Zuiderdiep 64, Valthermond

Bekijk 29 foto's
Bekijk 29 foto's
Zuiderdiep 64
Valthermond
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 6443m2
Woonoppervlakte: 205m2
Inhoud: 4778m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Een landelijk gelegen, zeer ruime veenkoloniale (woon)boerderij met diverse woongedeeltes, een zeer ruim achterhuis en twee landbouwschuren op ongeveer 6.400 m² met de mogelijkheid om extra grond bij te kopen. Het perceel is voorzien van een keurige erfverharding, een ruime besloten tuin met vrijstaande houten garage en berging en een overdekt terras.

Het betreft een in 1938 traditioneel gebouwde veenkoloniale boerderij. Het voorhuis is opgetrokken in spouwmuren en beschikt gedeeltelijk over dubbel glas en glas in lood ramen. De kap is deels beschoten en beschikt over twee schoorstenen en is gedekt met pannen. De laatste verbouwing heeft ongeveer 10 jaar geleden plaatsgevonden. Er is toen onder andere een nieuwe keuken met vloerverwarming gerealiseerd. Het achterhuis is opgetrokken in steens muren met gebinten en verkeert nog grotendeels in originele staat. Het heeft een ingebouwde, geïsoleerde koelcel (voormalige aardappelbewaring). Het geheel beschikt over zinken goten. Het woongedeelte van de boerderij is deels voorzien van grenen- en deels voorzien van hardhouten kozijnen. Tevens zijn de benodigde nutsvoorzieningen aanwezig inclusief riolering, CAI en een cv-installatie met een nieuwe HR-combiketel van 2020.

Situering
Valthermond is een lintdorp in de gemeente Borger-Odoorn. In tegenstelling tot de meest gebruikte methode voor de veenontginning (één kanaal) werd er hier met een twee-kanalensysteem gewerkt. Hier komen de straatnamen Noorderdiep en Zuiderdiep vandaan. Het voordeel hiervan was dat men minder bruggen nodig had om de later ontstane woningen en winkels te bereiken. De boerderij ligt nabij de Valtherblokken en Valthe en op korte afstand van Emmen met al zijn voorzieningen. De boerderij ligt aan 1 zijde mooi vrij en heeft voldoende privacy door o.a. een ruime en goed onderhouden, deels besloten tuin. Valthermond ligt nabij de N34 en de A37 en beschikt tevens over buslijnen in de richting van Emmen, Groningen en Stadskanaal (via Musselkanaal).

Indeling
Entree/hal met aansluitend een gang en meterkast, een toilet met hangend closet, een woonkamer aan de voorzijde met gashaard en een slaapkamer op de begane grond (eveneens aan de voorzijde). Een badkamer met een dubbele wastafelmeubel, een douche en ligbad met doorgang naar de ouderslaapkamer voor in de boerderij op de plaats van de vroegere baanderdeuren. De slaapkamer is voorzien van een eikenhouten vaste kastenwand. De ruime woonkamer met openslaande tuindeuren, vrij dragende betonnen vloeren en vloerverwarming ligt aan de zuidzijde van de boerderij met veel lichtinval in de woonkamer. Vanuit de woonkamer is tevens een gesloten trapopgang en een kleine kantoorruimte onder de trap. Aansluitend is er een woonkeuken met inbouwapparatuur. Achter de keuken is een achter entree met hal, toilet met hangend closet, een betegelde ruimte met douche en ruimte voor de wasmachine, kastruimte en een doorgang naar de deelruimte. Op de verdieping bevindt zich een kleine overloop met twee slaapkamers, beide voorzien van een dakkapel met veel lichtinval.

Achterhuis
Het bedrijfsgedeelte is gedekt met pannen met een deelruimte voorzien van betonnen vloeren en de originele houten gebinten met in de achtergevel een goede schuifdeur en enkele loopdeuren. Deze deelruimte wordt thans gebruikt als opslagruimte.

Bijgebouwen
Naast de boerderij staat een kleinere traditionele stenen bijschuur opgetrokken in steen en gedekt met pannen en voorzien van houten baanderdeuren. Aan de andere zijde van de boerderij, nabij het woongedeelte, is een ruime houten garage annex tuinhuis en een overdekt terras met aansluitend de ruime en deels besloten tuin.

Achter de boerderij ligt een ruime erfverharding van ± 1.400 m² betonklinkers, een schuur welke is gebouwd omstreeks 1990, groot 15 x 25 m., opgetrokken in damwand met drukvaste wanden, een vrije overspanning en gedekt met asbestvrije golfplaten en dakisolatie van tempex. Het dak is voorzien van ± 120 zonnepanelen met omvormers in de schuur.

Daarnaast is er een (machine)schuur welke is gebouwd omstreeks 2000, groot 16 x 30 m. opgetrokken in damwand met een vrije overspanning en gedekt met asbestvrije golfplaten. De schuur is aan de binnenzijde geïsoleerd met PUR schuim en heeft een aparte afdeling met mechanische koeling.

Het toegangspad naar het erf blijft in eigendom bij verkoper, koper zal hier een recht van overweg op krijgen wat opgenomen zal worden in de koopovereenkomst.

Bestemming: Agrarisch.
Aanvaarding: In overleg.

Omschrijving

Een landelijk gelegen, zeer ruime veenkoloniale (woon)boerderij met diverse woongedeeltes, een zeer ruim achterhuis en twee landbouwschuren op ongeveer 6.400 m² met de mogelijkheid om extra grond bij te kopen. Het perceel is voorzien van... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 6443m2
Woonoppervlakte: 205m2
Inhoud: 4778m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com