgoed de Klencke en uitgestrekte bossen op korte afstand. Het dorp heeft een groot aantal voorzieningen, waaronder een gezondheidscentrum met huisartsenpost, tandartspraktijk en fysiotherapie, een bibliotheek, diverse sportvoorzieningen (o.a. voetbalvelden, tennisbanen, sporthal voor diverse binnensportverenigingen, overdekte manege, touwtrekbaan etc.), een openbare basisschool, kinderopvang, diverse winkels (een moderne supermarkt, een slagerij, slijterij, drogisterij etc.), kapsalons en horecagelegenheden (cafés en restaurants). Oosterhesselen is goed bereikbaar en heeft een goede aansluiting op de A37.

Wachtum is een mooi klein esdorp met veel boerderijen en vrijstaande woningen. In het dorp bevindt zich een school, een bakker, een dorpshuis, een voetbalclub en korenmolen de Hoop waar alle benodigdheden voor het "buitenleven" te verkrijgen zijn. Voor de overige voorzieningen (o.a. supermarkt en overige winkels, huisarts, fysiotherapie, allerlei sportfaciliteiten etc.) is men aangewezen op het gezellige dorp Dalen dat op ca. 2 km. afstand ligt.
Het dorp Wachtum ligt op ca 10 km afstand van de middelgrote steden Emmen en Coevorden met vele winkels, een ziekenhuis en scholen voor voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs.

Bouwaard
De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1836 en opgetrokken uit steens en spouw muren, houten gebinten en een met pannen en riet gedekt dak. Door de jaren heen is de woonboerderij regelmatig verbouwd. Naast de boerderij staat een voormalig stenen "stookhok" met varkenshokken. De schuur is gedekt met pannen en is in gebruik als opslagruimte.

Indeling
De woonboerderij is aangesloten op gas, water, electriciteit, riool en glasvezelkabel. De woning is op de begane grond ingedeeld met een hal met aansluitend een kantoor en de woonkamer met vaste kasten, achterhal, keuken, slaapkamer, een badkamer met douche, een toilet, een bijkeuken en het achterhuis. Op de verdieping bevinden zich een overloop en twee slaapkamers.

Het erf
Achter de boerderij staat een grote veldschuur opgetrokken uit houten gebinten, stenen en houten muren en een met (deels) asbest golfplaten gedekt dak. ook deze schuur is in gebruik als opslagruimte. Tot slot staat er nog een houten garage op het te koop aangebodene.

Het geheel heeft een agrarische bestemming waarbij er een zestal karakteristieke bomen op het erf op de waardevolle bomen lijst van de gemeente Coevorden staan. Bij twee van deze bomen loopt een onderhoudscontract met de bomenwacht.

Zoals gemeld wordt het geheel aangeboden op circa 5.000 m². Er is echter de mogelijkheid om het achterliggende perceel van circa 5 ha goede landbouwgrond bij te kopen. Deze grond ligt in de volle lengte langs de openbare weg, de Trambaan.

Naam Bestemmingsplan : Buitengebied
Bestemming : Agrarisch met waarden - Beekdallandschap (enkel)
Waarde - Archeologische verwachtingswaarde (dubbel)
Oplevering : in overleg

Omschrijving

(Woon)boerderij op ruim 5000 m² met uitbreiding tot ruim 5 hectare mogelijk ! De boerderij met bijgebouwen is gelegen in het landelijk gebied tussen Oosterhesselen en Wachtum aan de rustige weg, de Gronningweg. Een mooie kans... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1836
Perceeloppervlakte: 5000m2
Woonoppervlakte: 125m2
Inhoud: 970m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com