Alteveer 36, Alteveer

Bekijk 50 foto's
Bekijk 50 foto's
Alteveer 36
Alteveer
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1920
Perceeloppervlakte: 11675m2
Woonoppervlakte: 142m2
Inhoud: 1403m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers

Op een ruime kavel gelegen vrijstaande woonboerderij met ruime deel en vrijstaande schuur in het buitengebied van Alteveer. Het perceel is meer dan een hectare groot waardoor dit een ideaal object is voor onder andere paardenliefhebbers die landelijk willen wonen met enkele paarden bij huis.

Deze woonboerderij is gebouwd omstreeks 1920 als boerenbedrijf. Na de bedrijfsbeëindiging is in 2015 de ruimte voor ruimte regeling toegepast waardoor de oude stallen zijn verwijderd. Wat overblijft is een ruim perceel met volop mogelijkheden voor het houden van dieren of voor het hebben van wat opslag aan huis. De stal die mocht blijven staan is voorzien van een nieuw asbestvrij dak. De oude mestput achter de woonboerderij is nog wel aanwezig en is gevuld met water. Het voorhuis is opgetrokken uit steensmuren, houten (verdiepings)vloeren, dubbel glas en een geïsoleerde kap. Het achterhuis heeft een betonvloer en spouwmuren. Het stalgedeelte beschikt over steensmuren. Het gehele achterhuis is bezolderd (voormalige hooizolder) en beschikt over een asbest dak.

Situering
De woonboerderij is gelegen net buiten Alteveer in de richting van Hoogeveen. Het ligt op ongeveer vijf autominuten van het centrum van Hoogeveen met alle denkbare voorzieningen. Tevens is het dorp Zuidwolde nabij gelegen waar ook alle dagelijkse voorzieningen aanwezig zijn. Alteveer vormt samen met het naastgelegen Kerkenveld een zogenaamd tweelingdorp. Alteveer beschikt over een christelijke basisschool en een gereformeerde kerk en Kerkenveld beschikt over een openbare basisschool en een hervormde kerk. Voortgezet onderwijs wordt op alle niveaus aangeboden in Hoogeveen. De diverse scholen zijn op ongeveer 20 fietsminuten bereikbaar. Door de nabijheid van de autosnelwegen A28 en A37 en de autoweg N48 is de ontsluiting zondermeer goed te noemen. Op korte afstand, tussen Alteveer en Zuidwolde, ligt natuurgebied Het Steenberger Oosterveld. Dit gebied is één van de weinige gespaard gebleven niet ontgonnen heidegebieden rondom Zuidwolde. Het gebied wordt gekenmerkt door de afwisseling van bossen, heidevelden en cultuurgronden. Het noordelijke deel kenmerkt zich door vele heuvels en hoogteverschillen waardoor dit stuk de naam "Klein Zwitserland" draagt. Dit door het Drents landschap onderhouden gebied is ideaal om te wandelen.

Indeling
Zijentree/hal met toegang tot de bijkeuken met witgoedaansluiting, uitstortgootsteen en CV-opstelling en toegang tot de deel, het toilet met fontein, master bedroom met vaste kastenwand en separaat toilet, badkamer met vaste wastafel, douchehoek en vloerverwarming middels een retourlus en de eenvoudige half open keuken met trapkast/provisiekast. De lichte woonkamer heeft uitzicht op de voor- en zijtuin en beschikt over een gaskachel met schouw. De woonkamer biedt toegang tot een klein halletje aan de voorzijde met meterkast en vaste trapopgang naar de verdieping.

De eerste verdieping is enigszins gedateerd en speels ingedeeld. Het beschikt over een U-vormige overloop met vaste wastafel, een toiletruimte en een vaste kast. Er bevinden zich drie slaapkamers op deze verdieping. De slaapkamers aan de achterzijde beschikken beide over een vaste kast en een Velux dakraam waar aan beide zijden lekkageplekken zichtbaar zijn. Dit is enige jaren geleden keurig verholpen. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een vaste kast en een berging.

Het achterhuis is een voormalige stal met hooizolder. De deel is bijna 14 meter breed en 11 meter diep. Hier is dus volop ruimte voor opslag, het houden van kleinvee of om te klussen aan huis.

Verder
Een vrijstaande stenen garage en een vrijstaande stenen schuur (voormalige stal) met asbestvrije golfplaten en openslaande deuren. Ideaal voor het creëren van één of enkele paardenboxen of het bij huis stallen van caravan of camper.

Het perceel bestaat uit gras(land) en bestrating. Het is geheel naar eigen wens in te delen of aan te leggen. Op dit moment bevindt zich nog een mestput achter op het perceel welke is gevuld met water.

Bestemming: Wonen, Dubbelbestemming: Waarde - Archeologie
Aanvaarding: In overleg

Omschrijving

Op een ruime kavel gelegen vrijstaande woonboerderij met ruime deel en vrijstaande schuur in het buitengebied van Alteveer. Het perceel is meer dan een hectare groot waardoor dit een ideaal object is voor onder andere... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1920
Perceeloppervlakte: 11675m2
Woonoppervlakte: 142m2
Inhoud: 1403m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com