Brugstraat 101, Nieuwlande

Brugstraat 101 Nieuwlande

Vraagprijs: € 495.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
Bekijk 45 foto's
Bekijk 45 foto's
Brugstraat 101
Nieuwlande
Vraagprijs: € 495.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1963
Perceeloppervlakte: 10198m2
Woonoppervlakte: 250m2
Inhoud: 627m3
Aantal kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers

Een grotendeels geheel nieuw gebouwd en energiezuinig ruim landhuis met inpandige dubbele garage en ruime berging en een vrijstaande ruime schuur van 1.200 m² (welke in het kader van de ruimte voor ruimte regeling evt. gesloopt kan worden), gelegen op korte afstand van de A-37, ideaal voor uw bedrijf aan huis, om wonen en werken te combineren of voor Bed and Breakfast. De woning is eenvoudig geschikt te maken als mantelzorgwoning of dubbele woning. De woning staat op 10.198 m² grond, plaatselijk bekend: Brugstraat 101 te Nieuwlande.

Het landhuis is gelegen aan de doorgaande weg tussen Nieuwlande en De Krim op een mooie zichtlocatie waarbij de gebouwen mooi vrij vanaf de openbare weg zijn gelegen. Nieuwlande is een klein veenkoloniaal dorp met enige voorzieningen. Grotere plaatsen in de omgeving zijn Hoogeveen, Coevorden, Hardenberg en Emmen.

De woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1963 en grotendeels vernieuwd in 2011/2012. Alle kozijnen en de boeidelen zijn uitgevoerd in kunststof materialen waardoor de gehele woning onderhoudsarm is. De woning beschikt over een energielabelcertificaat A+. Het energieverbruik is door de isolatie en de aanwezige zonnecollectoren erg laag, deze zonnecollectoren kunnen worden overgenomen (zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen). De ramen zijn grotendeels voorzien van HR++ dubbel glas en op de zonkant voorzien van rolluiken en een screens. Het oorspronkelijke woonhuis heeft betonnen vloeren en verdiepingsvloeren, de aanbouw is geheel nieuw met betonnen vloeren en betonnen verdiepingsvloeren. Een klein tussengedeelte heeft betonvloeren en de entree, keuken, douche en wc beneden zijn houten verdiepingsvloeren. Het geheel is zeer goed geïsoleerd inclusief de spouwmuren en vloeren en heeft daarmee een lage energie behoefte. De verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een CV-installatie. Er is een gemeentelijk riool met geheel nieuw afvoersysteem en kabel tv-aansluiting.

Indeling: Een entree met betegelde hal, een tussenhal voorzien van kastenwand met schuifdeuren, een toilet, een badkamer met bubbelbad, douche en wastafel, een doorgang naar de garage met berging, een meterkast, een ruime woonkeuken met schuifpui naar het terras met blokhut, een aanbouwkeuken van 2008, voorzien van keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. Een ruime woonkamer met schuifpui en erker, een provisie kelder, een slaapkamer op de begane grond, een hal met meterkast en trap naar de verdieping. Het nieuwe achterste gedeelte van de woning bestaat uit een ruime dubbele garage met 2 elektrisch bediende overheaddeuren en ruime aansluitende open berging met loopdeur. Het geheel is uitgevoerd in geïsoleerde spouwmuren met geïsoleerde en gecoate betonvloeren op zand gelegen.

Op de verdieping bevindt zich een overloop met dakkapel, 3 zeer goed onderhouden slaapkamers in het oorspronkelijke gedeelte met een doorgang naar het nieuwe gedeelte met een ruime zolderberging voorzien van 3 Velux dakramen, geheel nieuw in te richten met bijvoorbeeld 3 slaapkamers. Verder is hier aanwezig een ruime moderne badkamer voorzien van doucheruimte, ligbad, wastafel en toilet. De aansluitvoorzieningen voor CV en een wastafel zijn in dit nieuwe gedeelte reeds aanwezig.

De woning is geheel opgetrokken in spouwmuren en is goed geïsoleerd.
Het nieuwe gedeelte is voorzien van Unidek dakplaten, geheel gedekt met geglazuurde
pannen en voorzien van een dakkapel.

Naast de woning staat een mooie houten blokhut als tuinhuisje/buitenberging met aansluitend terras bereikbaar vanuit de schuifpui in de keuken. Verder is er een fraai aangelegde tuin met vijverpartij achter de woning waar
ook een terras is waar je heerlijk kunt vertoeven met tussen de woning en de schuur een mooi trapveldje/speelgazon.

De schuur achter op het erf betreft een voormalige vleeskuikenstal van ruim 1.200 m². Deze is opgetrokken in spouwmuren met een geïsoleerd dak en gedekt met asbesthoudende golfplaten. In de voorgevel is een ruime
overheaddeur aanwezig en voor in de schuur bevindt zich een centrale ruimte/technische ruimte. De schuur heeft een vrije overspanning met goede betonvloeren en is daardoor voor meerdere doeleinden geschikt.
Ook zijn er mogelijkheden deze schuur in het kader van de ruimte voor ruimte regeling te slopen in combinatie met het bouwen van een vervangende woning. Hiervoor moet wel een procedure worden doorlopen bij de gemeente.
Aan de linker kant naast het erfperceel ligt een strook grond van 10 m. breed welke behoort tot het object en waarmee de totale oppervlakte 1.01.98 hectare bedraagt.

Het is mogelijk om voornoemde vleeskuikenstal in het kader van de ruimte voor ruimte regeling te slopen zodat daar een mogelijkheid ontstaat voor een bouwkavel. Deze bouwkavel kan ontsloten worden via een eigen oprit zodat de privacy van de huidige woning niet aangetast wordt.

Algemeen:
Gezien de ligging en grootte van het object, zijn er tevens mogelijkheden in de gemeente Hoogeveen om via het VAB-beleid bedrijfsmatige activiteiten op deze locatie te ontplooien.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Hoogeveen
Bestemming: Agrarisch bedrijf
Waterschapslasten: € 118,64
Ruilverkavelingslasten: N.v.t.
Oplevering: In overleg

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt.

Omschrijving

Een grotendeels geheel nieuw gebouwd en energiezuinig ruim landhuis met inpandige dubbele garage en ruime berging en een vrijstaande ruime schuur van 1.200 m² (welke in het kader van de ruimte voor ruimte regeling evt.... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1963
Perceeloppervlakte: 10198m2
Woonoppervlakte: 250m2
Inhoud: 627m3
Aantal kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com