Meester Pieterswijk 6, Elim

Meester Pieterswijk 6 Elim

Vraagprijs: € 295.000,- k.k.
Bekijk 43 foto's
Bekijk 43 foto's
Meester Pieterswijk 6
Elim
Vraagprijs: € 295.000,- k.k.

Type object: eengezinswoning, 2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar: 1916
Perceeloppervlakte: 7577m2
Woonoppervlakte: 107m2
Inhoud: 442m3
Aantal kamers: 6, waarvan 2 slaapkamers

Een knus en gezellig helft van een dubbel woonhuis met ruime tuin en vrij uitzicht over het Lutterveld. Dit is een heerlijke en betaalbare plek voor starters die landelijk willen wonen.

De woning, die oorspronkelijk is gebouwd in 1916, beslaat een helft van een dubbel woonhuis waarvan het achterste deel tot het verkochte behoort. De lange oprijlaan geeft middels een recht van overpad toegang tot het woonhuis. De woning is opgetrokken uit steensmuren (deels spouw) en beschikt deels over dubbel glas. Het dak is geïsoleerd en verwarming geschiedt middels gaskachels en een houtkachel.

Situering
De woning ligt midden in het voormalige "Hollandscheveld" tussen Elim, Nieuw Moscou, De Krim en Slagharen in het grensgebied van Drenthe en Overijssel. Het dorp is ontstaan rond 1786 door de veenwinning, maar de naam van het dorps dateert uit 1923. De tekeningen van de vele voormalige wijken voor de afvoer van het veen zijn in de omgeving nog volop te vinden. Plaatsen als Elim, Hollandscheveld en Slagharen zijn de naastgelegen dorpen voor de dagelijkse boodschappen. Tevens zijn hier diverse basisscholen, kerken en sportvoorzieningen aanwezig. Voor het voortgezet onderwijs en voorzieningen zoals theater, ziekenhuis of treinstations kunt u kiezen uit Hoogeveen of Hardenberg.

Indeling
Entree/hal, toilet met fontein en toegang tot de half open keuken met keramische kookplaat, afzuigkap, oven en een vaste kast. Het eetgedeelte heeft uitzicht op het zuiden en beschikt over een gaskachel, een vaste kast onder de trap en een luik naar de kelder. De aangrenzende woonkamer met houtkachel heeft uitzicht over het Lutterveld en over de achtertuin op het westen. Verder heeft de woonkamer dubbel glas en toegang tot de werkkamer met een tweetal vaste kasten.
Vanuit de achterhal met achterdeur, vaste kast met boiler en een gaskachel, kom je in een tweetal slaapkamers van respectievelijk circa 7 en 10 m² en de badkamer met ligbad, douchecabine en een dubbele wastafel.

Middels een vaste trap bereik je de eerste verdieping met overloop en toegang tot een tweetal kamers. Beide kamers hebben enkel glas en één kamer is nu in gebruik als berging.

Buiten
Een ruime tuin op het zuidwesten met een moestuin, bloementuin, een halve paardenbak, meerdere terrassen en diverse bijgebouwen. De keuze tussen zon of schaduw is in de tuin makkelijk gemaakt met de diversiteit aan (fruit)bomen in de tuin. Er is tevens een tuinhuis met overkapping waar je heerlijk droog en beschut kunt zitten om zo lang mogelijk te genieten van de (na)zomerdag.

Bijgebouwen
Naast de woning staat een vrijstaande schuur bestaande uit twee delen. Deze schuur is gebouwd op een betonnen fundering en is opgetrokken uit hout met een metselwerk borstwering. Beide schuurdelen zijn voorzien van stroom. De werkplaats is eveneens gebouwd op een betonnen fundering en opgetrokken uit houten planken en een metselwerk borstwering.

Een tweetal tuinhuisjes sieren de tuin. Beide zijn vrijstaand en van hout gemaakt. Het eerste tuinhuis beschikt over een overkapping en kijkt uit over de tuin en de omliggende velden. Het andere tuinhuis is geplaatst in de boomgaard.

Naast de halve paardenbak staat een kleine houten schuur met plaats voor 1 paard. De bak is nu vrijwel begroeid met gras, maar is vrij makkelijk weer als bak in te richten.

Er zijn twee vrijstaande garages aanwezig. Eén dient nu als fietsenberging en houtstek. In de andere garage is een gezellige bar gemaakt, deze heeft tevens een overkapping.

Tot slot zijn er nog diverse houtstekken gebouwd met een capaciteit van totaal ongeveer 25 kuub en tevens een strohok voor stro-opslag.

Weiland
Bij de woning horen een tweetal weilandjes. Het eerste weiland ligt aangrenzend met de achtertuin en is ongeveer 3.259 m² groot. Het tweede weiland bevindt zich langs de oprit voor aan de weg en heeft een oppervlakte van circa 2.085 m².

Omschrijving

Een knus en gezellig helft van een dubbel woonhuis met ruime tuin en vrij uitzicht over het Lutterveld. Dit is een heerlijke en betaalbare plek voor starters die landelijk willen wonen. De woning, die oorspronkelijk is... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, 2-onder-1-kapwoning
Bouwjaar: 1916
Perceeloppervlakte: 7577m2
Woonoppervlakte: 107m2
Inhoud: 442m3
Aantal kamers: 6, waarvan 2 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com