Balloerweg 10, Loon

Bekijk 46 foto's
Bekijk 46 foto's
Balloerweg 10
Loon
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1910
Perceeloppervlakte: 1520m2
Woonoppervlakte: 278m2
Inhoud: 1450m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Deze typische Saksische boerderij staat midden in het pittoreske Loon, aan de rand van Assen en het Nationaal park Drentse Aa. De boerderij ligt vrij dicht op de straat met achter de boerderij een ruim erf met enkele oudere schuren.
Het erf ligt pal op het zuiden en biedt door de gunstige ligging veel privacy.

Situering
Loon, ook wel de parel van Assen genoemd, heeft zo’n driehonderd inwoners. De boerenbedrijven in dit gebied hebben van oudsher sterk het beeld bepaald in het stroomdal van de Drentsche Aa. Vanaf de jaren zestig is er veel landbouwgrond in het stroomdal gebied van de Drentsche Aa gekocht door Staatsbosbeheer. Het aantal boerenbedrijven is daardoor in de loop der jaren drastisch verminderd.

Karakteristiek voor Loon zijn oude steegjes waaraan prachtige oude Saksische boerderijen staan. Het unieke van het dorp is dat het heel dicht bij Assen ligt, maar toch haar eigen karakter heeft weten te behouden. Naast de boerderijen kent Loon ook burgerwoningen. Het aantal is al een flink aantal jaren niet meer gegroeid, het dorp mag namelijk niet meer uitbreiden. Loon kent een groot aantal verenigingen, die allen op hun eigen vlak proberen dat Loon een mooi en gezellig dorp blijft. Het dorp heeft een rechtstreekse busverbinding met Assen en Annen. Loon ligt midden in het uitgestrekte Nationaal Park Drentsche Aa met daarnaast het Balloërveld. Het is een heerlijk wandelgebied met heidevelden, het Looner Diep en de schaapskudde van Balloo. Dit is de ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren.

Assen met al zijn voorzieningen is dus op korte afstand gelegen en beschikt over alle wenselijke voorzieningen als scholen, voortgezet onderwijs, diverse winkelcentra met uitgaansgelegenheden als het theater, bioscoop en vele gezellige cafeetjes en restaurants. Qua bereikbaarheid is Assen gelegen aan de A28 en N33, beschikt het over een treinstation met intercity verbindingen met Groningen, Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam.

Indeling
Entree met halletje, woonkamer met gashaard en uitzicht in het verlengde van de straat, eenvoudige keuken met aanrechtblok voorzien van gasfornuis en afzuigkap, twee kleine slaapkamertjes, een gesloten trap naar de verdieping, een bijkeuken met achter entree, douche, toilet en provisie kast met doorgang naar de deelruimte met voormalige Hollandse stal.
Op de verdieping een overloop met twee afgetimmerde slaapkamers.

Deze prachtige karakteristieke en traditionele, rietgedekte boerderij staat op een royale kavel van 1.520 m². De boerderij is gebouwd in 1910 en verkeert grotendeels nog in originele staat. Het beschikt over een klein en netjes onderhouden woongedeelte en een bedrijfsgedeelte met Hollandse stallen. De originele gebinten zijn nog aanwezig met een sporen kap gedekt met riet. Het is een geweldig object om, met behoud van het authentieke karakter, volledig te verbouwen tot een prachtige woonboerderij. Zeker een bezichtiging waard om uw eigen indeling eens rustig te bepalen.

Naast de woning staat een stenen stookhok met kalverhokken en een varkenshok van circa 4,4 x 8 meter. Verder nog een vrijstaande houten garage en een oude kapschuur met kippenhok.

Naam bestemmingsplan: Loon 2012
Bestemming: Wonen 4 met dubbelbestemming Waarde - Archeologie 3

Oplevering: in overleg

Omschrijving

Deze typische Saksische boerderij staat midden in het pittoreske Loon, aan de rand van Assen en het Nationaal park Drentse Aa. De boerderij ligt vrij dicht op de straat met achter de boerderij een ruim... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1910
Perceeloppervlakte: 1520m2
Woonoppervlakte: 278m2
Inhoud: 1450m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com