Dalerstraat 28, Erm

Dalerstraat 28 Erm

Vraagprijs: € 450.000,- k.k.
Bekijk 54 foto's
Bekijk 54 foto's
Dalerstraat 28
Erm
Vraagprijs: € 450.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1931
Perceeloppervlakte: 5860m2
Woonoppervlakte: 136m2
Inhoud: 1424m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Op een prachtige en ruime kavel gelegen vrijstaande woonboerderij midden in het esdorp Erm. Dit is landelijk wonen met ruimte voor een paard of wat schaapjes aan de rand van het Drents Plateau.

Situering
Erm is een dorpje in de gemeente Coevorden (voormalige gemeente Sleen) in het Zuidoosten van Drenthe. Het kenmerkende landschap met diverse essen en beekdalen kenmerkt dit mooie stukje Drenthe. Om die reden doet het bekende Pieterpad ook dit landelijk gelegen Drentse dorp aan. Erm is tevens bekend om het Ermerzand. Dit recreatie gebied ligt tuin zuidwesten van het dorp en is ongeveer 80 hectare groot. Het bestaat voor de helft uit water en verder zijn er diverse stranden, zonneweiden, een recreatiepark met camping en een bungalowpark.

Voor de dagelijkse voorzieningen zoals boodschappen, basisonderwijs of sport ga je naar Sleen dat nog geen vier kilometer verderop ligt. Overige voorzieningen als voortgezet onderwijs, ziekenhuis, theater of een uitgebreid winkelaanbod vind je in Emmen op ongeveer twaalf kilometer. Erm is gelegen nabij de N34 (Hunebedhighway) richting Groningen en Hardenberg en de A37 richting Hoogeveen en de Duitse grens. Buslijn 21 rijdt door het dorp in de richting van Emmen en Assen.

Bouwaard
Deze knusse woonboerderij heeft een gedateerde afwerking en zoekt een koper die hier, naar geheel eigen stijl en wensen, een modernere look aan wil geven. De woning beschikt deels over dubbel glas, maar is verder nagenoeg niet geïsoleerd. De woning is traditioneel gebouwd en is opgetrokken uit deels steens en deels halfsteens muren. Deze zijn niet voorzien van spouw (isolatie). Het woonhuis beschikt over een houten vloer en het achterhuis is in beton gestort op zand. Zowel het achterhuis als de kapschuur beschikken over een gebintenconstructie. De woning is met pannen bedekt waar het achterhuis is voorzien van een rieten kap. De kapschuur beschikt over een asbest dak. Verwarming geschiedt middels gaskachels.

Indeling
Zij-entree/hal met toegang tot de slaapkamer met inloopkast en de keuken uit 2015 voorzien van een gaskachel en inbouwapparatuur zoals 4-pits gasfornuis met oven, vaatwasser, afzuigkap en een koelkast. De woonkamer is voorzien van een parketvloer en een marmeren schouw met gashaard. Aangrenzend de gang met vaste trap naar de verdieping. Deze gang biedt eveneens toegang tot de badkamer met douchehoek en wastafel, een separaat toilet en een klein inpandig appartement voorzien van een eenvoudig keukenblokje, opkamer en kelder. Op de eerste verdieping bevinden zich een overloop en een drietal slaapkamers van respectievelijk circa 7, 7 en 11 m².

Achterhuis
De deel bestaat nog uit een traditionele indeling met een tweetal stalruimtes, een voormalig melklokaal en een inpandige garage/berging. Er bevinden zich zolders boven de beide stalruimtes. Ook hier vind je volop mogelijkheden om er een eigen invulling en indeling aan te geven.

Kapschuur
De kapschuur bestaat uit een gebintenconstructie met een planken gevel en een asbest dak. Hier vind je ruimte voor het stallen van een auto, caravan of camper. Tevens beschikt het over een eenvoudig gemetselde berging.

Het erf
Het typische boerenerf vertoond nog volop de karaktereigenschappen van vroeger. Het voormalige varkensstalletje doet dienst als berging en beschikt nog over een grote schouw en de stalindeling. De tuin is verzorgd en heeft een gezellig terras met uitzicht op het grasland. Hier kijk je vrij uit over het eigen weiland met volop ruimte voor een paard, een ezel of wat schaapjes. Landelijker dat dit kan de setting eigenlijk niet zijn!

Omschrijving

Op een prachtige en ruime kavel gelegen vrijstaande woonboerderij midden in het esdorp Erm. Dit is landelijk wonen met ruimte voor een paard of wat schaapjes aan de rand van het Drents Plateau. Situering Erm is een... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1931
Perceeloppervlakte: 5860m2
Woonoppervlakte: 136m2
Inhoud: 1424m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com