Klatering 26, Beilen

Klatering 26 Beilen

Vraagprijs: € 469.000,- k.k.
Bekijk 40 foto's
Bekijk 40 foto's
Klatering 26
Beilen
Vraagprijs: € 469.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1975
Perceeloppervlakte: 9830m2
Woonoppervlakte: 126m2
Inhoud: 420m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers

Leuke landelijk gelegen vrijstaande woonboerderij met stalruimte en ruime schuur in het buitengebied van Beilen. De woning beschikt onder andere over een tweetal slaapkamers en een badkamer op de begane grond en is gelegen op net geen hectare eigen grond. Aan de overkant van de weg is er tevens nog ongeveer 1,7 hectare land bij te kopen. Dat maakt dit een perfecte plek voor de paardenliefhebber of hobbyboer.

De woning is omstreeks 1975 gebouwd en is opgetrokken uit spouwmuren met deels houten en deels betonvloeren. Het dak is met pannen gedekt met vermoedelijk een eterniet platen dakbeschot en de woning beschikt over houten kozijnen voorzien van deels dubbele beglazing. De stal is omstreeks 1993 opnieuw opgebouwd en is opgetrokken uit een steens muur, een betonnen fundering en een asbest dak. Er is krachtstroom aanwezig. De vrijstaande houten schuur beschikt over een tweetal schuifdeuren en heeft een golfplaten dak.

Situering
De woning is aan een rustige weg gelegen in het mooie en rustige Drentse buurtschap Klatering met haar mooie boerderijen, landelijke uitstraling en het eigen dorpshuis. De geschiedenis van Klatering gaat terug tot ongeveer 1400 toen het voor het eerst genoemd werd. De enkele boerderijen die het buurtschap vormden werden omstreeks 1870 uitgebreid met een aantal arbeidershuizen voor de arbeiders die werkten aan de spoorlijn Meppel - Groningen. Samen met het buurtschap Alting vormt Klatering een boermarke welke is gesticht in 1650. Klatering ligt in het buitengebied van de gemeente Midden Drenthe op korte afstand van Beilen (ca. 4 km.) waar alle voorzieningen ruim voorhanden zijn, zoals winkels, scholen en sport. Daarnaast is er een goede ontsluiting voor auto (A28) en openbaar vervoer. In Beilen is een bus- en treinstation. Ook Assen en Hoogeveen, met alle voorzieningen zoals een ziekenhuis, theater en bioscoop, zijn op een afstand van ca. 15 km. goed te bereiken zowel per auto als openbaar vervoer.

Indeling
Entree/hal welke centraal ligt in de woning en toegang geeft tot bijna alle ruimtes zoals de bijkeuken met witgoedaansluiting, cv-opstelling, kastenwand en de achterdeur, het toilet met fontein en een tweetal slaapkamers van respectievelijk circa 9 en 10 m² op de begane grond. De woonkamer met eenvoudige open keuken is erg licht en bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De woonkamer is voorzien van een laminaat vloer en een, keurig in een vaste kast weggewerkte, meterkast. Vanuit de gang met zij-entree en vaste trap naar de verdieping bereik je de kelderkast onder de trap en een badkamer met inloopdouche, ligbad en wastafel. Deze badkamer dient nog verbouwd te worden.

Op de verdieping een kleine overloop met vaste kast en toegang tot een tweetal slaapkamers. De kamer aan de voorzijde is ongeveer 9 m² en de slaapkamer aan de achterzijde is zeer licht, heeft een vaste kast en is ongeveer 25 m² groot.

Buiten
De woning heeft rondom een tuin waarbij de hoofdtuin voor en naast de woning is gelegen. De zijtuin is gelegen op het zuiden. De voormalige vleesveestal beschikt over een flexibele stalinrichting. Op deze manier is een groot deel van de stal vrij in te delen. Verder beschikt deze stal over een inpandige werkruimte met werkbank en zolderberging en een inpandige garage voor één auto. Verder is er een eenvoudige houten berging naast de woning gebouwd voor opslag en stalling van de tuinmeubelen, tractor of grasmaaier.

Er is in overleg nog een stuk land van ongeveer 1,7 hectare grond bij te kopen. Dit land ligt schuin tegenover de woning naast de N381.

Deze landelijk gelegen woonboerderij is in de basis een keurige woning welke van binnen weer een frisse wind nodig heeft. Nu de woning al een tijdje leeg staat is het op zoek naar een nieuwe bewoner welke graag zijn handen uit de mouwen steekt om van binnen een keurige, levensloopbestendige woning te maken. De ruimte en mogelijkheden zijn er volop!

Bestemming: Enkelbestemming wonen, Dubbelbestemming Waarde- Archeologie 2
Bestemmingsplan: Buitengebied Midden- Drenthe

Aanvaarding in overleg

Omschrijving

Leuke landelijk gelegen vrijstaande woonboerderij met stalruimte en ruime schuur in het buitengebied van Beilen. De woning beschikt onder andere over een tweetal slaapkamers en een badkamer op de begane grond en is gelegen op... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1975
Perceeloppervlakte: 9830m2
Woonoppervlakte: 126m2
Inhoud: 420m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com