Kerkweg 7, Pesse

Bekijk 20 foto's
Bekijk 20 foto's
Kerkweg 7
Pesse
Verkocht

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1979
Perceeloppervlakte: 10000m2
Woonoppervlakte: 180m2
Inhoud: 825m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers

Een mooi vrij en fraai gelegen rietgedekt landhuis met vrijstaande kippenschuur van ruim 950 m², totaal staand op 1.00.00 ha. grond, plaatselijk bekend Kerkweg 7 te Pesse. De kippenschuur met paardenstal kan in aanmerking komen voor de Ruimte voor Ruimte regeling of worden gebruikt voor andere doeleinden / opslagruimte.

Het landhuis:
Het rietgedekte landhuis ligt in een prachtig landschap tussen Pesse en Hoogeveen en is mooi vrij gelegen met uitzicht over de landerijen. De woning is nieuw gebouwd in 1979 en staat op een ruime kavel grond zodat er ook eventueel paarden of andere dieren gehouden kunnen worden.

Pesse is een gezellig dorp met een bloeiend verenigingsleven en een actief ondernemersklimaat. Het dorp is gelegen ten noorden van Hoogeveen. Op korte afstand van de woning bevindt zich onder andere een supermarkt, basisscholen, meerdere restaurants, een PKN Kerk etc. Voor verdere voorzieningen is men aangewezen op Hoogeveen (ca. 5 km). Ook ligt de woning op korte afstand van de op- en afrit van de A-28 en het treinstation van Hoogeveen. In de omgeving liggen verschillende natuurgebieden: de Boerenveensche Plassen, het Spaarbankbosch, het Nuilerveld en op ruim 3 km. afstand het zeer uitgestrekte Nationaal park "Het Dwingelderveld"; een ideaal gebied om te fietsen, wandelen, recreëren etc.
Binnen 1 uur autorijden is men in Amersfoort en binnen een half uur autorijden in Meppel, Zwolle, Emmen en Groningen; dus mooi centraal gelegen.

Indeling:
Op de benedenverdieping is een ruime hal met toilet, meterkast, vide en trap naar de verdieping. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een ruime woonkamer met schouw en open haard en een eethoek. In het midden van de woning bevindt zich de woonkeuken met een eiken inbouwkeuken en vanuit de keuken vrij uitzicht over de landerijen met een aansluitende bijkeuken, ketelhuis en doorgang naar de dubbele garage en extra toilet.

Op de eerste verdieping is een ruime overloop met meerdere slaapkamers, een badkamer voorzien van ligbad, toilet en wastafel. Aan de voorzijde van de woonboerderij bevindt zich een grote slaapkamer ca. 22 m², aan de achterkant zijn nog een viertal kleinere slaapkamers. De totale woonruimte op de eerste verdieping is ca 91 m². Verder is er een zolder bereikbaar via een vlizotrap.

De woning is opgetrokken in spouwmuren met betonnen vloeren, betonnen verdiepingsvloeren, hardhouten kozijnen, gedeeltelijk dubbel glas en gedekt met riet. De begane grond is grotendeels voorzien van leisteen met hete lucht verwarming door de hele woning. Verder is er een stofzuiger systeem in de woning aanwezig. Met een woonoppervlakte van ca. 180 m² en een inhoud van ca. 825 m² betreft het een ruime woning.

Kippenschuur:
Achter de boerderij staat een degelijk gebouwde kippenstal, gebouwd in 1979 met een oppervlakte van ruim 950 m², opgetrokken in spouwmuren met stalen spanten, houten gordingen en aan de binnenzijde geïsoleerd met PUR schuim. Voor aan de schuur is een voederberging aan de schuur aangebouwd met paardenstal, eveneens uitgevoerd in spouwmuren. Het achterste gedeelte van de stal is voorzien van een mestkelder met een betonnen dek, welke thans niet meer wordt gebruikt. Door het gebruik als kippenstal zit er een bezink laag in de mestkelders.
In het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling kan de stal worden gesloopt in ruil voor een bouwrecht van een compensatie woning. Hiervoor moet wel een volledige bestemmingsplan procedure worden doorlopen bij de Gemeente Hoogeveen.

Bestemming: thans nog agrarisch
Gelegen in bestemmingsplan Buitengebied Noord Hoogeveen

Oplevering: in overleg

Omschrijving

Een mooi vrij en fraai gelegen rietgedekt landhuis met vrijstaande kippenschuur van ruim 950 m², totaal staand op 1.00.00 ha. grond, plaatselijk bekend Kerkweg 7 te Pesse. De kippenschuur met paardenstal kan in aanmerking komen... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1979
Perceeloppervlakte: 10000m2
Woonoppervlakte: 180m2
Inhoud: 825m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com