Verlengde Middenraai 25, Nieuw-balinge

Bekijk 42 foto's
Bekijk 42 foto's
Verlengde Middenraai 25
Nieuw-balinge
Verkocht

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1975
Perceeloppervlakte: 5673m2
Woonoppervlakte: 214m2
Inhoud: 820m3
Aantal kamers: 6, waarvan 5 slaapkamers

** GEZIEN HET GROTE AANTAL BEZICHTIGINGEN IS HET NIET MEER MOGELIJK OM EEN AFSPRAAK IN TE PLANNEN**

Een heerlijk ruime gezinswoning met volop mogelijkheden voor slapen en werken op de begane grond is hetgeen je vindt in deze landelijk gelegen woning, grenzend aan natuurgebied. De zeer ruime kavel van circa 5.761 m² biedt u vele mogelijkheden voor een prachtige boomgaard of het houden van kleinvee aan huis. Hiernaast is er de mogelijk om tot maximaal 5 ha. natuurgrond bij te kopen, waardoor het houden van een pony/paard of hobbykoe tot de mogelijkheden behoren.

Situatie
De Middenraai is een kanaal gegraven voor de veenwinning. Het verbindt het Witteveen met de Hoogeveense vaart in Nieuweroord. Het oorspronkelijke veengebied is een smalle strook tussen de heidegebieden van Mantinge en Gees. Na de turfwinning is het gebied omgetoverd tot een landbouwgebied en wordt nu zo langzamerhand door de provincie Drenthe, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer terug gegeven aan de natuur. Het resultaat: een tweetal prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, paardrijden of fietsen. Het Mantingerzand grenst letterlijk aan je achtertuin en kent naast de heidevelden een jeneverbesroute. De aan de overkant van de weg en de vaart gelegen Boswachterij Gees kenmerkt zich door de vele wandel- en ruiterpaden. Naast de bossen en heidevelden vindt je hier tal van vennetjes, de Marsstroom en het begrazingsgebied voor de Schotse hooglanders.

Nieuw-Balinge kent een actief verenigingsleven op de sportvelden en beschikt over een openbare basisschool. Voor de dagelijkse voorzieningen kun je terecht in onder andere Hoogeveen met voortgezet onderwijs, een uitgebreid winkel aanbod en faciliteiten zoals een treinstation, ziekenhuis, theater en bioscoop. Buslijn 37 is de verbinding tussen Hoogeveen en Westerbork en geeft de mogelijkheid om rondom de spits naar beide plaatsen te rijden.

Indeling
Entree/hal met veel ruimte en een mooie vide maken dit een echte binnenkomer. De hal beschikt over een vaste trap naar de verdieping, een meterkast en een toilet met fontein. De hal ligt centraal in het huis en staat in verbinding met alle kamers. Met de klok mee eerst een slaapkamer van circa 12 m² die uitermate geschikt is als werkkamer. De master bedroom van circa 15 m² heeft een badkamer en suite met ligbad, douchecabine en een wastafelmeubel. De L-vormige woonkamer heeft uitzicht op de voor- en zijkant en beschikt over een parketvloer en een inbouwhaard (hout) met een marmeren schouw. De zeer ruime woonkeuken beschikt over een stenen blad, een 4-pits keramische kookplaat, vaatwasser en oven. Er is een schuifpui naar de tuin op het Zuidwesten. De achterhal beschikt over een achteringang, de stookruimte met CV-ketel voor de heteluchtverwarming en de boiler voor het warme water. Tevens biedt het toegang tot de bijkeuken met witgoedaansluiting en een tweetal vaste kasten.
Op de verdieping een ruime overloop en een drietal slaapkamers van respectievelijk circa 7, 19 en 22 m². De twee grote slaapkamers beschikken over vaste kasten wanden met vier kasten. Er is tevens een tweede toilet met wastafel op de verdieping.

Het erf
Middels het recht van overpad wordt toegang verkregen tot het erf. De gemeente heeft echter aangegeven dat er een eigen oprit aangevraagd kan worden. Deze kan vrij eenvoudig gerealiseerd worden zonder al te veel tuin te verliezen. Het achtergelegen land biedt volop mogelijkheden voor het houden van kleinvee of voor een boomgaard of siertuin. Het is tevens mogelijk om extra natuurgrond bij te kopen (tot maximaal 5 ha.) aan de zuidwest zijde van de kavel. De extra natuurgrond is aangemerkt als kruidenrijk en faunarijk grasland, wat inhoudt dat er een limiet zit op het aantal dieren dat op een hectare gehouden mag worden en dat er eisen worden gesteld aan de maximale bemesting van het land.

Het betreft hier een voormalige bedrijfswoning die geheel naar eigen smaak gemoderniseerd dient te worden. U koopt 'as it is' een leuke jaren '70 woning met volop mogelijkheden in en om het huis.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Midden-Drenthe
Bestemming: Agrarisch met waarden - 1 met gebiedsaanduiding 'milieuzone - hydrologische beïnvloeding'
Voorontwerp bestemming: Enkelbestemming wonen

Oplevering: in overleg

Omschrijving

** GEZIEN HET GROTE AANTAL BEZICHTIGINGEN IS HET NIET MEER MOGELIJK OM EEN AFSPRAAK IN TE PLANNEN** Een heerlijk ruime gezinswoning met volop mogelijkheden voor slapen en werken op de begane grond is hetgeen je vindt... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1975
Perceeloppervlakte: 5673m2
Woonoppervlakte: 214m2
Inhoud: 820m3
Aantal kamers: 6, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com