Dorpsstraat 112, De Wijk

Dorpsstraat 112 De Wijk

Vraagprijs: € 245.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
Bekijk 24 foto's
Bekijk 24 foto's
Dorpsstraat 112
De Wijk
Vraagprijs: € 245.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Type object: eengezinswoning, halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1912
Perceeloppervlakte: 266m2
Woonoppervlakte: 129m2
Inhoud: 521m3
Aantal kamers: 7, waarvan 3 slaapkamers

Knusse en deels verbouwde helft van een dubbel woonhuis in het gezellige dorp De Wijk.

Vanaf het moment dat de huidige eigenaren dit huis hebben gekocht is er niet stil gezeten. De woonkamer, opkamer, slaapkamer en badkamer boven zijn keurig opgeknapt met smaak en oog voor detail. Toen echter hun droomhuis te koop werd aangeboden hebben zij de knoop doorgehakt en besloten de verbouwing niet verder af te maken, maar om een volgende stap te zetten naar een nieuwe droomplek. Dit zorgt ervoor dat een nieuwe koper de woning verder naar geheel eigen smaak en wens kan verbouwen en moderniseren. Het huis heeft potentie genoeg!

Situering
De woning is gelegen aan de Dorpsstraat wat de doorgaande weg door het dorp is. De Wijk is ontstaan door boeren die zich in de middeleeuwen gingen vestigen op de droge veenmoerassen langs de Reest. Eén van de belangrijkste gebouwen is de Havixhorst, net buiten het dorp. Deze erkende havezate is jaren in het bezit geweest van de bekende Drentse adellijke familie De Vos van Steenwijk. Tegenwoordig is het een Câauteauhotel en erg bekend. Naast de havezate kent De Wijk een 25-tal rijksmonumenten en grenst het dorp aan het Reestdal wat ligt op de grens van Drenthe en Overijssel. De Reest slingert van Drogteropslagen via Dedemsvaart naar Meppel. Landgoed De Havixhorst en het uitgestrekte bos- en heidegebied Wildenberg-Rabbinge zijn dé publiekstrekkers voor wandelaars en fietsers.
Tegenwoordig valt De Wijk onder de gemeente De Wolden. Het gerenoveerde centrum beschikt onder andere over een supermarkt, speelgoedwinkel, kledingwinkels en diverse horecagelegenheden. Tevens heeft De Wijk nog een bibliotheek, een openbare basisschool met kinderopvang en diverse sportfaciliteiten zoals sportvelden, zwembad en een sporthal. Steden in de buurt zijn Meppel (10 minuten), Hoogeveen (15 minuten) en Zwolle (20 minuten). De A28 is binnen 5 minuten bereikbaar en er is een busverbinding tussen Zuidwolde en Meppel.

Indeling
Achterentree/hal, vaste trap met bordes naar de verdieping, toilet met fontein en een badkamer welke nu in gebruik is als bijkeuken. Deze beschikt over een douchehoek, ligbad, wastafel en de aansluiting voor het witgoed. Vanuit de hal bereik je de eenvoudige open keuken met houtkachel, een provisiekelder en openslaande deuren naar de achtertuin/patio. Een tweetal gebinten en een tweetal dakramen geven de woonkeuken een geweldige sfeer. Aangrenzend de lichte opkamer en de woonkamer aan de voorzijde van de woning met eveneens een houtkachel. Al deze ruimten zijn licht en beschikken over een houten vloer. Vanuit de woonkeuken is tevens de galerie bereikbaar van circa 16 m². Deze beschikt over een eigen ingang aan de straatzijde.

Op de eerste verdieping een ruime overloop met een nieuwe dakkapel en toegang tot de slaapkamers en de badkamer. Twee slaapkamers zijn op moment in gebruik. De derde moet nog afgetimmerd worden en daar dient ook nog een nieuwe dakkapel geplaatst te worden. De overige twee dakkapellen zijn vernieuwd en geven een zee aan licht en ruimte. De badkamer is reeds sfeervol gemoderniseerd en beschikt over een dubbele wastafel, tweede toilet, ligbad en douchehoek. De masterbedroom heeft een tweetal vaste kasten en vanuit de overloop is de stookruimte met een CV-ketel uit 2017.

Buiten
Een kleine, maar knusse achtertuin met gras en tegels en volop schaduw van de geweldige druivenstruik en klimroos. Verder een berging en een overkapping voor het stallen van auto. Naast het huis een oprit met ruimte voor twee auto's.

Naam bestemmingsplan: De Wijk

Bestemming: Bestaand gebruik

Oplevering: in overleg

Omschrijving

Knusse en deels verbouwde helft van een dubbel woonhuis in het gezellige dorp De Wijk. Vanaf het moment dat de huidige eigenaren dit huis hebben gekocht is er niet stil gezeten. De woonkamer, opkamer, slaapkamer en... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, halfvrijstaande woning
Bouwjaar: 1912
Perceeloppervlakte: 266m2
Woonoppervlakte: 129m2
Inhoud: 521m3
Aantal kamers: 7, waarvan 3 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com