Vuile Riete 4, Linde

Vuile Riete 4 Linde

Vraagprijs: € 735.000,- k.k. Onder bod
Bekijk 49 foto's
Bekijk 49 foto's
Vuile Riete 4
Linde
Vraagprijs: € 735.000,- k.k. Onder bod

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1978
Perceeloppervlakte: 12746m2
Woonoppervlakte: 157m2
Inhoud: 675m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers

Paardenliefhebbers opgelet! Deze vrijstaande woning met loods, stallen en land staat in het buitengebied van Linde in een prachtige landelijke omgeving. Hier geniet je van weidse uitzichten terwijl voorzieningen nabij zijn en er volop ruimte is om het huis voor het houden van (klein)vee of een (klein)bedrijf. Er is tevens de mogelijkheid om extra grond bij te kopen.

Situering
Vuile Riete is een buurtschap in de gemeente De Wolden en ligt tegen de zuidgrens van Drenthe. Het ligt ten noorden van Dedemsvaart en ten zuiden van Zuidwolde. Vroeger mochten boeren één of twee dagen grasland aan de oevers van de Reest maaien voor eigen gebruik. De herkomst van de benaming komt dan ook vermoedelijk voort uit de rietlanden die langs de Reest lagen. Het naastgelegen Landgoed Linde is een jong landgoed waar natuur, houtproductie en recreatie hand in hand gaan. Er loopt een prachtige wandelroute langs water, boomgaard en velden met pinksterbloemen. Ten noorden van het landgoed ligt een fraai heideterrein van het Drentse Landschap genaamd 'Zwarte Gat". Het donkere veenwater komt voort uit de turfwinning die hier begin 1900 plaats vond. Het is een prachtig heidegebied voor een mooie avondwandeling.

Het dorp Linde komt al voor op kaarten uit 1290 toen het Linlo genoemd werd en in 1543 toen het Lynden genoemd werd. De totstandkoming van de naam zit hem in de gelijknamige boom die een verwijzing moet maken naar een Lindebos. Het is een klein dorpje met een buurthuis, een kinderopvang en een voetbalvereniging. Overige voorzieningen zoals winkels en sport zijn te vinden in de naastgelegen dorpen als Zuidwolde en Dedemsvaart. Hier kan je eveneens terecht voor diverse basisscholen. Ook Drogteropslagen kent nog een kleinschalige basisschool waar de meeste kinderen uit de buurt naar toe gaan.

Voor het voortgezet onderwijs kun je terecht in Dedemsvaart en Hoogeveen. Overige voorzieningen als theater, bioscoop, ziekenhuis of treinstations kan je kiezen tussen Hoogeveen of Hardenberg. Beide zijn uitgebreide steden met winkels, woonboulevards of uitgangsgelegenheden. De autowegen N48 (Hoogeveen-Ommen) en N377 (Coevorden-De Lichtmis met aansluiting op de A28) zijn nabij voor goede ontsluitingen in de richting van Zwolle, Assen of Duitsland.

Bouwaard
De woning is traditioneel gebouwd; het is opgetrokken uit spouwmuren met hollebaksteen verdiepingsvloeren en een gordingen kap met stramiet isolatieplaten bedekt met pannen. De windveren en dakgoten zijn van kunststof. De woning is voorzien van muur- en dakisolatie en beschikt grotendeels over dubbel glas met kunststof kozijnen. Verwarming geschiedt middels heteluchtverwarming, een inhouw houthaard en elektrische vloerverwarming in de badkamer. Een elektrische boiler verzorgt het warme water en er is glasvezel aanwezig.

De vrijstaande loods is opgetrokken uit damwandprofielen met een stalen spant met vrije overspanning. De kap is voorzien van damwand platen. Er is krachtstroom aanwezig en toegang wordt verkregen middels een tweetal overheaddeuren en een roldeur.

Het object beschikt over meerdere stallen. De voorste stal is opgetrokken uit steensmuren met betonvloeren met houten spanten. De dakbedekking bestaat uit asbesthoudende golfplaten. Deze stal is volledig onderkelderd voor mestopslag. De overige stallen zijn een halve meter opgemetseld en verder met houten wanden opgetrokken en bekleed met damwandplaten. Er zijn diverse mestkelders op het terrein aanwezig.

Indeling
Entree/hal met vaste trap, meterkast en toilet met fontein. De doorzon woonkamer heeft een vrij uitzicht aan de voorzijde en achterzijde. Het beschikt over een houthaard met typische jaren 70 schouw. De schuifpui biedt toegang tot het terras op het zuiden. De hal biedt tevens toegang tot een slaapkamer op de begane grond met een badkamer voorzien van een inloopdouche, een dubbele wastafel en vloerverwarming. De slaapkamer is nu in gebruik als kantoor. De woonkeuken is eenvoudig en geplaatst in een hoekopstelling. Een provisiekast biedt de praktische ruimte voor voorraad en tevens is vanuit de keuken de badkamer te bereiken. Aangrenzend de bijkeuken met achterdeur, witgoedaansluiting en een vaste kast met daarin de Brink heteluchtverwarmingsunit uit 1978. De aangebouwde garage is voorzien van enkelglas en beschikt over een vliering.
Op de verdieping een overloop, een tweede toilet en toegang tot een drietal slaapkamers van respectievelijk circa 13, 17 en 21 m². Knieschotten zorgen voor extra bergruimte. De masterbedroom beschikt over een balkon op het westen.

Loods
De vrijstaande damwandloods van 14 x 28 meter beschikt over een inpandige werkplaats en een smeerkelder. De loods is voorzien van krachtstroom en is volledig bestraat. Ideaal voor opslag, het uitvoeren van een hobby of beroepsgericht voor opslag of grondverzet. Volop mogelijkheden voor een praktische invulling.

Stallen
Een ruime paardenstal van circa 13 x 21 meter beschikt over een 4-tal paardenboxen van 3 x 3 meter en voldoende ruimte voor bijvoorbeeld zadels of een wasplaats. De voormalige kalverstallen bestaan uit drie delen van totaal circa 769 m². Het omvat een stal van 13 x 30 meter en een stal van 7 x 51 meter. Een tussenstuk van 3,5 bij 5,5 meter verbindt de diverse delen.

Het erf
Het betreft een ruim opgezet erf met volop mogelijkheden voor het houden van paarden of wat kleinvee of het uitvoeren van een beroep aan huis. De agrarische bestemming biedt hier ook nog diverse mogelijkheden voor. Er zijn een drietal weilanden van respectievelijk circa 1.130, 1.943 en 3.914 m² en een paardenbak van circa 25 x 28 meter.

Bestemmingsplan: Buitengebied gemeente De Wolden
Bestemming: Agrarisch

Aanvaarding: in overleg

Omschrijving

Paardenliefhebbers opgelet! Deze vrijstaande woning met loods, stallen en land staat in het buitengebied van Linde in een prachtige landelijke omgeving. Hier geniet je van weidse uitzichten terwijl voorzieningen nabij zijn en er volop ruimte... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1978
Perceeloppervlakte: 12746m2
Woonoppervlakte: 157m2
Inhoud: 675m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com