Kanaalweg 46, Hoogeveen

Kanaalweg 46 Hoogeveen

Vraagprijs: € 135.000,- k.k.
Bekijk 25 foto's
Bekijk 25 foto's
Kanaalweg 46
Hoogeveen
Vraagprijs: € 135.000,- k.k.

Type object: eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar: 1932
Perceeloppervlakte: 182m2
Woonoppervlakte: 78m2
Inhoud: 357m3
Aantal kamers: 4, waarvan 2 slaapkamers

Leuke starterswoning met diepe achtertuin aan een levendige straat met uitzicht op een oud veenkanaal en nabij het centrum, scholen en sportvoorzieningen.

Deze tussenwoning is gebouwd in 1932 als arbeiderswoning en is later aan de achterzijde uitgebouwd. De woning is traditioneel gebouwd met ongeïsoleerde spouwmuren, gedeeltelijk dubbel glas en een met pannen gedekt dak. De slaapkamer aan de achterzijde is vergroot met een dakkapel over de gehele breedte van de woning. Deze is geïsoleerd en voorzien van een bitumineuze dakbedekking. De aangebouwde keuken, badkamer en berging met cv-opstelling zijn opgetrokken in spouwmuren. De aangebouwde schuur is opgetrokken in een steensmuur. Het platte dak is voorzien van eveneens bitumineuze dakbedekking.

Situering
De Kanaalweg is één van de weinige straten waar het bestaande veenkanaal nog ligt. Dit was een kanaal wat van de noordzijde van Hoogeveen in verbinding stond met de Hoogeveense vaart aan de zuidzijde. De Hoogeveense vaart was één van de belangrijkste aders voor het afvoeren van turf. Toen de meeste kanalen rond 1965 werden gedempt gold dat ook voor de kanalen waar nu 't Haagje en de Van Echtenstraat liggen. Op die manier werd het kanaal dus afgesloten van z'n verbindingen en wat overbleef waren twee delen water waar mensen konden spelen of schaatsen. Nu, vele jaren later, is het een levendige straat op loopafstand van het centrum, (basis)scholen en sportvoorzieningen zoals de sportvelden voor voetbal, hockey, korfbal en het zwembad. Verder heeft de Kanaalweg een goede, rechtstreekse busverbinding met Emmen, Hardenberg en Almelo en het treinstation van Hoogeveen.

Indeling
Entree/hal met toegang tot de doorzonkamer met uitzicht op het kanaal. Vanuit het eetgedeelte verkrijg je toegang tot een trapkast/provisiekelder, gang met vaste trapopgang en de aangebouwde keuken met witgoedaansluiting en toegang tot de badkamer. Deze is voorzien van een toilet, een douchehoek en een wastafelmeubel. Op de verdieping een overloop en twee slaapkamers en middels een vlizotrap toegang tot de vliering. De master bedroom bevindt zich aan de achterzijde en heeft een deur naar het platte dak. Aan de voorzijde bevind zich eveneens een slaapkamer welke heel eenvoudig is te splitsen in twee kleinere slaapkamers.

Buiten
Een uitzonderlijk diepe achtertuin op het westen met onder andere een terras en een moestuin. Verder een aangebouwde berging met de cv-opstelling (Remeha Avanta uit 2011) en een aangebouwde schuur met werkbank.

Deze tussenwoning heeft een achterom middels het recht van overpad van de naastgelegen woning (nr 48).

Naam bestemmingsplan: Oost/Oranjebuurt 2009
Bestemming: Wonen

Oplevering: in overleg

Omschrijving

Leuke starterswoning met diepe achtertuin aan een levendige straat met uitzicht op een oud veenkanaal en nabij het centrum, scholen en sportvoorzieningen. Deze tussenwoning is gebouwd in 1932 als arbeiderswoning en is later aan de achterzijde... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, tussenwoning
Bouwjaar: 1932
Perceeloppervlakte: 182m2
Woonoppervlakte: 78m2
Inhoud: 357m3
Aantal kamers: 4, waarvan 2 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com