Hoofdstraat 13, Gasselternijveen

Hoofdstraat 13 Gasselternijveen

Vraagprijs: € 345.000,- k.k.
Bekijk 50 foto's
Bekijk 50 foto's
Hoofdstraat 13
Gasselternijveen
Vraagprijs: € 345.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1880
Perceeloppervlakte: 5140m2
Woonoppervlakte: 163m2
Inhoud: 2473m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Landelijk wonen aan de rand van het dorp met vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde. Deze vrijstaande woonboerderij met loods, ruime tuin en een weiland is de perfecte plek voor iemand die op zoek is naar betaalbare ruimte in en om de woning voor een hobby, werk vanuit huis en een plek voor wat kleinvee.

Situatie
Gasselternijveen is, net als vele dorpen in deze regio, ontstaan door de veenwinning. De boeren die zich vestigden tegen de zandruggen van de Drentse Hondsrug sloegen het veen en groeven kanalen uit om het turf af te voeren naar de grote steden. Zo ontstond aan de oostoever van het riviertje De Hunze het Gasselternijveen-Nijeveen wat later uitgroeide tot het dorp wat het nu is. Het speciaal voor de veenwinning gegraven kanaal, het Gasselternijveenschediep of ook wel Hoofddiep genaamd, werd in de jaren zeventig van de twintigste eeuw gedempt en vervolgens omgedoopt tot Hoofdstraat. Deze voormalige boerderij met inpandige stalruimte voor het vee is inmiddels een woonhuis met een loods en heeft vrij uitzicht over een weiland met een bosje. Aan de achterzijde is het uitzicht nog mooier met de meanderende Hunze, korenmolen De Juffer, en het prachtige landschap wat inmiddels door meerdere natuurontwikkelingsprojecten is ontwikkeld.

Het dorp kent een actief verenigingsleven met onder andere voetbal, volleybal, tennis, golf en zwemmen. Verder beschikt het dorp over een openbare- en een christelijke basisschool, diverse winkels zoals een buurtsuper, slager en een bakker. Ook zijn er in het dorp een tandarts, huisarts met apotheek en een praktijk voor fysiotherapie gevestigd. In de omgeving bieden onder andere Stadskanaal en Gieten de overige voorzieningen op gebied van supermarkten en winkels. Stadskanaal is tevens de plek voor het voortgezet onderwijs, bioscoop en theater of het ziekenhuis.

Bouwaard
Deze in 1880 gebouwde woonboerderij is traditioneel gebouwd met steensmuren, gebinten in het achterhuis en enkel glas met glas in lood decoratie. De woning is op het zand gebouwd en beschikt over houten- en betonnen vloeren en is met pannen bedekt. Verwarming gaat middels gaskachels. Het achterhuis heeft halfsteens muren en beschikt nog over een stalindeling met authentieke gebinten die de kap traditioneel dragen. De bijgebouwde loods is gemaakt van damwand-profielen met stalen spanten en heeft een vrije overspanning. De loods is geïsoleerd en het dak is voorzien van asbestplaten.

Indeling
Entree/gang met meterkast en toegang tot de voorkamer aan de voorzijde met gashaard en schouw, onderzijde ramen is dubbelglas en bovenzijde zijn originele glas in lood ramen (enkel glas) en vrij uitzicht. Daar tegenover de opkamer welke nu in gebruik is als ouderslaapkamer. Onder de opkamer bevindt zich uiteraard de kelder van circa 20 m². Verder bereik je vanuit de gang de badkamer met douchecabine, ligbad en wastafel, een drietal slaapkamers van respectievelijk circa 9, 10 en 13 m² en de bijkeuken met witgoedaansluiting en de geiser voor het warme water. Terug in de gang naderen we de tweede woonkamer met uitzicht over de tuin. Deze woonkamer is voorzien van een gaskachel met schouw, dubbel glas en spouwmuren. Vanuit deze aangename woonkamer bereik je de zijhal met eveneens een entree. Deze hal biedt toegang tot het toilet met fontein en de woonkeuken met inbouwapparatuur en toegang tot de deel.

Deel
De deel is ruim en biedt genoeg ruimte om 1 of meerdere auto's te stallen en om andere materialen, zoals tuingereedschap en -meubelen te bergen. De deel is tevens nog deels ingericht voor het houden van vee en beschikt over een zolderruimte. De authentieke gebinten geven het geheel extra allure.

Loods
De vrijstaande loods van damwandprofielen is gedeeltelijk met klinkers bestraat en beschikt verder over een betonvloer. Het geheel is middels pur geïsoleerd. Dit is een ideale plek voor het uitvoeren van een hobby, stallen van caravans of campers. Krachtstroom is aanwezig.

Buiten
De keurig aangelegde tuin met moestuin maken dit een heerlijke en ruime plek om buiten te verblijven. Hoewel de woning in het dorp is gelegen ervaar je hier volop het genot van landelijk wonen. Het bijbehorende "kleine" weiland geeft genoeg ruimte voor een speelweide of sportveld voor de kinderen of voor het houden van wat kleinvee bij de woning.

Bestemmingsplan: Gasselternijveen dorp
Bestemming: Enkelbestemming Agrarisch-Bedrijf, Dubbelbestemming Waarde-Archeologie 2

Aanvaarding: In overleg

Omschrijving

Landelijk wonen aan de rand van het dorp met vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde. Deze vrijstaande woonboerderij met loods, ruime tuin en een weiland is de perfecte plek voor iemand die op zoek... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1880
Perceeloppervlakte: 5140m2
Woonoppervlakte: 163m2
Inhoud: 2473m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com