Emsweg 7, Koekange

Emsweg 7 Koekange

Vraagprijs: € 399.000,- k.k.
Bekijk 47 foto's
Bekijk 47 foto's
Emsweg 7
Koekange
Vraagprijs: € 399.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1861
Perceeloppervlakte: 5065m2
Woonoppervlakte: 154m2
Inhoud: 1732m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over:
Een fraai in het landelijk gebied en op korte afstand van het dorp Koekange gelegen Saksische boerderij met houten bijschuren, ondergrond, erf en tuin, staand op circa 5.065 m², plaatselijk bekend Emsweg 7 te Koekange.
Het voorhuis is geheel verbouwd in 1990. Het geheel ligt direct over de spoorweg waarbij de boerderij op ca. 50 m. van het spoor is gelegen. De woning is extra geïsoleerd tegen geluidsoverlast.
In overleg is er meer grond beschikbaar.

Ligging:
Het dorp Koekange, gelegen op ca. 1,5 km. afstand, beschikt over een openbare en een christelijke basisschool, sportvelden, een supermarkt, pinautomaat en enkele andere winkels en horecagelegenheden. Voor verdere voorzieningen kan men goed in De Wijk terecht (gelegen op ca. 5 km. afstand) of in Meppel, op ca. 10 km afstand. Hoogeveen ligt op ca. 18 km. Het centrum van Zwolle ligt op ca 25 autominuten. De woning ligt op ca 4 km. afstand van een op- en afrit van de autosnelweg A-28 en op ca 8 km afstand van de op en afrit van de A-32
Op ca. 5 km. afstand liggen de Staatsbossen nabij Echten. Een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen. Iets verder liggen de nationale parken het Dwingelerveld en de Weerribben.

De woning:
De woonboerderij is gebouwd in 1861, met een woonoppervlakte van ca. 110 m² en een inhoud van ca 560 m². Het woonhuis is in 1990 geheel nieuw ingebouwd met spouwmuren, houten vloeren en houten verdiepingsvloeren, het bedrijfsgedeelte is deels uitgevoerd in spouwmuren en deels in steens muren. Het geheel is rietgedekt met gebinten en een sporenkap met schoorsteen. Het woongedeelte is goed geïsoleerd en voorzien van hardhouten kozijnen met dubbel glas.

Indeling:
Op de benedenverdieping is een ruime hal met vide en trap naar de verdieping. In de hal is een eenvoudige badkamer met ligbad, douche en wastafel. Naast de badkamer is het toilet en verder is ook de meterkast in de hal. Via de hal kom je in een ruime woonkamer met schouw en verlaagd plafond. De woonkeuken heeft een inbouwkast en is voorzien van een oven met keramische kookplaat en afzuigkap, een inbouw koelkast en een magnetron. Via de keuken komt u in de slaapkamer met inbouwkast. De betegelde bijkeuken heeft een doorgang naar het bedrijfsgedeelte/het achterhuis.
Op de eerste verdieping is een ruime overloop met toilet, ketelhuis en drie slaapkamers. Twee slaapkamers zijn voorzien van dakramen. Op de overloop is een inloopkast. Alles is goed geïsoleerd en afgetimmerd met gipsplaat.
Het bedrijfsgedeelte is een lege ruimte met daarin nog de gierkelders en een houten tanklokaal.

Bijgebouwen:
Achter de boerderij staat een eenvoudige jongveestal, gebouwd in 1960 met een oppervlakte van ± 70 m², gebouwd van hout op een stenen fundering, houten spanten gedekt met asbestplaten.
Langs de boerderij staat een machineberging, gebouwd in 1960 met een oppervlakte van 125 m², gebouwd van hout op een stenen fundering, houten spanten gedekt met asbestplaten.

De gebouwen liggen mooi midden op de kavel met rondom landerijen met voor de woning een mooi perceel landbouwgrond van ongeveer 4.500 m² welke als extra grond bijgekocht kan worden.
De vraagprijs voor deze extra grond is € 6,- per m².


Bestemming : thans agrarisch, de gemeente De Wolden wil in principe medewerking
verlenen met een wijziging van de bestemming van ‘agrarisch bedrijf’ naar
‘wonen’

Oplevering : in overleg

Omschrijving

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over: Een fraai in het landelijk gebied en op korte afstand van het dorp Koekange gelegen Saksische boerderij met houten bijschuren, ondergrond, erf en tuin, staand op circa... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1861
Perceeloppervlakte: 5065m2
Woonoppervlakte: 154m2
Inhoud: 1732m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com