Bennevelderstraat 4, Benneveld

Bennevelderstraat 4 Benneveld

Vraagprijs: € 650.000,- k.k.
Bekijk 60 foto's
Bekijk 60 foto's
Bennevelderstraat 4
Benneveld
Vraagprijs: € 650.000,- k.k.

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 12380m2
Woonoppervlakte: 152m2
Inhoud: 562m3
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers

Paardenliefhebbers opgelet!
Deze landelijk gelegen, rietgedekte woning aan de rand van Benneveld heeft alles wat een paardenliefhebber bij huis wil hebben.

Situering
In de driehoek Aalden - Sleen - Oosterhesselen ligt het authentieke dorpje Benneveld. Aangemerkt als beschermd dorpsgezicht zorgen de oude Saksische boerderijen, die veelal met de achterkant naar de weg staan, voor een idyllische gevoel van vroeger. De oudste boerderij in het dorp heeft het jaartal 1774 op haar gevel al wordt beweerd dat Benneveld tussen de 800 en 900 jaar oud is. De omgeving kenmerkt zich door fantastische natuur- en bosgebieden afgewisseld met historische boomwallen en stroompjes als onderdeel van de Drentse Aa.

Voorzieningen en de dagelijkse boodschappen zijn nabij te vinden in de zojuist genoemde dorpen. Deze liggen op afstanden van 2,5 tot 5 kilometer. Al deze dorpen beschikken over basisonderwijs, vele sportvoorzieningen, kerken en supermarkten. Tevens is er op meerdere plaatsen ruimte voor horeca. Vele fietsroutes lopen door de omgeving waarbij fietsers flink gebruik maken van de bruisende terrasjes die Sleen, Oosterhesselen, Aalden en Zweeloo kennen.

Bouwaard
De woning is traditioneel gebouwd en opgetrokken uit spouwmuren, betonvloeren en houten vloeren en is voorzien van een geschroefd rieten dak. De spouw in het achterhuis is nageïsoleerd net als de vloeren. Er is overal dubbel glas in het woongedeelte. Verwarming geschiedt middels een Bosch cv-ketel uit 2009 met deels vloerverwarming en radiatoren. De meeste ruimtes zijn voorzien van eigen thermostaten. De woning is vanaf 2009 vrijwel geheel verbouwd, asbestvrij en van alle gemakken voorzien. Zodra je een voet in de woning zet pref je meteen de landelijke sfeer.

Indeling
Entree/hal met meterkast, toilet met fontein en een vaste trap naar de verdieping. De voorkamer (voormalige woonkamer) heeft uitzicht op de straatzijde en kan prima functioneren als een slaapkamer op de begane grond of een separate studeerkamer. De huidige woonkamer met aparte t.v. kamer/kantoorruimte en eetkamer is voorzien van vloerverwarming en heeft openslaande deuren naar het overdekte terras, een houtkachel en uitzicht op de rijbak en het weiland. De half open keuken is gebouwd als horeca keuken en doet industrieel aan. Perfect voor een hobby kok. Aangrenzend de bijkeuken met achterdeur, cv-opstelling, een vaste kastenwand en de aansluiting voor witgoed.

Op de verdieping een overloop met vaste kast en een slaapkamer aan de voorzijde van de woning met eveneens een vaste kast. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, tweede toilet, wastafel en vloerverwarming. De zeer ruime masterbedroom met een drietal vaste kasten bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft een landelijke uitstraling.

Het erf
Buiten is een erf te vinden die volledig is ingericht op het houden van paarden en is van alle gemakken voorzien. De rijbak van 20 x 40 meter is droog, voorzien van een sproei-installatie en middels een mooie heg van de straat gescheiden. Achter op het perceel is een paddock van 10 x 12 meter en een longeercirkel. Verder beschikt het geheel over circa 8.600 m² weiland. Naast de sproei-installantie op de paardenbak zijn ook de longeercirkel en paddock hiervan voorzien.

Stallen
Er is een paardenstal met een tweetal boxen van 3 x 3 meter en een tweetal boxen voor enkele pony's. Water en electra (eigen groepen) zijn hier aanwezig. Verder een ruime stro-opslag en een geïsoleerde en verwarmde zadelkamer.

Garage
De garage wordt nu gebruikt als schuurruimte en heeft een eigen groepenkast met krachtstroom, maar geen wateraansluiting. De schuur wordt verwarmd middels een gaskachel voor de koudere klusjes in de winter.

Het geheel wordt gecompleteerd met een kapschuurtje van circa 5 x 6 meter en een mestplaat van ongeveer 2 meter diep. Hier is tevens een bron geslagen met een frequentieregelaar en 4 aansluitingen

Dit unieke object is uitermate geschikt voor paardenliefhebbers: stalruimte, weiland, rijbak en uitrijmogelijkheden zijn volop aanwezig!

Naam bestemmingsplan: Bestemmingsplan Kernen
Bestemming: Wonen
Dubbelbestemming: Archeologie 4 & Beschermd dorpsgezicht Benneveld
Oplevering: in overleg

Omschrijving

Paardenliefhebbers opgelet! Deze landelijk gelegen, rietgedekte woning aan de rand van Benneveld heeft alles wat een paardenliefhebber bij huis wil hebben. Situering In de driehoek Aalden - Sleen - Oosterhesselen ligt het authentieke dorpje Benneveld. Aangemerkt als... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 12380m2
Woonoppervlakte: 152m2
Inhoud: 562m3
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com