Zwartschaap 5, Stuifzand

Zwartschaap 5 Stuifzand

Vraagprijs: € 675.000,- k.k.
Bekijk 49 foto's
Bekijk 49 foto's
Zwartschaap 5
Stuifzand
Vraagprijs: € 675.000,- k.k.

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1930
Perceeloppervlakte: 22777m2
Woonoppervlakte: 177m2
Inhoud: 683m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers

Sommige unieke plekjes komen zelden voorbij. Dit is landelijk wonen op nog geen vijf minuten afstand van Hoogeveen.

Het landhuis is de afgelopen jaren deels gemoderniseerd tot een geweldig familiehuis. Het heeft alleen nog een familie nodig die de "klus" klaart. De huidige eigenaar heeft de woning grotendeels gemoderniseerd. Het landhuis is nu volledig geïsoleerd en beschikt onder meer over een slaapkamer met badkamer op de begane grond. De woning is opgetrokken in spouwmuren welke zijn nageïsoleerd. Het dak is met pannen gedekt en alle kozijnen zijn voorzien van dubbel glas. De muren in de hal dienen nog afgewerkt te worden. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en een badkamer met een separaat toilet. Beide zijn nog niet geplaatst, maar wel voorbereid. Dit kan dus nog geheel naar eigen wens ingericht worden.

Situering
Je woont hier vrij met uitzicht over je eigen weilandjes en tegelijkertijd woon je beschut aan de rand van het "Sleutelbosje" en het Drents Landschap gebied "Oude Diep". Het gebied leent zich uitstekend voor buitenritten te paard. Manege "De Buitenwijck" is op korte afstand gelegen. Dit landhuis staat net buiten de bebouwde kom van Stuifzand. Een klein dorpje met nog een eigen openbare basisschool. Van Stuifzand is verder niet veel bekend, terwijl er wordt aangenomen dat er al mensen in de oertijd hier woonachtig waren. Toen Stuifzand rond 1920 een doorgaande weg naar Hoogeveen kreeg werd het een wat toegankelijker dorp. Vincent van Gogh verbleef er nog in de periode dat hij ook in Hoogeveen verbleef. Hoogeveen is overigens de plaats waar je op aangewezen bent voor de dagelijkse voorzieningen als boodschappen, voortgezet onderwijs, sport, theater en het ziekenhuis. Tevens zijn de ontsluitingswegen A28 en A37 nabij, net als het treinstation van Hoogeveen met verbindingen naar Groningen, Zwolle en de randstad.

Indeling
Hal met vaste trapopgang, toilet met fontein en toegang tot de ruime woonkeuken met plavuizenvloer, openslaande deuren naar het terras en een landelijke keuken met inbouwapparatuur en een Falcon 5-pits gasfornuis met hete lucht oven en grill. Aangrenzend de L-vormige woonkamer met parketvloer, houtkachel en openslaande deuren naar een tweede terras. Verder biedt de hal toegang tot een slaapkamer op de begane grond, voorzien van een parketvloer en toegang tot de eigen badkamer met ligbad, douchehoek en vaste wastafel. Tot slot beschikt de woning nog over een bijkeuken met plavuizenvloer, achteringang en de cv-opstelling en meterkast met krachtstroom. Op de eerste verdieping een ruime overloop met dubbele vaste wastafel en vier ruime slaapkamers. De badkamer en separaat toilet dienen zoals reeds aangegeven nog geplaatst te worden. De aansluitingen zijn al wel verzorgd.

Bijgebouwen
Dit landhuis beschikt tevens over een vrijstaande garage met overkapping en een paardenstal. Deze garage is voorzien van een eigen meterkast met krachtstroom en heeft een zolderberging. De garage is met dakpannen gedekt en is er matig aan toe. Tevens is er nog een ruime houtstek met een capaciteit van 120 m³ en beschikt het geheel over een vrijstaande paardenstal met drie paardenboxen en een inloopstal. Deze stal is voorzien van stroom en gedekt met asbestvrije golfplaten.

Buiten
Er bevindt zich een paardenbak aan de rand van het bos en een eigen boomgaard met appels, peren en pruimen. In de loop der jaren zijn er meerder percelen grond rondom de woning bijgekocht. Dit resulteert in een geweldig paardenobject waarbij je altijd zicht hebt op je eigen paarden. Daarbij houdt je tevens nog volop ruime voor de aanleg van een speelweide voor de kinderen of voor uitbreiding van de boomgaard.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Noord Hoogeveen
Bestemming: Wonen

Aanvaarding: In overleg

Omschrijving

Sommige unieke plekjes komen zelden voorbij. Dit is landelijk wonen op nog geen vijf minuten afstand van Hoogeveen. Het landhuis is de afgelopen jaren deels gemoderniseerd tot een geweldig familiehuis. Het heeft alleen nog een familie... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1930
Perceeloppervlakte: 22777m2
Woonoppervlakte: 177m2
Inhoud: 683m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com