Schaapstreek 44, Sleen

Schaapstreek 44 Sleen

Vraagprijs: € 735.000,- k.k.
Bekijk 48 foto's
Bekijk 48 foto's
Schaapstreek 44
Sleen
Vraagprijs: € 735.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1920
Perceeloppervlakte: 7000m2
Woonoppervlakte: 253m2
Inhoud: 940m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers

In een landelijke omgeving met volop ruimte in en om de woning staat deze ruime vrijstaande woonboerderij met een besloten erf, weiland en ruimte voor kleinvee aan huis. Hier vind je veel leefruimte op een erf wat veel privacy biedt terwijl er binnen volop mogelijkheden zijn voor werken vanuit huis. Het is een prachtige rietgedekte woonboerderij met volop mogelijkheden die wij u graag laten zien.

Situering
Sleen maakt deel uit van de gemeente Coevorden en telt ongeveer 2.130 inwoners. Deze voormalige hoofdplaats van de dingspel Zuidenveld kent in de omgeving diverse hunebedden die terug gaan tot ongeveer 4500 jaar gelden. Het is een typisch Drents dorp met prachtige Saksische boerderijen, een grote 'driebeukige' kerk met de hoogste kerktoren van Drenthe. Het prachtige voormalige gemeentehuis is het meest bekende rijksmonument in de omgeving met als eyecatcher de trouwzaal waar nog menig bruidspaar in het huwelijk verbindt. Sleen ligt op de route van zowel het Pieterpad als het Drenthepad.

Natuur is er in de directe omgeving volop. Er bevinden zich diverse natuurgebieden nabij Sleen zoals het Sleenerzand en Landgoed De Klencke. Beide beschikken over prachtige wandelroutes en fietspaden. Je vind hier bossen, heide en vele weilanden met vele bomenrijen en bosjes. De Westerstroom en het Drostendiep leveren een prachtig stroomdal op wat zeker de moeite waard is van te genieten.

Het dorp
Sleen kent een actief verenigingsleven met onder andere voetbal, tennis en volleybal en beschikt over een gezellig sportpark met sporthal. Er is een openbare- en een christelijke basisschool en een bibliotheek. Verder heeft het dorp een supermarkt, warme bakker en een uitgebreid aanbod aan horeca en recreatie zoals diverse B&B's en campings/recreatieparken. Er is een openbaar vervoer verbinding met Emmen en tevens middels een overstap met Assen. Overige voorzieningen zoals voorgezet onderwijs, ziekenhuis of theater zijn te vinden in Emmen op ongeveer 15 minuten rijden.

Bouwaard
De woonboerderij is traditioneel gebouwd op een betonnenfundering en is opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren. De rieten kap is geschroefd en extra geïsoleerd. De woning wordt verwarmd middels vloerverwarming op de begane grond (deels) en radiatoren op de verdieping en in de overige ruimten.
De voormalige varkensstal is eenvoudig aangepast tot een recreatieruimte met een eenvoudige badkamer en nog een separatie kamer. De stal is opgetrokken uit steensmuren en voorzien van enkel glas. Het dak bestaat uit asbest golfplaten.
De vrijstaande houten stal en de vrijstaande houten berging met aangebouwde carport zijn beide opgetrokken uit een stenen fundering met daarop planken muren. De stal is voorzien van dakpannen en de berging is voorzien van asbesthoudende golfplaten.

De woonboerderij
Entree met een U-vormige hal met vaste trap, meterkast en toilet met fontein. De L-vormige woonkamer heeft een plavuizen vloer met vloerverwarming en is zeer ruim opgezet. Vanuit de woonkamer heb je een prachtig uitzicht op het oosten richting de torenspits van Sleen. Het eveneens ruim opgezette eetgedeelte is gericht op het zuiden en beschikt over een open keuken met hoekopstelling en diverse inbouwapparatuur zoals een 5-pits gasfornuis van Boretti met oven, een vaatwasser, koelkast en een combi magnetron. Vanuit de keuken bereik je de achterhal met toegang tot een drietal ruimtes aan de achterzijde van de woonboerderij. De bijkeuken heeft de aansluiting voor het witgoed en beschikt over een eenvoudig keukenblok met spoelbak. Tevens is hier de CV-opstelling geplaatst. Vervolgens zijn er een tweetal kamers op de begane grond als bijvoorbeeld een studeerkamer, kantoor of als slaapkamer met badkamer en suite.
Via een vaste trap vanuit de hal bereik je de overloop welke toegang biedt tot een viertal kamers van respectievelijk circa 9, 12, 13 en 19 m². De badkamer is te bereiken via kamer 3 en wordt daarom in het aantal slaapkamers niet meegeteld.

De bijgebouwen
Er zijn meerdere bijgebouwen aanwezig op het erf. In de voortuin staat een leuk tuinhuis gericht op het zuid oosten. Verder staat er naast de woning een vrijstaande houten schuur welke gebruikt kan worden als garage voor twee auto's met een aangebouwde carport. De schuur kan tevens dienst doen voor opslag van (tuin)gereedschap of meubilair. Aan de noordzijde van de woonboerderij staat een ruime, voormalige varkensstal welke nu zeer diverse invullingen gekregen heeft. De entree biedt toegang tot de hal met een wasbakje en toegang tot een toilet. Vervolgens kom je binnen in een ruime kamer wat nu dienst doet als recreatieruimte. Aangrenzend nog een tweede kamer die nu dienst doet als bergruimte. De voormalige varkensstal is niet geïsoleerd, maar hier kan met vrij weinig middelen een leuke B&B van gemaakt worden. Je kunt hier ook een kantoor aan huis realiseren of het eveneens als recreatieruimte gebruiken. Mogelijkheden genoeg wat dat betreft.

Het erf
Het ruime opgezette erf bestaat uit een oprit, tuin en een stukje weiland voor wat kleinvee. De stal achter op het erf maakt dit compleet met een overkapping, stalruimte en een opslag deel voor wat stro of voer. De setting is landelijk met diverse bosschages en bomen die deze plek beschutting geven waardoor je een ruim en tegelijkertijd knus erf krijgt. De keuze voor zon of schaduw is altijd mogelijk op dit leuke boerenerf.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied
Bestemming: wonen met gebiedsaanduiding vrijwaringszone-laagvliegroute

Oplevering: in overleg

Omschrijving

In een landelijke omgeving met volop ruimte in en om de woning staat deze ruime vrijstaande woonboerderij met een besloten erf, weiland en ruimte voor kleinvee aan huis. Hier vind je veel leefruimte op een... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1920
Perceeloppervlakte: 7000m2
Woonoppervlakte: 253m2
Inhoud: 940m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com