Verlengde Middenraai 23, Nieuw-balinge

Bekijk 41 foto's
Bekijk 41 foto's
Verlengde Middenraai 23
Nieuw-balinge
Verkocht

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1977
Perceeloppervlakte: 6416m2
Woonoppervlakte: 177m2
Inhoud: 680m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers

** GEZIEN HET GROTE AANTAL BEZICHTIGINGEN IS HET NIET MEER MOGELIJK OM EEN AFSPRAAK IN TE PLANNEN**

Deze typische semibungalow uit de jaren '70 is gesitueerd op ongeveer 6.000 m² natuurgrond en biedt je de mogelijkheid dit uit te breiden tot maximaal 2 ha., waardoor een prachtig paardenobject ontstaat. Voeg hier de landelijke ligging aan een natuurgebied en het vrije uitzicht aan toe en je vindt hier een geweldige plek die je nog geheel naar eigen wensen kunt moderniseren.

Situatie
De Middenraai is een kanaal gegraven voor de veenwinning. Het verbindt het Witteveen met de Hoogeveense vaart in Nieuweroord. Het oorspronkelijke veengebied is een smalle strook tussen de heidegebieden van Mantinge en Gees. Na de turfwinning is het gebied omgetoverd tot een landbouwgebied en wordt nu zo langzamerhand door de provincie Drenthe, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer terug gegeven aan de natuur. Het resultaat: een tweetal prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, paardrijden of fietsen. Het Mantingerzand grenst letterlijk aan je achtertuin en kent naast de heidevelden een jeneverbesroute. De aan de overkant van de weg en de vaart gelegen Boswachterij Gees kenmerkt zich door de vele wandel- en ruiterpaden. Naast de bossen en heidevelden vindt je hier tal van vennetjes, de Marsstroom en het begrazingsgebied voor de Schotse hooglanders.

Nieuw-Balinge kent een actief verenigingsleven op de sportvelden en beschikt over een openbare basisschool. Voor de dagelijkse voorzieningen kun je terecht in onder andere Hoogeveen met voortgezet onderwijs, een uitgebreid winkelaanbod en faciliteiten zoals een treinstation, ziekenhuis, theater en bioscoop. Buslijn 37 is de verbinding tussen Hoogeveen en Westerbork en geeft de mogelijkheid om rondom de spits naar beide plaatsen te rijden.

Indeling
Entree/hal met vaste trapopgang en vide, meterkast en garderobenis, toilet met fontein en toegang tot de slaapkamer (circa 14 m²) op de begane grond met aangrenzend de badkamer met ligbad, douchecabine en wastafelmeubel. De L-vormige woonkamer heeft uitzicht op de voorzijde en beschikt over een schouw met een inzethaard (hout). De ruime woonkeuken heeft een gedateerde keuken voorzien van een granieten aanrechtblad en inbouwapparatuur. Een tweetal Velux dakramen brengen een zee van licht naar binnen. De naastgelegen bijkeuken heeft een achteringang en een uitstortgootsteen. Een tweetal vaste kasten bieden de benodigde opslagruimte en bergen de CV-ketel voor de heteluchtverwarming en de boiler voor het warme water.
Op de verdieping is een ruime overloop met een tweetal bergingen en een vaste kast. Verder bevindt zich hier een tweede badkamer met douche, wastafel en een tweede toilet. Een tweetal slaapkamers van respectievelijk circa 18 en 20 m² maken de bovenverdieping compleet.

Het erf
Het voormalige boerenerf heeft plek gemaakt voor een leuke nieuwe kavel met volop ruimte voor parkeren, tuin en weiland. De oprit geeft, middels het recht van overpad, zowel aan u als koper als aan de buren ruimte om op het erf te komen. Het achtergelegen weiland biedt volop mogelijkheden voor het houden van een paar paarden, schaapjes of geitjes. Tevens is er de mogelijkheid om een stuk naastgelegen land bij te kopen tot maximaal 2 ha. De extra natuurgrond is aangemerkt als kruidenrijk en faunarijk grasland, wat inhoudt dat er een limiet zit op het aantal dieren dat op een hectare gehouden mag worden en dat er eisen worden gesteld aan de maximale bemesting van het land.

Het betreft hier een voormalige bedrijfswoning die geheel naar eigen smaak gemoderniseerd dient te worden. Je koopt 'as it is' een leuke jaren '70 woning met volop mogelijkheden in en om het huis.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Midden-Drenthe
Bestemming: Agrarisch met waarden - 1 met gebiedsaanduiding 'milieuzone - hydrologische beïnvloeding'
Voorontwerp bestemming: Enkelbestemming wonen

Oplevering: in overleg

Omschrijving

** GEZIEN HET GROTE AANTAL BEZICHTIGINGEN IS HET NIET MEER MOGELIJK OM EEN AFSPRAAK IN TE PLANNEN** Deze typische semibungalow uit de jaren '70 is gesitueerd op ongeveer 6.000 m² natuurgrond en biedt je de mogelijkheid... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1977
Perceeloppervlakte: 6416m2
Woonoppervlakte: 177m2
Inhoud: 680m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com